Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pecky z redakce: Přísně střežené tajemství, šumivé polibky nebo soutěž o roadtrip

17. dubna 2023 | 06:00

Pojďme se společně podívat, co za pecky přistálo v redakčních sítích. Je to opravdu barevný mix, ve kterém najdete super čtení, smyslný design, skvělou soutěž, novinky v kosmetice, ale i další bezva tipy, které nesmíte minout.

Byla to jízda!

Život vždy není dokonalý, pokaždé nám však dá, co je potřeba. A tak ačkoli ztratila svou životní lásku, byl to vlastně dar. Rozbitá na tisíce titěrných kousíčků se pak samu sebe snažila opět spojit v něco, co by alespoň zdánlivě připomínalo celek. Dlouho nevěděla, jak a zdali toho vůbec bude schopná. Věděla jen, že to za žádnou cenu nemůže vzdát. A pak se dílky této skládanky začaly pomalu pojit dohromady a ona pochopila, že to celé mělo smysl. Možná že skutečně ztratila, co pro ni tehdy bylo nejdůležitější, nakonec ale získala mnohem, mnohem víc… Nemáme návod na šťastný život. Máme ale možnost inspirovat jeden druhého. A tato kniha může pro někoho, kdo právě pláče, být alespoň malou útěchou a ukázat, že to, co se nám zprvu jeví jako ta největší ztráta, je vlastně nakonec ten největší dar. Knihu Valentiny Léblové si exkluzivně můžete pořídit na ikiosek.cz.

Naše atletky

Pecky z redakce
Autor: archiv firem

PUMA podepsala smlouvu se dvěma talentovanými českými atletkami Nikolou a Ester Bendovými. Sprinterka Nikola je držitelkou několika českých rekordů včetně nejlepšího českého výkonu historie v běhu žen na 150 metrů. Mladší sestra Ester exceluje zejména v disciplínách na 100 a 400 metrů překážek. V sezoně 2022 patřily Ester čtvrté místo v evropských juniorských tabulkách a dvanáctá pozice mezi juniorkami na světě v běhu na 400 metrů překážek. Od března jsou obě členky PSK Olymp Praha a také součástí elitní rodiny atletů PUMA.

Video se připravuje ...
. • VIDEO: archiv značky PUMA

Růžové opojení

Nechte se unést vůní afrodiziakální a exotické vanilky ve spojení s omamnou růží! Inovativní pleťová maska Puaree Roses & Pearl & Saké obsahuje komplex ovocných kyselin, saké extrakt, perlový a lotosový prášek. Ovocné kyseliny jsou schopné zlepšit hydrataci a současně zvýšit produkci strukturálních složek, jako je například kolagen. Saké extrakt je bohatý na minerály, aminokyseliny a vitaminy. Perlový prášek podporuje buněčné procesy, aktivuje regeneraci pleti a brání ztrátě vlhkosti. Maska je doplněná o zlaté exfoliační perly, květinovou vodu z růže, olej z dračího ovoce a o růžový jíl, který absorbuje škodlivé toxiny z pokožky. Dokonale odstraňuje nečistoty, zbaví pleť černých teček, projasní ji, vyčistí a detoxikuje. Také zmírňuje výskyt vrásek, zvyšuje elasticitu, vyrovnává tón pleti a stahuje póry.

Unikát

Unikátní roadtrip Epická jízda, během něhož budou tři vybraní dobrodruzi z České republiky a Slovenska cestovat a plnit úkoly s nejnovějšími prémiovými telefony řady Galaxy S23, plánuje společnost Samsung Electronics Czech and Slovak. Až do 7. května 2023 se můžou hlásit zájemci, kteří rádi fotografují a natáčí mobilním telefonem a jsou aktivní na sociálních sítích. Společnost Samsung z nich od 9. do 18. května 2023 vybere tříčlenný tým, který podstoupí pětidenní trénink, aby se 23. května 2023 vydal na cestu.

