Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pecky z redakce: Kubánský temperament v ložnici, návod, jak se vaří krev, nebo konec pigmentovým skvrnám

  • 26. června 2023 | 06:00

    Je tu opět pondělí a s ním pravidelná várka pecek z redakce, která by vás mohla zaujmout. Víte, jak si navodíte tu správnou vášnivou náladu v ložnici nebo co je posledním outdoorovým trendem sezony?

    Jestliže chcete zjistit nebo se třeba naučit, jak se vaří krev či jaký šperk si pořídit na léto, aby vám vynikl na těle, pak čtěte a listujte dál.

  • Oáza klidu uprostřed města

    Ač se v jeho názvu mísí příslib laškovné divočiny, vyhledávané spíše flamendry nad časným ránem, může se Monkey bar v noblesním Falkensteiner hotelu v centru Prahy stát i oázou příjemné pohody pro maminy s malými dětmi. Nevěříte? Jedinečný vstup vás dovede do klidného zátiší vnitrobloku hotelového dvora na terasu, která poskytuje v parném létě konejšivý stín. Kromě zahradní terasy se můžete usadit v pohodlných sedačkách, u elegantních stolků v květinovém salonku nebo na baru kolem unikátní chladicí desky. Ráno se zde servírují snídaně á la carte, ty v poledne vystřídají obědy, od 16 hodin cocktaily a večerní menu s tapas občerstvením. 

    O víkendu se v baru i na terase podávají brunche. Monkey Bar vychází z unikátní spolupráce prémiového německého ginu Monkey 47, který vzniká ve Schwarzwaldu, a hotelu Falkensteiner, jehož kořeny sahají do jihotyrolského Pustertalu. „Chtěli jsme v Praze vytvořit unikátní celodenní bar s jedinečnými drinky a různorodou nabídkou pokrmů, kam rádi chodí místní. K tomu provozujeme hotel, nechtěli jsme další hotelový bar,“ vysvětluje Claudio Sturm, ředitel Falkensteiner Hotel Prague.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Brunchový průvodce: Nejlepší snídaňové podniky v centru Prahy • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová
     

  • Naděje žije

    Rohlik.cz se rozhodl pro strategické snížení cen na vybraný sortiment speciálních potravin pro zákazníky s dietními omezeními. Největší český online prodejce potravin si uvědomuje stále rostoucí potřeby rodin se speciálními dietami, které za speciální bezlepkové či bezlaktózové výrobky často platí i několikanásobně vyšší ceny. Proto Rohlík od června snížil ceny u téměř 40 položek z kategorie bezlepkových, bezlaktózových a diabetických produktů, a to na úroveň srovnatelnou se standardními značkovými potravinami. Tyto ceny navíc zastropuje minimálně do konce léta. Speciální kategorie zastropovaných cen ale není to jediné, co Rohlík pro zákazníky s dietními omezeními přichystal. Jako první a jediný na trhu zavedl rovněž filtr „potraviny se sníženým obsahem bílkovin“. Ten usnadní nakupování všem, kteří ze zdravotních důvodů potřebují omezit příjem bílkovin ve své stravě. Tato inovace je výsledkem spolupráce s Národním sdružením PKU a jiných dědičných metabolickýchporuch.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Modelka Veronika Kašáková: O dvou letech života s vážnou nemocí syna • VIDEO: Kisa Císařová

  • Vybavte se do přírody

    Každoroční akce pro všechny milovníky přírody, sportu a kempování je tu! Od 31. 5. až do 20. 8. 2023 probíhá na Výstavišti v Praze Letňanech už 26. ročník Výstavy stanů a vybavení do přírody. Největší akce svého druhu ve střední Evropě se představuje s nejširší nabídkou stanů, spacáků, karimatek a nově také batohů a kempingového nábytku. Těšit se můžete rovněž na velký outlet obuvi, spoustu produktových novinek, výstavní slevy i oblíbenou soutěž o atraktivní ceny. „Výstava stanů není zdaleka jen o stanech, jak její tradiční název naznačuje. Naopak. Lákadel, která jsme si pro návštěvníky pro tento rok připravili, je vícero. Vyberou si u nás lidé, kteří chtějí vyrazit na výlet s rodinou, na dovolenou, do přírody, za sportem, na expedice, i ti, kdo si chtějí užít léto na zahradě či chatě,“ říká Vít Hruška, mluvčí Výstavy stanů a vybavení do přírody.

