Velikonoční nádivka s kopřivami - nejlepší recept | Pro ženy | Blesk.cz

Nejlepší velikonoční nádivka? Tahle s kopřivami a uzeným masem

25. prosince 2017 | 11:41

K Velikonocům jednoznačně patří nádivka. Mezi tradiční recepty patří ta s mladými kopřivami. Najdete je všude a nemusíte se bát, v jídle totiž pálit nebudou. 

Bez nádivky nejsou Velikonoce a co teprve, když si připravíte tu s mladými kopřivami. Pokud vám tato nádivka připadá moc tradiční, můžete si do ní přidat ještě například rajčata. 

Suroviny:

6 rohlíků
250 g slaniny nebo vařeného uzeného
6 vajec 
250 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1 hrst mladých kopřiv nebo petrželky
špetka mletého muškátového květu 
sůl a pepř 
máslo a strouhanku na vymazání formy

Postup:

Rohlíky pokrájejte na kostičky, přidejte mléko a žloutky a nechte pořádně nasáknout. Maso nebo slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s rozehřátým máslem je přidejte k rohlíkům. 

Lístky kopřivy nechte dvě minuty povařit a pak je dejte do studené vody. Nechte odstát, následně nasekejte najemno a přisypejte do směsi. Nakonec nádivku ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Na závěr přidejte opatrně sníh a celou směs nalejte do vymazané formy. Pečte při 180 °C dozlatova.

Špenátová velikonoční nádivka podle foodblogerky

Vyzkoušejte ještě další recept: bezmasou špenátovou nádivku. Podívejte se na video, ve kterém vám přípravu této odlehčené verze velikonoční nádivky předvede foodblogerka Mona Jaoua.

Velikonoční nádivka bez masa

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!