Velikonoční nádivka s houbami - nejlepší recept | Pro ženy | Blesk.cz

Velikonoční nádivka s houbami: Do kuřete i jen tak na pekáček

24. prosince 2017 | 14:00

Nevíte, co se starými rohlíky? Místo toho, aby skončily v koši, připravte z nich chutnou nádivku. Nesázejte na klasiku a vyzkoušejte třeba velikonoční nádivku s houbami. Uvidíte, jak se po ní zapráší. 

S velikonočními nádivkami se dá velmi dobře experimentovat. Přestože skoro vždy vyhrává stará dobrá klasika, tedy nádivka s uzeným masem a kopřivami, není na škodu vyzkoušet občas něco nového. Co takhle velikonoční nádivku s houbami?

Suroviny:

  • houby
  • 8 rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 4 ks vejce
  • sůl
  • pepř mletý
  • krupice podle potřeby

Postup:

Housky nakrájíme na plátky a provlhčíme mlékem. Houby povaříme ve slané vodě nebo podusíme a pak rozkrájíme na drobné kousky. Pokud použijete sušené, nezapomeňte je předem namočit. 

Houby přidáme k namočeným houskám, promícháme a přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce. Nakonec přidáme krupici podle potřeby, aby byla nádivka přiměřeně hustá, dochutíme solí a pepřem a směs dobře promícháme.

Do vymazaného pekáčku směs vložíme a pečeme. Doba pečení závisí na troubě. Jestli je nádivka hotová, můžete zkusit za pomocí špejle.

Nádivka se špenátem podle foodblogerky

Vyzkoušejte ještě další vegetariánský recept: špenátovou nádivku. Podívejte se na video, ve kterém vám přípravu této odlehčené verze velikonoční nádivky předvede foodblogerka Mona Jaoua.

Velikonoční nádivka bez masa

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!