Klasický karbanátek je stálice české kuchyně, ale není důvod, proč ho něčím neozvláštnit. Například vajíčkem natvrdo, kterých je po Velikonocích všude spousta. Pštrosí vejce podávejte s bramborovou kaší a čerstvou jarní zeleninou a nebudete litovat!
Suroviny (na 4 porce):
- 4 ks vajec natvrdo
- 600 g mletého masa (hovězí i vepřové)
- 1 polévková lžíce mleté papriky
- 2 ks syrová vejce
- strouhanka
- olej
- sůl, pepř
Postup:
V míse promíchejte mleté maso s paprikou, rozklepněte do něj syrová vejce a podle potřeby zahusťte strouhankou. Dochuťte solí, pepřem a důkladně promíchejte.
Masovou směsí obalte vejce natvrdo tak, aby byla celá pokrytá masem a potom je ještě obalte ve strouhance.