Nejlepší velikonoční nádivka: S uzeným, kopřivami i s houbami

720p 480p 360p 240p
VIDEO: Adam Balažovič
27. března 2018 | 10:00

Nejlepší příloha k pečínce je jednoznačně nádivka. K Velikonocům zkrátka patří a pochutná si na ní vždy celá rodina. Pokud jste ji ještě nikdy nedělali, nezoufejte. S naším receptem ji zvládnete levou zadní a budete se olizovat ještě dlouho po Velikonocích. 

Naprostou klasikou je velikonoční nádivka s uzeným masem. Tady nemůžete šlápnout vedle. Můžete jí naplnit kuře a upéct vše dohromady, ale skvěle chutná i jen tak, dokřupava upečená v pekáčku.

Věděli jste, že velikonoční nádivce se říká také velikonoční hlavička? To je ale jediný rozdíl. Jinak jde zase o dobrotu z rohlíků, vajec, uzeného masa a jarních bylinek. Vyzkoušíte ji podle tohohle receptu?

Velikonoční nádivka s čerstvými kopřivami je tradiční klasikou, která by neměla chybět na velikonoční tabuli. Pokud kopřivy neseženete, nahraďte je čerstvou petrželovou natí nebo pažitkou. I tak bude skvělá.

Dali byste si velikonoční nádivku, ale nemáte v oblibě uzené maso nebo si prostě jen chcete upéct bezmasou variantu? Máme pro vás hned dva recepty! Velikonoční nádivka s houbami si vás jistě získá, stejně jako špenátová nádivka, kterou je nejlepší servírovat na Zelený čtvrtek.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka, najdete ZDE >>>

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile