Nejlepší recept na velikonočního beránka: Vláčný tvarohový, piškotový i biskupský

18. ledna 2018 | 10:00

Tradiční velikonoční beránek nesmí chybět na žádné tabuli. Pokud nemáte svůj osvědčený recept, vyzkoušejte jeden z těchto. Báječné jsou všechny, záleží tedy jen na vás, jakému těstu dáváte přednost. Získá si vás tvarohový, biskupský, nebo beránek z piškotového těsta?

Velikonočního beránka můžete péct prakticky z jakéhokoliv těsta. Důležité je hlavně mít formu ve tvaru beránka. Pokud si ale potrpíte na beránka, který je křehký a vláčný, pak byste měli rozhodně vyzkoušet beránka z tvarohového těsta.

Další velikonoční beránek, kterého byste měli vyzkoušet, je beránek z vláčného těsta. Základem je ušlehat bílky do perfektního sněhu a opatrně ho vmíchat do těsta, aby byl krásně nadýchané.

Není nad velikonočního beránka z biskupského těsta. Obzvlášť, pokud ho na závěr polijete čokoládou. Kandované ovoce si v tomto beránkovi zamilujete, stejně jako tento snadný, hrníčkový recept.

Tradičním receptem je také velikonoční beránek z piškotového těsta. Je lehké, nadýchané a nejlépe chutná, když je na závěr jen poprášíte moučkovým cukrem.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Diskuse ke článku
.
DesktopMobile