    Podívejte se na video, jak ušetřit na výbavě do přírody:

    Video se připravuje ...
    Na jaké výbavě do přírody lze v případě dítěte ušetřit? • VIDEO: maš, wall

  • Kubánský temperament v ložnici

    Módní návrhář Osmany Laffita se vrhl na novou kolekci povlečení Feel Home, Mi Casa Collection. Je to pravé pro každého milovníka bytového designu. „Mi Casa“ znamená ve španělštině můj dům. Kolekce je inspirována rodnou Kubou, dětstvím a vzpomínkami autora Osmanyho Laffity. Vybírat můžete ze tří zajímavých motivů. Motiv Strelície vás přenese do romantických zákoutí karibských zahrad, motivu Kubánská lilie dominuje safírově modrá kubánská lilie a motiv Kolibřík zobrazuje častého návštěvníka zahrady Osmanyho rodičů, který Osmanyho fascinoval již od dětství.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Emancipace v ložnici • VIDEO: Adam Balažovič

  • Vše, co kuchyň žádá

    Nabídka oblíbeného prodejce nábytku a designového vybavení do domácnosti Bonami se dnešním dnem významně rozrůstá, nově v ní totiž zákazníci najdou celé kuchyně. Od těch blokových, dostupných pro každého, přes kuchyně na míru až po luxusní řešení včetně veškerých spotřebičů. Vše v německé kvalitě, od návrhu po montáž. Bonami opět sází na plně digitální řešení, ovšem se silným odrazem offline: společně s novou službou totiž představuje i Bonami kuchyňské studio v obchodním centru Westfield Chodov.

    Podívejte se, jak vyčistit kuchyňské prkénko:

    Video se připravuje ...
    Jak vyčistit kuchyňské prkénko: Triky, které fungují na dřevěné i plastové • VIDEO: Karel Dlabač

  • Letošní outdoor trend

    Společnost Konsepti ve svém showroomu s prémiovým designovým nábytkem představuje letní produktové novinky pro tuto sezónu. Nese se v duchu organického stylu, kterému dominují světlé, tlumené barvy, měkké křivky a kvalitní přírodní materiály. Novinky zahrnují různé druhy venkovních sedaček, stolků, židlí a doplňků renomovaných světových značek v té nejvyšší kvalitě a komfortu. „Zákazníci si v poslední době více potrpí na komfort a mnohem častěji vyhledávají venkovní křesla a pohovky. Naše značky proto také stále inovují materiály, často kombinují klasické teakové dřevo s kamenem nebo granitem jako v případě Tribù. Velkým hitem je teď využití látky bouclé i na potahy outdoorového nábytku. Už nějakou dobu se tento trend vyskytoval v interiérech, teď se dostává i ven. Pracují s ní například v B&B Italia, nebo značka Tribù,“ popisuje aktuální trendy na trhu s outdoorovým nábytkem Konsepti Showroom Sales Representative Eva Kačeňáková.

  • Pomozte svobodným matkám

    Od 1.7. do 31.8. se v Riegrových sadech objeví Ploom pop up. Na tomto místě můžete ochutnat výtečné prosecco, blíže poznat párování drinků s novinkou Ploom X a vyzkoušet si samotné zařízení. Pop up bude doprovázet fashion koutek pro dobrou věc. Na tomto místě si můžete nakoupit oblečení z oděvní banky a pořadatelé 100% výtěžku pošlou na projekt neziskové organizace Klub svobodných matek z.s., která již několik let poskytuje komplexní pomoc rodinám samoživitelů z celé České republiky. Přispět můžete také tak, že donesete své oblečení, které bude následně věnováno do oděvní banky. Tam oděvy roztřídí podle druhů a velikostí a rozdělí je lidem v sociální nouzi.