Nový model

Během holení se díky přesným senzorům maximálně přizpůsobuje hustotě vašich vousů, pokožce i linii tváře. Zároveň sleduje, jakým způsobem se holíte, a naučí vás to dělat s ještě menším množstvím tahů. Strojek můžete také propojit s aplikací Philips GroomTribe, která vás zásobí řadou dalších užitečných rad a informací a sestaví vám plán holení na míru. Holicí strojek Philips 7000 díky povrchu Nano SkinGlide zajišťuje až o 30 % menší tření*, takže je k pokožce extra šetrný. Zároveň je vysoce účinný, protože jeho 45 ocelových břitů zvládne 90 000 střihů za minutu, a hladce tak oholí i třídenní vousy. Inteligentní senzor pak snímá 250krát za vteřinu hustotu vousů a flexibilní hlavy se otáčejí o 360 stupňů, takže perfektně kopírují rysy tváře. Po použití stačí dát strojek na jednu minutu do výkonné čisticí stanice, která jej zároveň promaže, aby fungoval déle a lépe. Stanice je 10krát účinnější než čištění vodou** a je velmi kompaktní. Strojek můžete používat nasucho i ve sprše.

Šumivé polibky

Španělé jsou známí svým temperamentem a vášnivými projevy citů, a proto není divu, že si romantické chvíle dopřávají nejen ve významných dnech spojených s oslavami lásky. Inspirujte se tímto přístupem i vy! Neupínejte se pouze k jednomu dni a oslavujte lásku rovnou po celý květen. Užijte si atmosféru rozkvetlé přírody a překvapte svou polovičku pozorností i ve dnech, kdy to rozhodně čekat nebude. Probuďte v sobě temperament a užijte si čas lásky se španělskou cavou Freixenet. Dostane vás svou neotřelou chutí, která vaší společné chvíli dodá ten pravý náboj romantiky.

Smyslný design

Autor: archiv firem

Zalando a inovativní módní dům Paco Rabanne představují kapsuli pro jaro/léto 2023. Vizuální podívaná plná živých odstínů a dynamického designu si klade za cíl stimulovat smysly – zrak, hmat a sluch – např. pomocí výrazných barev. Každý kousek byl promyšlen a vytvořen tak, aby podněcoval emoce a umocňoval smyslový zážitek. Vybízí tak každého, kdo ho nosí, k probuzení svých smyslů a odhalení své pestré osobitosti. Kapsule se skládá ze 40 kousků: 20 ready-to-wear kousků, 17 doplňků a 3 párů obuvi, které se inspirují největšími úspěchy značky Paco Rabanne a ztělesňují ikonický design módního domu. Dominuje zde výrazné použití kovu a propojení inovativních střihů s jasnými letními barvami.

Maminkám

Společnost Pandora vzdává hold všem mateřským osobnostem a uznává různorodost mateřství v rámci letošního Dne matek. Vzdává v tento Den matek speciální hold všem, které milují jako mámy. Ať už je spojuje rodina, biologie, přátelství, zkušenost nebo vše dohromady, nová kolekce a kampaň ke Dni matek oslavují nespočet různých forem, v nichž se projevuje a rozvíjí mateřská láska, a sahají daleko za jejich tradiční chápání. Na počest mateřské lásky byly do kolekcí Pandora Mother's Day Moments a Timeless vloženy významy a poselství, které odrážejí dopad a vliv matek na naše životy.

Přísně střežené tajemství

Válka skončila, stejně jako dědické spory rodu Barringtonů, přesto Harry a Emma nemají klid. Nová generace přináší nové problémy, přičemž lež a nenávist jsou často rafinovanější než pravda a láska… Románem Přísně střežené tajemství pokračuje velkolepá Cliftonova kronika. Svatební pochod na obřadu Harryho a Emmy sliboval ukončení všech sporů, jež bránily naplnění jejich lásky. Stále jsou ale na světě lidé, kteří vůči nim cítí zášť. Lady Virginia, major Fisher či bankéř don Martinez na různých frontách zasazují jednu ránu za druhou. Rod Harryho Cliftona se zatím rozrostl o syna Sebastiana a dceru Jessiku, na níž se krutě podepsaly hanebné skutky Huga Barringtona. Jak oba dospívají, přechází také na ně břímě odpovědnosti vůči rodině, a především vůči královské koruně… Britský bestsellerista Jeffrey Archer rozehrává další část rodinného dramatu plného osudových tragédií, upřímné lásky a bezmezného odhodlání. Román Přísně střežené tajemství je dokonalou ukázkou vytříbené společenské prózy, která se čte jedním dechem.

