Co s vykoledovanými vajíčky? Nejlepší recepty z vajec natvrdo

1. ledna 2018 | 08:00

Vejce natvrdo jsou skvělá. Můžete si je jen tak poklást na chleba s máslem, hodí se do salátů i do pomazánek. Jenomže co s nimi po Velikonocích, kdy je jich víc, než dokážete sníst? Podívejte se na naše recepty z vajec natvrdo a jistě si nějaký zamilujete!

Nejlepší recept z vajec natvrdo je bezesporu vajíčková pomazánka. A to jak ta klasická, tak odlehčená, úplně bez majonézy, nebo třeba s červenou řepou. Kterou z nich vyzkoušíte? Klidně si je dejte všechny!

Další velikonoční klasikou je vajíčková tlačenka. S tou zabijačkovou má ale společný jen název a želatinu. Přestože se může zdát, že nevypadá příliš dobře, je to opravdová lahůdka! Když si s ní navíc pohrajete, můžete vytvořit krásnou mozaiku, která vaječné tlačence pomůže najít ztracenou reputaci.

Milujete vajíčkový salát? Pak víte, co s vykoledovanými vajíčky natvrdo. Přestože se nejedná zrovna o jídlo, které by doporučili výživoví poradci, když si ho dáte jednou za rok po Velikonocích, nic se nestane.

Z vajíček natvrdo jde kromě pomazánek a chuťovek ale uvařit také skvělý oběd, po kterém se hned zapráší. Jednou z možností je obalit je mletým masem a usmažit jako karbanátek. Takto připravená vejce se nazývají skotská, protože původní recept je tradiční ve Velké Británii. U nás je ale najdete i pod názvem pštrosí vejce.

Klasická česká polévka, kterou budete milovat? Přeci kulajda! a nepatří do ní nic jiného, než vejce. Pokud znáte jen recept, kdy se vejde do polévky vmíchají rozklepnutá, nebo kulajdu se ztraceným vejcem, pak pro vás bude jistě dobrá zpráva, že skvělá je i kulajda s vejcem natvrdo.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile