Šest receptů z vajec natvrdo:
1. Vajíčková pomazánka
2. Vajíčková tlačenka
3. Vajíčkový salát 3x jinak
4. Skotská vejce
5. Plněná vejce
6. Kulajda
Vajíčková pomazánka
Nejlepší recept z vajec natvrdo je bezesporu vajíčková pomazánka. Ta má spoustu obměn, té tradiční s máslem, majonézou a kapkou hořčice se ale žádná jiná nevyrovná.
Recept na vajíčkovou pomazánku najdete ve článku níže:
Vajíčková tlačenka
Další velikonoční klasikou je vajíčková tlačenka. S tou zabijačkovou má ale společný jen název a želatinu. Přestože se může zdát, že nevypadá příliš dobře, je to opravdová lahůdka! Když si s ní navíc pohrajete, můžete vytvořit krásnou mozaiku, která vaječné tlačence pomůže najít ztracenou reputaci.
Recept na vajíčkovou tlačenku najdete ve článku níže:
Vajíčkový salát
Milujete vajíčkový salát? Pak víte, co s vykoledovanými vajíčky natvrdo. Přestože se nejedná zrovna o jídlo, které by doporučili výživoví poradci, když si ho dáte jednou za rok po Velikonocích, nic se nestane.
Tři recepty na vajíčkový salát najdete ve článku níže:
Skotská vejce
Z vajíček natvrdo jde vedle pomazánek a chuťovek uvařit také skvělý oběd, po kterém se hned zapráší. Jednou z možností je obalit je mletým masem a usmažit jako karbanátek. Takto připravená vejce se nazývají skotská, protože původní recept je tradiční ve Velké Británii. U nás je ale najdete i pod názvem pštrosí vejce.
Recept na skotská vejce najdete ve článku níže:
Plněná vejce
Plněná vejce jsou hned po vajíčkové pomazánce to nejjednodušší, co si lze s velikonočními vejci natvrdo počít. Milují je hlavně děti, ale k chuti přijdou i dospělým. A hotová je máte hned. Jak na to?
Recept na plněná vejce najdete ve článku níže:
Kulajda
Klasická česká polévka, kterou budete milovat? Přece kulajda! A nepatří do ní nic jiného než vejce. Pokud znáte jen recept, kdy se do polévky vmíchají rozklepnutá vejce, nebo kulajdu se ztraceným vejcem, pak pro vás bude jistě dobrá zpráva, že skvělá je i kulajda s vejcem natvrdo.
Recept na kulajdu najdete ve článku níže:
TIP NA VIDEO: Vyzkoušejte také kulajdu podle šéfkuchaře Radka Davida.