  • Dokonalé vlasy

    Líčírna představuje novou značku vlasových produktů INNERSENCE. Innersense Organic Beauty je milostným příběhem dvou zkušených profesionálů, kteří sdílí vášeň pro zdraví, vlasy, krásu a planetu. Greg a Joanne Starkman jsou průkopníci, kteří značku založili v roce 2005. Právě v té době vznikla jejich touha vytvořit produkty, které jsou čisté, organické a účinné. Následovali své srdce. Získávali ty nejkvalitnější certifikované organické ingredience, samozřejmě v nejčistší a nejkoncentrovanější formě, aby vytvořili kompletní, cenami ověnčenou řadu bezpečných produktů. A to se jim podařilo! Výsledkem jsou kosmetické přípravky, které hydratují, vyživují a revitalizují všechny typy vlasů. Původní milostný příběh, který začal mezi dvěma lidmi, se rozrostl v celé společenství plné lásky – lásky k planetě, lidem a krásným vlasům.

  • Jak se vaří krev?

    V polovině léta se uskuteční 93. ročník tradičního divadelního festivalu Jiráskův Hronov. I letos festival nabídne kromě bohatého programu semináře s divadelními odborníky určené nejen hercům, ale i široké veřejnosti. Semináře se zaměřují na hlas, řeč, pohyb, hudbu, improvizaci, moderování se Zpravodajstvím České televize či například na základy divadla. Nebudou chybět ani semináře pro děti. Úplnou novinkou je také možnost absolvování jednodenních seminářů, které budou zaměřeny na jevištní technologie. Zde se účastníci naučí, jak vařit divadelní krev, jak na jevišti vytvořit sníh, déšť či hologram. Tento seminář povede mladý, talentovaný a úspěšný režisér Janek Lesák.

  • Bazar, který pomáhá

    Tradiční charitativní bazar Nadačního fondu Be Charity letos nabídne již po sedmnácté skvělou možnost, jak nakoupit fashion kousky a pomoci. Již v pondělí 26. 6. 2023 se mohou zájemci těšit na pražský Žofín, do prostor restaurace Žofín Restaurant by STONES, kde se v 16:00 hod otevřou brány originálního bazaru, který pomáhá. Hosté budou opět moci vybírat z krásných a značkových kousků od štědrých dárců či celebrit. Loni se během jednoho odpoledne podařilo získat díky prodeji darovaného oblečení a doplňků přes 800 tisíc korun, podobně, jako v letech předchozích. Snad tomu nebude letos jinak a organizátoři – Nadační fond Báry Nesvadbové Be Charity bude mít opět možnost postarat se o nákladnou zdravotní péči desítek těžce nemocných děti a jejich rodin. Letos v rámci programu vystoupí Olga Lounová, Martin Schreiner, Heidi Janků, potkat budete moci např. Elišku Bučkovou, Kairu, Markétu Hrubešovou a mnoho dalších osobností. Stejně jako loni si budou moci návštěvníci zasoutěžit o zápůjčku atraktivního vozu od partnera Be Charity bazaru, společnosti AutoPalace.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Bára Nesvadbová o dovolené s dcerou: Hloupě jsme riskovaly a jsem ráda, že jsme přežily • VIDEO: videohub

  • Limetková limitka

    Slunečné letní dny lákají k posezení nad zákuskem, který je lehký jako vánek. Křehký limetkový eclair s nadýchaným krémem z mascarpone a šlehačky se doslova rozplývá na jazyku. Eclair znamená francouzsky „blesk“, spíše než k letním bouřkám odkazuje však název tradičního zákusku na rychlost, s jakou obvykle zmizí ze stolu. Vy si ale neodolatelný eclair určitě raději vychutnáte v klidu, s kamarádkou nebo přítelem, ve stylovém prostředí francouzského pekařství PAUL a v doprovodu osvěžující ledové kávy. K posezení i na procházky rozpáleným městem tu oblíbené „ledovky“ připravují hned v několika lahodných variantách.

