Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kyslíková terapie proti stresu, únavě a nespavosti. Kde ji vyzkoušíte? Tipy z celé ČR

24. listopadu 2019 | 13:43

Jste ve stresu, cítíte se unavení, špatně spíte? Objevte oxygenoterapii, což je procedura, při které budete inhalovat vysoce koncentrovaný kyslík. Můžete ji vyzkoušet třeba v českých lázních.

Během kyslíkové terapie si nasadíte speciální masku a budete vdechovat kyslík, který bude v daleko větší koncentraci, než je běžně ve vzduchu. Kyslík v takové intenzitě stimuluje činnost buněk a díky tomu se urychlují metabolické procesy v těle, aktivuje nervová soustava i jednotlivé orgány. A výsledek? Kyslíková kúra posiluje imunitu, pomáhá při stresu, depresích, problémech se spánkem i chronické únavě. Používá se také při nemocech srdce, cév a dýchacího ústrojí. „Kyslíková bomba“ působí také proti stárnutí buněk, a proto je součástí různých anti-age programů. A taky zlepšuje paměť!

České lázně, kde vyzkoušíte oxygenoterapii

V lázních může být kyslíková kúra buď součástí léčby, kterou vám předepíše lékař (zde zjistíte, zda máte nárok na lázně na pojišťovnu), ale také ji najdete v relaxačních, regeneračních a antistresových wellness balíčcích. Níže najdete seznam lázní, kde tuto proceduru – a mnoho dalších – můžete vyzkoušet.

Autor: taj

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...