Co takhle vyzkoušet biskupského beránka? Pokud máte rádi kandované ovoce, určitě si ho zamilujete. A příprava je jednoduchá!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
citronová kůra z půlky citronu
0,5 hrnku mléka
4 vejce
2 lžíce rozinek
1 lžíce nasekaného kandovaného ovoce
1 lžíce nasekaných ořechů
1 lžíce nasekané čokolády
Postup:
1. Mouku smícháme spolu s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Směs zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce a vše pořádně promícháme.
2. Do směsi vmícháme rozinky, ovoce, ořechy a čokoládu. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na padesát až pětapadesát minut. Nakonec můžeme polít čokoládovou polevou.
TIP NA VIDEO: Hrníčkový beránek podle foodblogerky
Je na vás biskupský beránek moc složitý? Vyzkoušejte rychlého hrníčkového beránka podle našeho videa. Celým postupem vás krok za krokem provede foodblogerka Mona Jaoua.
Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>