Růžová éra

Hudební událost Machine Gun Kelly: Mainstream Sellout Live From Cleveland v kinech uvidíte jen 13. května. Rapper, který se dokázal přerodit v moderního pop-pankáče, idol mladých, je nepřehlédnutelná hvězda, častý objekt bulváru, provokatér a jedna z komerčně nejvýraznějších hudebních osobností současnosti. To všechno lze napsat o Machine Gun Kellym, který spolehlivě vyprodává koncerty a je na předních místech velkých festivalů. Nyní míří jeho koncert i do kin. Záznam triumfální show Mainstream Sellout Live From Cleveland: The Pink Era bude na plátnech pouze na jeden večer, a to 13. května 2023. Přináší distribuční společnost Aerofilms.

Tržiště českého designu

LEMARKET má po delší době opět jarní edici, tentokrát o víkendu 20.–21. května v hale 17 Holešovické tržnice. Kromě kurátorského výběru lokálních tvůrců bude na místě i spousta aktivit pro celou rodinu a řada překvapení. Moderní tržiště lokálních značek tento rok slaví 10 let svého fungování. „Hlavní oslava nás čeká na tradičním vánočním marketu, trochu jinak jsme se ale rozhodli pojmout jarní akci,” říká Elena Janota, zakladatelka LEMARKETU, a dodává: „Podtitul RODINNÝ FESTIVAL nese nadcházející LEMARKET z prostého důvodu – počasí na konci května přímo vybízí k trávení času venku, a tak se kromě vnitřních prostor haly 17 přesuneme i ven, kde bude připravena malá tradiční pouť plná kolotočů, her a dalších aktivit, které si společně užije celá rodina. Ke každé správné pouti navíc patří cukrová vata a všechny děti ji od nás dostanou ke vstupu zdarma. I ve venkovní zóně ale kurátorujeme každou složku a dbáme na kvalitu i estetiku.” Hala 17 Holešovické tržnice je pro LEMARKET nový prostor. Budova nabízí dvě členitější patra, přičemž ve spodní části se usídlí mimo jiné LEMARKET Bar ve spolupráci s výrobcem vybavení pro obchody a kavárny JISKRA Design, samostatná místnost ve vrchním patře pak bude pod taktovkou designového concept storu Ones. Již tradičně na místě nebude chybět občerstvení od vybraných lokálních podniků, jako jsou káva Onesip Coffee či limonády Herbert Sirupy.

Buďte kreativní

Nestíháte měnící se svět a není vám to FUK? Už třetí ročník Festivalu umění a kreativity (FUK), jehož hlavním tématem bude PROMĚNA, proběhne od 13. do 23. dubna 2023. Jeho cílem je představit široký potenciál kreativního vzdělávání pedagogům, rodičům, dětem, ale i kulturním profesionálům či úředníkům a zástupcům ministerstev. Festival proběhne v rámci Světového týdne kreativity a inovací (World Creativity & Innovation Week), a připojí se tak ke stočtyřicítce zemí po celém světě oslavujících rozmanité formy kreativity. Do festivalu je zapojeno přes 50 kulturních subjektů z různých regionů České republiky.

Do přírody

Švédský výrobce outdoorového oblečení a vybavení Fjällräven a kalifornská značka jízdních kol Specialized se spojili přes oceán, několik časových pásem a 8000 kilometrů, aby vytvořili jedinečnou kolekci. To vše s cílem umožnit lidem, aby se vydali na nové cesty a viděli přírodu z nové perspektivy – z kola. Tam, kde se obzor táhne dál, než dohlédnete. Kde je vzduch svěží a vaše mysl čistá. To je příroda. A nemusíte se vydávat daleko, abyste si ji užili. Dobrodružství na vás čeká i za rohem – na konci cesty vlakem, na kraji města, nebo dokonce jen kousek od domu. To je The Great Nearby – speciální kolekce od Fjällräven a Specialized, ve které najdete vše, co potřebujete při cyklovyjížďkách do přírody i bikepackingu. Od úložných řešení a brašen na kolo až po oblečení a doplňky, které vám pomohou lépe poznávat přírodu. Od dubna je tato řada k dostání také u nás. A hned v květnu se můžete těšit na několik dalších novinek. Vydejte se s Fjällräven a Specialized objevovat nové cesty a nové perspektivy. Tam, kde je čerstvý vzduch, kde není ruch a kde je mysl čistá. Výrobky jsou dostupné v kamenných prodejnách Fjällräven Shop a na webu.

