Nejlepší Velikonoční beránek: Vláčný z tvarohového těsta

28. prosince 2017 | 10:31

Kromě veselé jarní výzdoby patří na stůl také velikonoční beránek, který je zároveň tradičním symbolem těchto svátků. Vyzkoušejte beránka z tvarohového těsta. Díky vláčnému těstu si jej zamilujete. 

Stejně jako bábovkových, tak také beránkových těst existuje nespočet. Mezi nejoblíbenější pak patří beránek z tvarohového těsta. Vyzkoušejte ho také!

Suroviny:

250 g másla
250 g cukru krupice
250 g netučného tvarohu
250 g polohrubé mouky
3 ks vejce
půl pytlíku prášku do pečiva
50 g vlašských jader
citronová kůra

Postup:

Máslo a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Do směsi přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, ořechová jádra a citronovou kůru. 

Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou. Následně formu naplníme připraveným těstem a přiklopíme. Beránka pečeme ve vyhřáté troubě asi pětačtyřicet minut. Ihned po vyjmutí z trouby beránka vyklopíme, bohatě pocukrujeme a ozdobíme mašlí. 

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Na Zelený čtvrtek můžete vyrazit také na zelené pivo. Kde se čepuje se dočtete ZDE >>>

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile