S velikonočními nádivkami se dá velmi dobře experimentovat. Přestože skoro vždy vyhrává stará dobrá klasika, tedy nádivka s uzeným masem a kopřivami, není na škodu vyzkoušet občas něco nového. Co takhle velikonoční nádivku s houbami?
Suroviny:
- houby
- 8 rohlíků
- 500 ml mléka
- 4 stroužky česneku
- 4 ks vejce
- sůl
- pepř mletý
- krupice podle potřeby
Postup:
1. Housky nakrájíme na plátky a provlhčíme mlékem. Houby povaříme ve slané vodě nebo podusíme a pak rozkrájíme na drobné kousky. Pokud použijete sušené, nezapomeňte je předem namočit.
2. Houby přidáme k namočeným houskám, promícháme a přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce. Nakonec přidáme krupici podle potřeby, aby byla nádivka přiměřeně hustá, dochutíme solí a pepřem a směs dobře promícháme.
3. Do vymazaného pekáčku směs vložíme a pečeme. Doba pečení závisí na troubě. Jestli je nádivka hotová, můžete zkusit za pomocí špejle.
TIP NA VIDEO: Nádivka se špenátem podle foodblogerky
Vyzkoušejte ještě další vegetariánský recept: špenátovou nádivku. Podívejte se na video, ve kterém vám přípravu této odlehčené verze velikonoční nádivky předvede foodblogerka Mona Jaoua.