Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Berenika Kohoutová: Kdyby mi chlap řekl, že musím být doma s dítětem, tak budu raději bez něj

29. srpna 2023 | 06:00

Herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová (32) se v roli naivní Noriky bude opět objevovat na obrazovkách v další sezoně seriálu TV Nova Jedna rodina. O tom, jak je na tom ona sama v roli matky, a o její aplikaci nevýchovy jsme si spolu popovídaly.

Bude druhá série Jedné rodiny. Dojde tam k nějakým radikálním změnám s tvou postavou?

K radikálním změnám asi nedojde, pokud vím. Nebo vlastně trochu ano, Norika dosáhne svého a jde pracovat. V čemž jí naprosto fandím, protože Filip jí to zakazoval nebo si to nepřál a byla doma úplně zoufalá se svým dítětem. Takže Norika začne pracovat, a to myslím, že ji bude dost bavit.

Takže v tom, že jí fandíš, se probouzí taková tvá trošku feministická duše?

Ano! To mně kdyby můj chlap řekl, že musím být doma s dítětem, a ještě by si dovolil o tom on sám rozhodovat, tak bych mu asi řekla, že teda budu sama s dítětem, ale bez něj.

Měla tahle role nějaká úskalí, která jsi musela překonávat? Do čeho ses těžko vžívala?

Vlastně ne, není to žádná psychologická role. Samozřejmě se člověk setkává s různými situacemi, neobvyklými, ale jinak se mi to hraje hrozně pěkně. Mě baví ta naivní poloha Noriky, to je prostě super.

VIDEO: Berenika Kohoutová: Mateřství mě nezměnilo. Ale jsem víc zorganizovaná.

Video se připravuje ...
Berenika Kohoutová: Mateřství mě nezměnilo. Ale jsem víc zorganizovaná • VIDEO: Videoredakce ženských webů

To, že jsi sama matkou, ti nějakým způsobem pomohlo vžít se do té role?

Určitě. Já myslím, že když se stanete matkou, tak se ve vás něco prohloubí. Já jsem to tedy cítila, protože jsem hrozný cynik, a mateřství se mnou zahýbalo a cítila jsem to i v tom hraní.

Někde jsem četla, že výchova není úplně tvoje parketa, pořád to platí? 

Tak bohužel to právě potřeba trochu je, ale zase jsem tohle řekla, když mému dítěti byly asi dva roky – a vychovávat dvouleté dítě je nesmysl. To prostě nejde! Co jí budu říkat? Že má jíst u stolu nebo další blbosti? Já mám pocit, že takové to správné směrování a to, že ten malý člověk nějak vidí vzory, tak to je to nejdůležitější. A pak samozřejmě to, že je často ve společnosti. Lola je dost společenské dítě. Odjakživa je obklopena spoustou lidí, takže to vidí, jak to chodí. Ani teď ji ještě nenutíme, aby s námi večeřela u stolu. Když nechce večeřet u stolu, tak ji honím kolem stolu se lžičkou, no, protože prostě zrovna nechce. Myslím, že k tomu nějak dospěje, spoléhám na to, že to bude dobré.

S mužem se v tom asi pravděpodobně shodnete.

S Kryštofem se v tom naprosto shodneme. Kryštof svoji holčičku roztomilou má spíš tendence rozmazlovat, ale já vlastně taky. Já doufám, že jsme s Kryštofem natolik správní lidé, že nějak zvládneme i tu výchovu, kterou nesnášíme.

Kryštof má obrovskou rodinu, takže to ses přivdala moc hezky. Asi nebyl problém zapadnout...

Jedeme teď všichni společně na Moravu. Oni jsou všichni strašně v pohodě. Kryštof má fakt skvělou rodinu, naprosto úžasné sourozence, kteří už mají všichni děti. My jsme to tam tak odšpuntovali, protože sourozenci, někteří i starší než Kryštof, zatím děti neměli. A pak jsem já otěhotněla a rok potom otěhotněly skoro všechny. Takže už tam nejsou jenom pijatyky na zahradě, ale už se to hodně točí i kolem dětí a je to moc hezké.

Jak jsi prožila letošní léto? Já jsem koukala, jak sis trochu postěžovala, žes toho moc nestihla..

Bylo to trochu náročné pracovní léto. Pak jsem měla sice volno, ale byli jsme na chalupě, kde zas Kryštof pracoval, takže spolu jako rodina jsme zatím prakticky nebyli. Ale Lola si to užila, protože s ní jsem byla docela hodně. Byla se svými bratranci a sestřenicemi, tak různě s kamarády na chalupě, takže to bylo moc fajn. Ale že bychom byli na nějaké super rodinné, odpočinkové dovolené, to opravdu říct nemůžu.

Viděla jsem, že sis už vybrala i místo, kde bys chtěla svatbu. Chtěla bys obnovovat slib?

Vybrala, jenomže my jsme se už vzali, takže jedině kdybychom se chtěli vzít znovu. Mně to vlastně přijde hezké. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela a teď pořád čekám, až to konečně bude těch deset let, kdy už to nebude tak trapné jako po třech letech – udělat si znovu obřad.

Užila sis tu druhou svatbu víc?

Já jsem si tu druhou svatbu užila víc, protože byla s tím správným člověkem. Tu první jsem si v tu dobu taky užila, myslela jsem si, že to je s tím správným člověkem, ale pak jsem pochopila, že úplně ne. A o to víc jsem si užila tady tu svatbu, kdy už jsme měli i Lolu a bylo to takové, jaké jsem to já chtěla. Bez nějakých hádek okolo příprav. Ničeho nelituji, ale moje druhá svatba byla ta pravá a správná.

A kecá vám někdo z rodiny do života nebo do té nevýchovy?

Myslím si, že ne. Moje ségra to má dost podobně se svými dětmi. Ona má teda kluky, tak to je dost divočina, ale taky jsou to super kluci, to už je vidět. Zlobí, no, jasně, jsou to kluci, ale tyhle modely my úplně nejedeme.

Máš nějaké plány v nejbližší době, na co se těšíš – nejen v pracovní oblasti?

Tak jedeme teď na tu Moravu, na to se těším. Pak jedeme dokonce na pět dní na rodinnou dovolenou. Konečně na pět dní, což do toho počítám i přílet a odlet. Jedeme do Chorvatska, letíme, takže na to se sice těším, ale zároveň mě hrozně štve, že to je takhle málo, už teď mě to rozčiluje. A pak už jenom práce, práce, práce.

Na druhou stranu díky za práci. Viděla jsem, že i nějakou pohádku jsi natáčela!

Ano! Točili jsme v květnu a červnu štědrovečerní pohádku, tak to se těším. O té ale jistě brzy uslyšíte víc.

 

Video se připravuje ...