Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pecky z redakce: Zázračné sérum na vlasy, kouzelná romantika staré Prahy a geniální design

  • 19. června 2023 | 06:00

    V dnešní várce pecek z redakce je to zase pěkně nabitý pelmel toho nejzajímavějšího, co uvízlo v našich sítích. Od zábavy po dokonalé novinky v oblasti kosmetiky – ale nejen tam.

    Je tu i několik výročí spojených s oslavami a překvapeními, tak si prolistujte, co všechno je třeba objevit!

  • Bohémské léto

    Léto, slunce, přátele, pohoda a zábava. Přijďte 29.6. od 15 hodin otevřít léto v Bohémském stylu do Riegrových sadů! Kromě SHOW Leoše Mareše, koncertů Marpo & Troublegang, Moniky Bagárové a Vojty Drahokoupila vás na něm pobaví Losers Cirque Company nebo Djs: Saxo Francis, VIIITO a Adriana Hranáčová! A víte co je na tom nejlepší, že vstupné je zdarma!

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Tisíce lidí, sluníčko a plno psí zábavy! Tak vypadal 2. ročník psího festivalu Blesk tlapek • VIDEO: Markéta Volfová, Lukáš Červený

  • Ramínko na cesty

    Nová česká značka DEZIGNI v rámci crowdfundingové kampaně *na Hithitu představuje svůj nejnovější produkt - inovativní ramínko, které zajišťuje nejen praktičnost a snadné přenášení, ale také moderní design pro každodenní použití. Jedná se tedy o první české ramínko, které člověk využije úplně všude. Ramínko od DEZIGNI není pouze designovým doplňkem, ale také nabízí vynikající vlastnosti. S pečlivým vývojem a použitím kompozitu se skelnými vlákny je ramínko neuvěřitelně odolné, s garantovanou nosností 10 kg, umožňující zavěšení těžkých kabátů a bund. Skelná vlákna v kompozitu přispívají k jeho lehkosti a zároveň mu dodávají potřebnou tuhost a stabilitu. V rozloženém stavu má ramínko rozměry 39,5 cm na šířku. Je multifunkčním a praktickým doplňkem, který nabízí uživatelům neomezené možnosti využití.. 

    Podívejte se na video:

  • Grilovací sezona

    Kniha slavného amerického autora kuchařek o grilování Stevena Raichlena přináší tentokrát více než šedesátku dokonale vyladěných receptů zaměřených na grilování zeleniny. Z nich si vybere každý, vegetariáni i všežravci, kteří chtějí na grilovací party zařadit více zeleniny a jiných bezmasých surovin v chutných úpravách. Najdete tu například návod na grilovaný ledový salát s uzenou rančerskou zálivkou, Raichlenovu pizzu Margherita, grilované artyčoky s harissovou majonézou, cuketové špízy s bylinkovo-citronovým máslem nebo grilovanou kukuřici na čtyři způsoby. Najdete ji ve vydavatelství Slovart.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Grilovaná zelenina • VIDEO: Videohub/recepty

  • Odvaha pomoci

    Nabitý událostmi je nejen hudební, ale také doprovodný program 6. ročníku Metronome Prague, který se koná od 22. do 24. června na Výstavišti Praha. Leitmotivem doprovodného programu je ODVAHA ve všech pádech. Třeba odvaha nebýt lhostejný a věnovat energii, čas nebo peníze na pomoc dobré věci. Tak jako to už 30 let dělá Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a její projekt – Pomozte dětem. K letošním oslavám třicátin Nadace se přidává Kuře se svými 25. narozeninami, ovšem s dárkem pro oba jubilanty si netřeba lámat hlavu. Nejlepší bude zapojit se během Metronome Prague do akce Daruj kelímek a pomoz dětem. Princip je jednoduchý. Návštěvníci Metronome Prague se mohou rozhodnout, zda po dopití nápoje kelímek vrátí a zálohu 50 korun si vezmou zpět, nebo ji věnují potřebným. S velkým hudebním dárkem přicházejí pořadatelé spolu s kapelou Zrní, která zahraje Kuřeti speciální koncert k jeho jubileu. Celý koncert Zrní pro Kuře bude natáčet ČT Art, na televizních obrazovkách se záznam objeví na podzim. Další možností, jak udělat něco pro potřebné a navíc i pro své zdraví, je usednout na Oranžové kolo a šlápnout do pedálů. Stačí jen 60 vteřin jízdy a každý ujetý metr se převede na body, které se následně promění na peníze, co poputují na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Návštěvníci se svěřili, na co se na Metronome Festivalu těší. • VIDEO: Jiří Marek

  • Dokonalý design

    Dánská luxusní audioznačka Bang & Olufsen představila Beosound A5 – nový přenosný reproduktor navržený ve spolupráci s dánsko-italským designérským duem GamFratesi. Beosound A5 je k dispozici ve dvou barevných variantách: ta první se pyšní provedením z přírodního hliníku, s přední stranou pokrytou tkaným papírovým vláknem a rukojetí ze světlého dubu, čímž evokuje atmosféru uvolněného skandinávského léta stráveného na pláži. Druhá varianta – z černého antracitového hliníku v kombinaci s krytem a rukojetí z tmavého dubového dřeva – pak zase imituje estetiku zimních lesů.

