Velikonoční nádivka s kopřivami - nejlepší recept | Pro ženy | Blesk.cz

Nejlepší velikonoční nádivka? Tahle s kopřivami a uzeným masem

25. prosince 2017 | 11:41

K Velikonocům jednoznačně patří nádivka. Mezi tradiční recepty patří ta s mladými kopřivami. Najdete je všude a nemusíte se bát, v jídle totiž pálit nebudou. 

Bez nádivky nejsou Velikonoce a co teprve, když si připravíte tu s mladými kopřivami. Pokud vám tato nádivka připadá moc tradiční, můžete si do ní přidat ještě například rajčata. 

Suroviny:

6 rohlíků
250 g slaniny nebo vařeného uzeného
6 vajec 
250 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1 hrst mladých kopřiv nebo petrželky
špetka mletého muškátového květu 
sůl a pepř 
máslo a strouhanku na vymazání formy

Postup:

Rohlíky pokrájejte na kostičky, přidejte mléko a žloutky a nechte pořádně nasáknout. Maso nebo slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s rozehřátým máslem je přidejte k rohlíkům. 

Lístky kopřivy nechte dvě minuty povařit a pak je dejte do studené vody. Nechte odstát, následně nasekejte najemno a přisypejte do směsi. Nakonec nádivku ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Na závěr přidejte opatrně sníh a celou směs nalejte do vymazané formy. Pečte při 180 °C dozlatova.

Špenátová velikonoční nádivka podle foodblogerky

Vyzkoušejte ještě další recept: bezmasou špenátovou nádivku. Podívejte se na video, ve kterém vám přípravu této odlehčené verze velikonoční nádivky předvede foodblogerka Mona Jaoua.

Velikonoční nádivka bez masa

Další recept na velikonoční nádivku naleznete zde>>>

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!