  • Vyrazte do města ve stylu

    Česká značka On the Boat představuje svou aktuální kolekci „Meet her in the City“, která našla inspiraci ve filmových festivalech, především newyorském Tribeca. Linie dvaceti tří kusů je tentokrát určena hlavně pro společenské příležitosti. On the Boat se na českém trhu dlouhodobě etabluje jako značka zaměřená na udržitelnou módu a upcycling použitého oblečení a během let si našla oblibu u nejedné známé osobnosti. I aktuální kolekce vznikla především upcyclingem pánských sak a kalhot, ale objevují se v ní i nové materiály, které autorka zkoumá právě s ohledem na jejich využití v rámci festivalových outfitů. Jedná se především o tyl a plavkovinu zastoupených v kolekci ve formě second skin sukní a topů.

  • Předejděte pigmentovým skvrnám

    Pokud se rádi vystavujete slunečním paprskům na dovolené u moře, pak si do zavazadla nezapomeňte přibalit ochranné přípravky proti záření UVA a UVB. Sluneční péče Protector SPF50+ od Natinuel pleť nejen ochrání před nebezpečným zářením, ale také posiluje kožní bariéru a má výrazný antioxidační účinek. Navíc předchází vytváření nepříjemných hyperpigmentačních skvrn. Produkt je určen pro všechny typy pleti, a to i ty nejcitlivější. Díky obsahu bambuckého másla a dalších důležitých složek bude pokožka po jeho aplikaci vláčná, zklidněná a rovnoměrně zbarvena. Kvalitní krém s nejnovější technologií UVA-UVB minerálního filtru chrání proti modrému světlu a nezanechává bílý film. Jemná struktura krému zajišťuje vysokou stínící ochranu proti paprskům UVA a UVB. Zároveň je silnou biologickou ochranou buněčných struktur. Doporučuje se používat po celý rok.

  • Mňamka bez práce

    Už dávno neplatí, že jsou Češi národem pivařů. Nejenže si umíme vychutnat, ale dokonce vyrobit chutný alkohol. Gin sice pochází původně z Nizozemska, ale oblíbený ginový koktejl Negroni připravený v jedné láhvi přímo k podávání vznikl v Praze díky „zlatým českým ručičkám.“ Představujeme vám premiéru speciálního koktejlu Negroni z dílny Garage22. Díky první řemeslné pražské destilerii Garage22, která se zaměřuje na výrobu českých ginů světové kvality, se můžete nyní zařadit mezi prvotřídní barmany i vy, a to bez zdlouhavých studií chemických procesů. Dokonalou alchymii chutí vám totiž připravili na míru v jedné lahvi.

  • Šperky na kotníky

    K letním TOP patří právě náramky na kotník z kvalitní chirurgické oceli. Budete s nimi velmi originální a autentická. Ideálně vyniknou s krásnými, jednoduchými letními sandálkami nebo žabkami a skvěle doplní šaty, šortky i plážový outfit. Náramky na kotník ale rozhodně nejsou jen záležitost na pláž, zazáříte s nimi i ve víru velkoměsta, na procházkách, v kavárně, na večeři, při sportu či jen tak doma. Vyberte si ty své náramky na kotník od Ornamenti z kvalitní nealergizující chirurgické oceli, která je voděodolná, což je na léto přímo ideální. Nezapomeňte na kvalitní pedikúru a výrazný lak na nehty, který přitáhne pozornost a šperk krásně doplní.

Diskuse ke článku
.