  • Vychytaná verze

    Společnost FUJIFILM uvádí na český trh instantní fotoaparát INSTAX SQUARE SQ40. Novinka nabízí automatickou expozici a režim selfie, který umožňuje snímání autoportrétů ale i detailních záběrů zblízka. Fotky pořízené fotoaparátem SQ40 jsou hotové už za několik sekund. Model bude v prodeji od 29. června 2023. Současně se začíná prodávat nová varianta instantních filmů čtvercového formátu INSTAX SQUARE s názvem Sunset, která se vyznačuje rámečky s jemnými barevnými přechody, které připomínají západ slunce.

  • Jako Barbie

    V červenci uvede Primark ve svých obchodech novou řadu Barbie The Movie. Ve stejné době totiž vstoupí do kin po celém světě stejnojmenný film od společnosti Warner Bros Pictures. Tato kolekce se vyznačuje potisky a vzory, které všem zákazníkům umožní vybrat si ty pravé kousky k podtržení tzv. barbiecore stylu. Tedy obléknout se od hlavy až po paty v ikonickém stylu Barbie, který znají a milují všichni napříč generacemi.

  • Zbavte se kožních problémů

    Kožní problémy v dnešní době bohužel nejsou žádnou raritou. Můžou za ně okolní vlivy, genetické předpoklady, psychický stav, různá onemocnění a mnoho dalších faktorů. Léčba bývá zdlouhavá a často i radikální například pomocí kortikoidů. Často tak hledáme i další cesty, ať již jako šetrnější léčbu nebo jako účinný doplněk léčby. Efektivní cestou jsou pak přírodní zdroje a lázeňská léčba. Nedaleko hranic na úpatí Bílých Karpat se nachází slovenské lázně Smrdáky, kterým se ne nadarmo přezdívá „Mrtvé moře Evropy“. Tyto lázně se totiž pyšní minerální vodou s nejvyšší koncentrací sirovodíku na světě a nabízejí nejúčinnější lázeňskou péči o pokožku v Evropě. Díky tomu se staly vysoce vyhledávanou destinací pro léčbu kožních onemocnění a souvisejících zánětlivých onemocnění pohybové soustavy.

  • K 30. výročí

    Česká kola Superior slaví 30 let a při té příležitosti představila několik novinek. Mezi nimi jednu z největších novinek v kategorii ultralehkých elektrokol iLight. Nově odhalená kategorie iLight přinese na trh lehká elektrokola s motory Bosch, která budou díky odlehčenému karbonovému rámu extrémně lehká. Kola budou díky nižší váze ovladatelnější, manipulace s nimi bude snadnější a pocit z jízdy bude vyhovovat i opravdu sportovně zaměřeným jezdcům. V kategorii iLight se představí kola napříč všemi segmenty – od horských celoodpružených až po elektrokola do města. Představené novinky budou moci zákazníci zakoupit při uvedení nových modelů na trh na jaře 2024.

  • Respekt a láska

    Hard Rock Cafe letos rozšíří podporu LGBT+ komunitě, od 7. do 13. srpna budou v restauraci speciální slevové akce, výloha bude vyzdobena duhovými vlajkami, na místě bude k dispozici fotostěna, DJs zahrají oblíbené disco sety. V té době bude v Praze zrovna probíhat festival hrdosti LGBT+ komunity Prague Pride. Od 1. června pak bude v HRC v prodeji charitativní merch Halsey & Hard Rock Pride Collection, jehož ambasadorkou se stala americká zpěvačka Halsey, která dlouhodobě bojuje za práva LGBT+ komunity. Výtěžek z prodeje poputuje organizaci OutRight Action International zabývající se lidskými právy a porušováním a zneužíváním lidských práv vůči lesbám, gayům, bisexuálům, transgender a intersexuálům.

  • Nově v ČR

    Prémiová německá značka WMF uvádí na český trh exkluzivní novinku: plnoautomatické kávovary pro domácnosti. Jejich dokonalé designové provedení a precizní technologie připraví vaši nejoblíbenějí kávu přímo v pohodlí vaší kuchyně, budete si připadat doslova jako v hollywoodském filmu! Inspirován profesionály, designován pro domácnosti. To je hlavní poselství zbrusu nových kávovarů značky WMF. A to zcela bez nadsázky! Značka WMF patří k lídrům v oblasti profesionálních kávovarů již roku 1927. Své dlouholeté zkušenosti nyní transformovala právě do výroby prémiových domácích kávovarů, ve kterých se snoubí vytříbený design, vysoké nároky na kvalitu a záměr nabídnout napřekonatelný zážitek už jen z přípravy kávy. A co teprve první ochutnání… skutečný zážitek, který si prostoupí všemi smysly.

