Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Barvení vajíček lakem na nehty. Vypadají nádherně, ale k jídlu nejsou

Video se připravuje ...
Jak vyrobit efektní kraslice? Stačí vám lak na nehty a kelímek s vodou
VIDEO: Adam Balažovič
1. února 2024 | 06:00

S Velikonocemi jsou spojena barevná vajíčka. Lze je ozdobit různými technikami a my vás jednu netradiční naučíme. Zapomeňte tentokrát na samolepky, barvy na vajíčka i cibulové slupky. Co takhle zkusit zdobení vajíček lakem na nehty?

Pestré mramorované kraslice vypadají úžasně a jejich výroba není vůbec složitá. Všechno, co k tomu budete potřebovat jsou vajíčka, laky na nehty v pestrých barvách, kelímek s vodou pokojové teploty a pár párátek nebo špejlí. 

Postup:

1. Do kelímků napusťte vodu a nezapomeňte, že by měla být pokojové teploty. Se studenou nebo příliš horkou vodou se zdobení nepovede, protože lak půjde ke dnu.

2. Do vody nakapejte laky na nehty různých barev tak, aby pokryly povrch. Párátkem pak barvy lehce rozmíchejte. Tím vytvoříte zajímavé vzory. Postupně můžete vyzkoušet různé kombinace barev a můžete přidat také třpytky.

3. Následně vajíčko opatrně uchopte mezi palec a ukazovák a do poloviny jej ponořte do vody. Chvíli ho tam podržte, aby se lak dobře přichytil a vytáhněte ven. Vajíčko položte na papír nebo papírovou utěrku a nechte pořádně uschnout. Celý postup pak zopakujte i na druhé polovině vajíčka.

4. Při barvení se nevyhnete ponoření prstů do vody s lakem, a proto mějte po ruce odlakovač nebo použijte gumové rukavice. Mějte ale na paměti, že laky na nehty obsahují chemické látky, a proto takto ozdobené vajíčka neslouží k jídlu. Pokud je chcete rozdávat, raději je předem rovnou vyfoukněte.

 

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!