Velikonoční nádivka má mnoho podob a záleží jen na vás, jakou si zvolíte. Nemáte rádi tu tradiční s uzeným masem? Nevadí. Co takhle vyzkoušet nádivku se špenátem? Máme pro vás dva vegetariánské recepty: Klasický a podle foodblogerky, která přidává do nádivky sýr.
1. Klasická nádivka se špenátem
Suroviny:
- 500 g mraženého špenátu
- 1 ks cibule
- 4 ks starších rohlíků
- 3 ks vejce
- 100 ml smetany
- 1 polévková lžíce másla
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- strouhanka
- pepř, sůl
Postup:
1. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme špenát, podusíme, osolíme a opepříme.
2. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme vejce, smetanu, rozpuštěné máslo a směs dochutíme solí, pepřem a drceným česnekem.
3. Směs rozložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a při 180 °C upečeme dozlatova.
2. Nadýchaná špenátová nádivka se sýrem podle foodblogerky
Chcete se dozvědět, jak špenátovou nádivku připravuje známá foodblogerka Mona Jaoua? Pusťte si video, kde vám celý postup ukáže a prozradí, jak to udělat, aby byla nádivka nadýchaná. A taky že do nádivky přidává jednu tajnou přísadu: sýr.