Stejně jako bábovkových, tak také beránkových těst existuje nespočet. Mezi nejoblíbenější pak patří beránek z tvarohového těsta. Vyzkoušejte ho také!
Suroviny:
250 g másla
250 g cukru krupice
250 g netučného tvarohu
250 g polohrubé mouky
3 ks vejce
půl pytlíku prášku do pečiva
50 g vlašských jader
citronová kůra
Postup:
1. Máslo a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Do směsi přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, ořechová jádra a citronovou kůru.
2. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou. Následně formu naplníme připraveným těstem a přiklopíme.
3. Beránka pečeme ve vyhřáté troubě asi pětačtyřicet minut. Ihned po vyjmutí z trouby beránka vyklopíme, bohatě pocukrujeme a ozdobíme mašlí.
Beránek z tvarohu podle foodblogerky
Podívejte se ještě na přípravu tvarohového velikonočního beránka ve videu – celým postupem vás krok za krokem provede foodblogerka Mona Jaoua, která do těsta přidává mandle.
Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>
Na Zelený čtvrtek můžete vyrazit na zelené pivo. Kde se čepuje se dočtete ZDE >>>