Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Wellnes za hranicemi: Utečte z města i od lidí do Jižního Tyrolska

25. března 2019 | 06:00

Přelom zimy a jara je ideální k dobití baterek v podobě prodlouženého víkendu plného odpočinku. Pokud milujete wellness, odjeďte se svou drahou polovičkou na chvíli daleko od každodenních povinností, městského shonu a vydejte se do pohádkové přírody Jižního Tyrolska. Program prodlouženého víkendu si tu totiž můžete naplánovat přímo na míru vašim společným zájmům.

Spoustu ještě zimních aktivit si můžete užít na statku Perseiderhof, v oblasti Lüsen. Nemusíte se bát, že byste měli na pobytu mál soukromí, protože od ostatních turistů můžete zůstat v ústraní. Lenošení zde můžete prokládat lyžováním v místním lyžařském středisku nebo na nedaleké běžkařské dráze.

Dobrodružní odvážlivci si zde mohou zapůjčit i sněžnice a ať sami nebo v doprovodu znalého hospodáře je možnost se vydat na túru nádhernou zimní krajinou, nadýchat se čerstvého horského vzduchu a užít si společně neuvěřitelný výhled na jihotyrolskou scenérii. Na závěr je ideální schoulit se a zahřát v selské světnici útulného romantického historického statku Ansitz Ranuihof, v oblasti Villnöss. Bývalé šlechtické sídlo a lovecký zámek vás přenese o řadu let nazpět. Pokoje jsou zařízené nově ve velmi vznešeném stylu.

Dobijte si baterky a prožijte se svým partnerem naprostý klid, wellness, ochutnávky lokálních produktů a kneippovy procedury, protože to mohou nabídnout apartmány pro dvě osoby na statku Bacherhof, v oblasti Nals. Na zdejším statku zažijte luxus, jak ze strany péče, tak i ubytování, nové a krásné apartmány jsou jednoduše stylizované, vybudované hlavně ze dřeva z tyrolských lesů a ostatních naturálních materiálů.

Své návštěvníky si hned získají a hosté je nebudou chtít ani opustit. Na celém statku si můžete oba skvěle zarelaxovat. Odpočinout si můžete například ve speciální místností na jógu, v selských lázních nebo třeba v sauně. V nabídce sdružení farem Roter Hahn můžete také vyhledat pouze farmy, které nabízejí alpské wellness procedury a k nim se vám dostane i pohlazení bylinek, které byly přímo na statku vypěstovány. Jsou totiž součástí většiny léčebných postupů. Po relaxaci ve wellness se můžete zase vrátit do krásného apartmánu a užít si jen přítomnost toho druhého, ve společnosti vychlazeného lahodného vína.

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...