Stejně jako bábovkových, tak také beránkových těst existuje nespočet. Vyzkoušejte beránka z piškotového těsta. Nezabere to mnoho času ani námahy!
Suroviny:
300 g cukru
7 ks vejce
citron šťáva z půlky citronu
1 balení vanilkového cukru
300 g hrubé mouky
Postup:
1. Utřeme cukru, vanilkový cukr, pět žloutků, dvě vejce a citronovou šťávu. Z pěti bílků si ušleháme sníh a spolu s moukou přidáme do směsi.
2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi pětačtyřicet minut, záleží na velikosti formy. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Následně ho posypeme cukrem a ozdobíme mašlí.
3. Beránka můžete rozkrojit na tři části a promazat dortovou nebo máslovou náplní a polít čokoládovou polevou. Záleží na vás, co vám nejvíc chutná.
TIP NA VIDEO: Tvarohový beránek podle foodblogerky
Vyzkoušejte ještě další recept: tvarohového velikonočního beránka. Podívejte se na video, ve kterém vám přípravu beránka z tvarohu předvede foodblogerka Mona Jaoua.
Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>