Neděle 24. listopadu 2024
Svátek slaví Emílie, zítra Kateřina
Polojasno 3°C

Recept na velikonočního beránka: Hrnkový z biskupského těsta

10. února 2024 | 11:39

K tradičním symbolům Velikonoc už od pradávna patří beránek a proto by během těchto svátků neměl chybět na žádném stole. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, ostatní si určitě pochutnají. Už jste vyzkoušeli biskupského hrnkového beránka?

Co takhle vyzkoušet biskupského beránka? Pokud máte rádi kandované ovoce, určitě si ho zamilujete. A příprava je jednoduchá!

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
citronová kůra z půlky citronu
0,5 hrnku mléka
4 vejce
2 lžíce rozinek
1 lžíce nasekaného kandovaného ovoce
1 lžíce nasekaných ořechů
1 lžíce nasekané čokolády

Postup:

1. Mouku smícháme spolu s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Směs zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce a vše pořádně promícháme. 

2. Do směsi vmícháme rozinky, ovoce, ořechy a čokoládu. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na padesát až pětapadesát minut. Nakonec můžeme polít čokoládovou polevou.

TIP NA VIDEO: Hrníčkový beránek podle foodblogerky  

Je na vás biskupský beránek moc složitý? Vyzkoušejte rychlého hrníčkového beránka podle našeho videa. Celým postupem vás krok za krokem provede foodblogerka Mona Jaoua.

Video se připravuje ...
Hrníčkový beránek: video recept bez vážení

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!