Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Bottomless brunch? Vyrazte do Monkey Baru, v centru metropole. Každý víkend…

6. června 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Jakási opulentní svačinka mezi snídaní a obědem? Ano, to je brunch v původním smyslu slova. Užít si ho po celý víkend, s kamarádkami, dětmi i partnery můžete na klidné terase The Monkey Baru v Opletalově ulici 21.

Klasický brunch přináší pokrmy typické pro br-eakfast i l-unch, slova, která tvoří jeho základ. Spousta speciálních dobrot z prvotřídních surovin, ale i DJ‘ské sety vám tady v civilizované stinné džungli na otevřené terase mezi 12.30 a 15.30 pomohou každou sobotu a neděli naladit se i na atmosféru předchozí nebo nadcházející noci.

Začít můžete třeba nekonečnou sklenkou mimosy či „frozen margarity“, jejíž příchuť se mění během sezóny. Oba koktejly, ale i prosecco věrně doprovázejí chody z menu – ať už vejce benedikt, uzená pancetta, udon nudle v červeném kari či burger s trhaným vepřovým masem ovoněný lanýžovou majonézou. Chuťovky, které si sami doma asi nevaříte. Na ty, kteří se raději vezou na sladké vlně, čekají chia pudink s čerstvým mangem, kokosovými čipsy a nadýchanou rýží nebo domácí vafle s jahodami a praženými oříšky.

Brunch v Monkey Baru
Autor: monkeybarprague.com

V čem se ještě tento brunch liší od jiných? Objednáte si jen pokrm či nápoj, na který máte opravdu chuť, a pouze ty platíte. Naopak oblíbenou mimosu či sezónní margaritu si můžete dát nekonečnou a nemusíte se starat o to, že vám sklenka vyschne. V oáze terasy v centru Prahy si k tomu vychutnáváte společnost i pomalu plynoucí čas (pro malou ukázku nemusíte chodit daleko).

Přesto, nebo právě proto, doporučujeme udělat si rezervaci k jednotlivým stolům. Vejde se k nim sice dobrých 50 lidí, ale pokud vás přijde víc a budete si přát sedět pohromadě, bude lepší se včas připravit. Už se těšíte? V The Monkey Baru na vás ano!

The Monkey Bar Praha
Autor: monkeybarprague.com

Tento unikátní bar se nachází pár kroků od Václavského náměstí a Hlavního nádraží. Symbolicky byl otevřen na Světový den koktejlu 13. 5. 2022, jeho lákadlem jsou signature koktejly na prémiovém německém ginu Monkey 47. Po brunchi můžete pokračovat na vlně koktejlového baru. Vychází i z kořenů hotelové skupiny Falkensteiner, pocházející z Pusterského údolí v Jižním Tyrolsku, jehož erbovním heslem je „Welcome home“.

Každá ze tří místností The Monkey Baru tu má odlišný design i náladu, proměňující se v průběhu dne, stejně jako menu a doprovodné aktivity. „Chtěli jsme v Praze vytvořit koncept popracovního klubového baru s jedinečnými drinky a různorodou nabídkou pokrmů, kam rádi chodí místní,“ vysvětluje Claudio Sturm, ředitel prémiového butikového podniku Falkensteiner Hotel Prague.

Falkensteiner Hotel Prague
Autor: monkeybarprague.com