  • Nikdy neříkej nikdy

    Tereza Kostková, Tomáš Maštalír nebo Lenka Krobotová se letos v létě představí v novém filmu Nikdy neříkej nikdy. Tereza Kostková zde hraje cvičitelku jógy, které nevyšlo manželství a chce se věnovat hlavně své práci a dětem v pubertě. Se štěstím v lásce už nepočítá a nemá na něj ani čas. Ale nikdy nevíte, co se stane dál, Nikdy neříkej nikdy. Příběh Nikdy neříkej nikdy ukáže, že všechno zlé opravdu může být pro něco dobré. Hlavní postavy Naďa a Petr se se svými partnery právě rozvádí. Petrova manželka je lékařkou na misích v Africe a jejich vztah trpí dlouhým odloučením, z Nadina muže se vyklubal záletník, který se občas zamiluje do někoho mladšího. Naďa a Petr do sebe nejprve lehce vrazí autem a díky tomu na sebe začnou narážet i dále v životě. Z jejich rozvíjejícího se vztahu se pak stane bláznivá jízda dvou neúplných rodin, která bude výzvou nejen pro ně, ale i pro jejich blízké.

  • Zázračné sérum

    HAIRIZE LAB je vlasové sérum s přírodními kmenovými buňkami. Kmenové buňky jsou zdrojem neustálé regenerace pokožky a mají i schopnost tvorby nových vlasů. Vlasové sérum má skvělé výsledky hlavně díky obsahu Emortal® Pep, Cressatine®, CROSILK™. Tyto látky dokážou aktivovat kmenové buňky a prodloužit tak růstovou fázi vlasů, stimulovat růst nových a podpořit tvorbu keratinu. Jde o pokrokovou léčbu založenou na vědecké bázi. Používání 100% přírodního přípravku pomáhá předcházet nadměrnému vypadávání kštice a rychlejšímu dorůstání vypadaných vlasů u mužů i u žen.

  • Kouzelná romantika staré Prahy

    Nová venkovní zahrádka na břehu Čertovky u restaurace Old Armoury Prague, která se nachází v historické budově ze 17. století v nádherném prostředí Malé Strany v Praze, přímo u parku Kampa na břehu Čertovky. Zahrádka, která se nachází pod korunami stromů a nabízí výhled na malebný park Kampa, představuje idylické místo k odpočinku a posezení. S kapacitou 75 míst si zde hosté mohou vychutnat čerstvě točené pivo, vína od tuzemských vinařů, koktejly a další alkoholické i nealkoholické nápoje, spolu s grilovanými specialitami. Venkovní zahrádka je otevřená od 12:00 do 22:00 hodin, a v rámci Happy Hour od 16:00 do 17:00 hodin je možné využít nabídku 1 + 1 drinku zdarma.

  • Léto si žádá ochranu

    Ochranné sérum s faktorem SPF 50. Ultralehké hedvábné sérum Rodial chrání pleť před negativním působením UVA i UVB paprsků včetně modrého světla. Speciální filtrační technologie zabraňuje degeneraci kolagenu a ztrátě pružnosti. Hydratační složení nabité antioxidanty pleť chrání před působením volných radikálů. Ultralehká hedvábná textura je nabitá antioxidanty a hydratačními látkami, které zlepšují kondici pleti. Efektivně blokuje silné sluneční záření včetně UVA i UVB paprsků, a tak dokáže zabránit stárnutí pleti vlivem oxidačního stresu. Speciální filtrační technologie redukuje negativní působení modrého světla, chrání tak pokožku před degenerací kolagenu a ztrátou pružnosti. Sérum obsahuje zklidňující extrakt z komule – rostliny nabité antioxidanty, která pomáhá posílit přirozenou obranyschopnost pokožky a chrání pleť před poškozením volnými radikály. Kyselina hyaluronová spolu s vitaminem E pleť hloubkově vyživují a dodávají ji chybějící hydrataci, vyhlazují vrásky.

  • Geniální architektura

    Karlovy Vary mají nový koncertní sál. Vznikl unikátní vestavbou do dvorany historického objektu neorenesančních Císařských lázní, jednoho ze symbolů karlovarského lázeňství. Návrh od studia Petr Hájek Architekti vede citlivý, ale progresivní dialog s původní stavbou z roku 1895. Vestavěná konstrukce se památkově chráněné budovy nedotýká a stojí na šesti ocelových nohách. Všechny soudobé zásahy jsou tak jasně přiznané a reverzibilní, aby mohly být kdykoliv v budoucnu lehce nahrazeny novými technologiemi.

     

Diskuse ke článku
.