Pátek 2. června 2023
Svátek slaví Jarmil, zítra Tamara
Polojasno 25°C

Špenátová vegetariánská nádivka: Nejlepší recept na Zelený čtvrtek

15. února 2023 | 06:00

Pokud zrovna nepatříte mezi masožravce, a přesto se nádivky na Velikonoce nechcete vzdát, máme pro vás vegetariánskou verzi. Zkuste si připravit velikonoční nádivku se špenátem a dejte si ji třeba na Zelený čtvrtek, kdy se podle lidové tradice doporučovalo jíst pokrm ze zelených surovin.

Velikonoční nádivka má mnoho podob a záleží jen na vás, jakou si zvolíte. Nemáte rádi tu tradiční s uzeným masem? Nevadí. Co takhle vyzkoušet nádivku se špenátem?

Suroviny:

  • 500 g mraženého špenátu
  • 1 ks cibule
  • 4 ks starších rohlíků
  • 3 ks vejce
  • 100 ml smetany
  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • strouhanka
  • pepř, sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme špenát, podusíme, osolíme a opepříme.

2. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme vejce, smetanu, rozpuštěné máslo a směs dochutíme solí, pepřem a drceným česnekem.

3. Směs rozložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a při 180 °C upečeme dozlatova.

Špenátová nádivka podle foodblogerky: Jaká je její tajná přísada?

Chcete se dozvědět, jak špenátovou nádivku připravuje známá foodblogerka Mona Jaoua? Pusťte si video, kde vám celý postup ukáže a taky vám prozradí, jaká je její tajná přísada.

 

Video se připravuje ...
Velikonoční nádivka bez masa

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!

Video se připravuje ...