Sbohem, celulitido

DS Laboratories Oligo DX je velmi účinný gel proti celulitidě s rychlými výsledky a hloubkovým řešením tohoto problému. Aktivní látky gelu pronikají díky patentované technologii nanosomů do nejhlubších vrstev pokožky, kde efektivně rozpouští uzlíky tukových buněk. Pět klíčových složek gelu, které pomáhají redukovat celulitidu, tvoří TEA-hydrojodid stimulující lipázové aktivity, a formující tak tělo, kofein, který pomáhá redukovat tukové buňky v horních vrstvách kůže a zlepšuje krevní oběh, vypíná a vyhlazuje pokožku. Další jsou pak hydratující přeslička umožňující dobré vstřebávání živin do pokožky, extrakt z břečťanu, který zpevňuje pokožku a snižuje výskyt povrchových nedokonalostí a skvrn. Extrakt z listů rostliny Nelumbo nucifera působí proti vráskám, najdete ho ve složení high-end pleťových krémů. Díky těmto složkám je po použití pokožka viditelně hladší a pevnější – bez nutnosti absolvování nákladných procedur lymfatických masáží apod. Gel má silné čisticí a detoxikační účinky. Je speciálně navržený pro pokožku se sklonem k celulitidě, která není odstranitelná cvičením či úpravou stravy. Výsledky jsou rychlé a srovnatelné s odbornou léčbou. Cena je 910 Kč. Je k dostání na aurio.cz.

Zářivé slunce

Tiami – prsten s diamanty Golden Sun, zlatý prsten ve tvaru slunce z dokonale leštěného 14kt zlata – pronikavě svítí a naprosto unikátní třpyt mu dodávají tři lab-grown diamanty. Design prstenu je od hlavního šperkaře a designéra Tiami Milana Nováčka. Kromě možnosti zakázkové výroby, ze které je tento prsten, nabízí Tiami i mnoho stálých kolekcí. Lab-grown diamanty mají úplně stejný třpyt a brilanci jako ty přírodní. Jsou však identické nejen po optické stránce, ale i po stránce chemické a strukturální. Mohou se tak pyšnit nejvyšší kvalitou 2a, kterou má pouze 1 % přírodních diamantů. Díky těmto aspektům se lab-grown diamanty stávají velice populární i mezi slavnými lidmi. Oblíbily si je například Meghan Markle, Lady Gaga nebo Beyoncé a do jejich výzkumu investuje peníze i zapálený bojovník za záchranu naší planety herec Leonardo DiCaprio. Společnost Tiami spolupracuje s českými uměleckými designéry šperků a v nabídce má náušnice, přívěsky, náramky a samozřejmě také zásnubní a snubní prsteny.

Prevence a úklid v jednom

První polovina května patří i letos osvětě o rakovině prsu a prevenci, ale také jarnímu úklidu v prádelníku. Využijte příležitost a spojte lov nové podprsenky s péčí o zdraví! Dialog Jessenius i letos ve spolupráci s Marks & Spencer pomáhá v prodejnách M&S nakupujícím zákaznicím osvěžit si paměť, jak na správné samovyšetření poprsí. Právě osvěta a prevence jsou totiž klíčem k včasnému zachycení případné rakoviny prsu. Při nákupu nové podprsenky za 899 Kč získají zákaznice nejen slevu 15 %, ale také dobrý pocit: 30 Kč totiž putuje organizaci Dialog Jessenius na podporu jejích aktivit týkajících se osvěty o rakovině prsu.