Biskupský beránek: pravý a hrníčkový recept | Pro ženy | Blesk.cz

Recept na velikonočního beránka: Hrnkový z biskupského těsta

30. prosince 2017 | 11:39

K tradičním symbolům Velikonoc už od pradávna patří beránek a proto by během těchto svátků neměl chybět na žádném stole. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, ostatní si určitě pochutnají. Už jste vyzkoušeli biskupského beránka?

Co takhle vyzkoušet biskupského beránka? Pokud máte rádi kandované ovoce, určitě si ho zamilujete. A příprava je jednoduchá!

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
citronová kůra z půlky citronu
0,5 hrnku mléka
4 vejce
2 lžíce rozinek
1 lžíce nasekaného kandovaného ovoce
1 lžíce nasekaných ořechů
1 lžíce nasekané čokolády

Postup:

Mouku smícháme spolu s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Směs zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce a vše pořádně promícháme. 

Do směsi vmícháme rozinky, ovoce, ořechy a čokoládu. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na padesát až pětapadesát minut. Nakonec můžeme polít čokoládovou polevou.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Autor: red
1080p 720p 360p
DesktopMobile