Co s vejci natvrdo? Uvařte z nich skvělá pštrosí vejce

14. prosince 2017 | 10:33

Přemýšlíte, co s vykoledovanými vajíčky a máte už dost vajíčkových pomazánek i vajíčkového salátu? Použijte je na skvělý jarní oběd! Pštosí vejce si jistě zamilujete.

Klasický karbanátek je stálice české kuchyně, ale není důvod, proč ho něčím neozvláštnit. Například vajíčkem natvrdo, kterých je po Velikonocích všude spousta. Pštrosí vejce podávejte s bramborovou kaší a čerstvou jarní zeleninou a nebudete litovat!

Suroviny (na 4 porce):

  • 4 ks vajec natvrdo
  • 600 g mletého masa (hovězí i vepřové)
  • 1 polévková lžíce mleté papriky
  • 2 ks syrová vejce
  • strouhanka
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

V míse promíchejte mleté maso s paprikou, rozklepněte do něj syrová vejce a podle potřeby zahusťte strouhankou. Dochuťte solí, pepřem a důkladně promíchejte.

Masovou směsí obalte vejce natvrdo tak, aby byla celá pokrytá masem a potom je ještě obalte ve strouhance.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!

1080p 720p 360p