Bez nádivky nejsou Velikonoce a co teprve, když si připravíte tu s mladými kopřivami. Pokud vám tato kopřivová připadá moc tradiční, můžete si do ní přidat ještě například rajčata.
Suroviny:
6 rohlíků
250 g slaniny nebo vařeného uzeného
6 vajec
250 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1 hrst mladých kopřiv nebo petrželky
špetka mletého muškátového květu
sůl a pepř
máslo a strouhanku na vymazání formy
Postup:
Rohlíky pokrájejte na kostičky, přidejte mléko a žloutky a nechte pořádně nasáknout. Maso nebo slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s rozehřátým máslem je přidejte k rohlíkům. Z bílků vyšlehejte sníh.
Lístky kopřivy nechte dvě minuty povařit a pak je dejte do studené vody. Nechte odstát, následně nasekejte najemno a přisypejte do směsi.
Nakonec nádivku ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Na závěr přidejte opatrně sníh a celou směs nalejte do vymazané formy. Pečte při 180 °C dozlatova.
TIP NA VIDEO: Špenátová velikonoční nádivka podle foodblogerky
Vyzkoušejte ještě další recept: bezmasou špenátovou nádivku. Podívejte se na video, ve kterém vám přípravu této odlehčené verze velikonoční nádivky předvede foodblogerka Mona Jaoua.
Další recept na velikonoční nádivku naleznete zde>>>