Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nikdy nevymažu hovor s maminkou, která chtěla vyskočit z okna

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
6. prosince 2021 | 06:00

Blíží se Vánoce a to by měl být čas pohody, rodinného setkávání a dárků od Ježíška. Jenže co když na ty dárky nemáte a není to zdaleka jediná vaše starost? Jak prožívají svátky matky samoživitelky a kdo jim v tíživých životních situacích pomáhá, o tom se budeme bavit v dnešním díle Nejsi v tom sama s ředitelkou Klubu svobodných matek Danou Pavlouskovou.

Klub svobodných matek pomáhá matkám samoživitelkám různými způsoby a je zcela transparentní. S pár dalšími lidmi řídí Dana velký kolos, díky kterému se dostane naděje a pomoc do mnoha rodin samoživitelů, kteří to potřebují. Dana má svou vlastní zkušenost, sama vychovává dceru, se kterou zůstala sama. A stejně jsou na tom i její kolegyně, takže tematiku mají pod kůží.

Setkávat se dennodenně s tolika smutnými příběhy není nic jednoduchého. Člověk, který není z kamene, se neubrání tomu, aby prožíval všechny ty příběhy s těmi, kterým pomáhá. Není lehké se od toho odpoutat. „Nikdy nezapomenu na to, když mi volala maminka z okna třetího patra domu a chtěla skočit,“ vyprávěla Dana. Naštěstí ne všechny situace jsou takhle vypjaté a zoufalé, a když se podaří alespoň maličko pomoct, je to neskutečný pocit.

Matek samoživitelek přibývá, a jak Dana poznamenala, nejsou to jen ženy, v takové situaci se může ocitnout i otec. Rozhodně vězte, že v tom nejste sama a je na koho se obrátit, pokud potřebujete pomoc, a to nejen s dárky od Ježíška. Poslechněte si náš rozhovor a jistě najdete inspiraci i v případě, že jste na té druhé straně a ráda byste pomohla.

 

Video se připravuje ...