Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pecky z redakce: Zastropované ceny, opálená a bez celulitidy a adrenalinová divoká řeka

28. dubna 2023 | 12:21

Tento týden jsem na redakční síti našla ale pořádné úlovky! Přichází teplé počasí, takže se bude sportovat, tančit, sjíždět divoká voda, ale i dobře jíst za super ceny a najdete i novinky v kosmetice, něco pro pejsky a i intelektuálové si přijdou na své!

Kolo za jedinečnou cenu

Kolo za hodně příznivou cenu a k tomu slušné osazení! I základ si o příměr “hodně muziky za málo peněz” zkrátka říká. Hydraulické kotoučové brzdy Tekro, osazení Shimano, hliníkový rám s proměnnými profily trubek a 3D tvarovanými patkami na rychloupínák, pružinová vidlice Suntour. Sportovní řetězec Intersport s koly vlastní značky Genesis aktuálně docela slušně šlape na paty zavedeným cyklistickým značkám.

Víte, jak vybrat držák na kolo v autě? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Jak vybrat a instalovat držák na kola? S tím správným je to hračka!

Zastropování cen potravin

Online prodejce potravin Rohlik.cz se loni v září stal prvním a jediným prodejcem na českém trhu, který zastropoval ceny 14 základních potravin, a to až do letošních Velikonoc. Nyní se Rohlík rozhodl zastropování cen prodloužit minimálně do konce letních prázdnin. Vychází tak vstříc svým zákazníkům, kteří krok prodejce hodnotí velmi pozitivně a kterým už Rohlík pomohl zastropováním ušetřit téměř 10 milionů korun. Ceny potravin strmě rostly a v kombinaci s drahými energiemi mohl mít tento trend negativní dopad na mnoho domácností v Česku. Rohlík se proto rozhodl reagovat a zastropovat ceny u základních potravin nákupního koše na úkor své marže už v září minulého roku. Minimálně do konce léta garantuje výhodnou cenu u másla, oleje, mouky, pečiva, mléčných výrobků, vajec, šunky nebo toaletního papíru. Přesně tímto způsobem už Rohlík svým zákazníkům ušetřil 10 milionů korun. Je dosud jediným prodejcem v Česku, který k obdobnému kroku přistoupil.

Jedna bílkovina stačí

Dříve, než byl pes domestikovaným zvířetem, byl nucen lovit si potravu venku. Bohužel nebylo tomu tak, že by měl švédské stoly a k zajíci si chytnul slepici a divočáka zároveň. Nicméně dnes některá krmiva obsahují několik druhů masa, ale i tuků. To může být pro správné trávení a fungování zvířete zatěžující a nezdravé. “Měli bychom se vrátit úplně na začátek, kdy se pes živil jednoduchou potravou, což znamená, že si ulovil jedno zvíře, které kompletně sežral. Proto bylo vytvořeno krmivo Marp Holistic, které obsahuje pouze jednu bílkovinu. V lososí receptuře nenajdete jinou živočišnou bílkovinu, než je ta z lososa, tak stejně to platí i u krůtí receptury a dalších. Díky tomu je krmivo pro psy snadněji stravitelné, zažívání není tolik zatížené a pes lépe prospívá. Je to vhodné i pro psy s potravinovými alergiemi,” vysvětlil Martin Pučálka, dlouholetý odborník na výživu psů a koček ze společnosti Krmiva Pučálka.

Opálená bez sluníčka

Toužíte po opáleném vzhledu, který působí, jako byste se vrátila z exotické dovolené, jenže žádná taková cesta vás nečeká, nebo se vám nechce trávit hodiny na slunci? Bronzovou i krásně hydratovanou pokožku přinese i samoopalovací mléko. Nové samoopalovací mléko Dove Body Love Care & Visible Glow ve dvou odstínech pro světlejší a tmavší pleť vám postupně den za dnem zajistí bronzovou pokožku, aniž byste se musela vystavovat slunci. Po jeho použití se pokožka postupně stává tmavší. Aplikujte proto každý den, dokud nejste s odstínem spokojená. Mléko zároveň obsahuje unikátní technologii NutriDuo, která pokožku vyživuje a hloubkově hydratuje až po dobu 24 hodin, což dodá vašemu opálení zářivý vzhled. Kůže tak zůstává nejen efektně bronzová, ale také krásně jemná a hladká.

Pomocník s celulitidou

Celoroční boj většiny žen i některých mužů - pomerančová kůže. Hojně označovaná jako celulitida, se vyskytuje až u 90 % žen a u 10 % mužů. Přestože se nejedná o vážný problém ohrožující naše zdraví, je považována za estetický nedostatek. Pomoci mohou bylinné gely v kombinaci s masážemi, pohybem a zdravou stravou. „Problematika pomerančové kůže je mnohem komplexnější. Zjednodušeně se jedná o zadržování vody, zhoršené proudění lymfy a ochablost vaziva v problematických partiích. Víme, že naše tělo zadržuje vodu, pokud příliš solíme, sladíme a málo pijeme. Čím méně se našemu tělu dostává tekutin, tím více je zadržuje na horší časy. Lymfu rozproudíme pohybem, masážemi a některými přípravky. V Green idea používáme často skořici, která skvěle prokrvuje. V kombinaci s dalšími účinnými látkami, např. z jalovce nebo jírovce, může viditelně zmírnit projevy pomerančové kůže,“ říká MVDr. Jiří Pantůček. Vyzkoušejte produkty pro hladší a pevnější pokožku od Green idea, celustin gel, skořicový gel nebo masážní oleje.

Nejlepší brunch v Praze

Jak nejlépe odstartovat neděli? Skočte do Mama Shelteru na jejich vyhlášený brunch! Vychutnejte si den s přáteli nebo rodinou u “all you can eat” bufetu - fantazii a chuti se meze nekladou! Čeká na vás široká nabídka specialit z celého světa – lososové rillettes, lasagne s hovězím ragú, hovězí tatarák, rýžový pilaf, květáková masala, bresaola s melounem a spousta dalších dobrot. Fanoušci sladkého můžou kromě klasického tiramisu vyzkoušet i brownies s malinami, dort Pavlova, mangový sorbet nebo pistáciové créme brulée. V mezičase si pak můžete změřit síly u stolního fotbálku pro 8 lidí nebo si zahrát legendární arkádovky. Součástí je také dětský koutek pro nejmenší strávníky.

Literatura na hranici

Už pošesté se v rámci mezinárodního filmového festivalu Kino na hranici uskuteční také série literárních besed a diskusí. Literatura na hranici rozebere se zajímavými hosty českou švejkovskou klasiku, vzdá hold památce režiséra Jiřího Menzela i možnost bezprostředních setkání s českými, polskými a maďarskými současnými spisovateli a spisovatelkami. Připomeneme si 100 let od úmrtí Jaroslava Haška sérií švejkovských debat. Jak konkrétně ovlivnil dobrý voják Švejk a románový cyklus jemu věnovaný Česko a celou střední Evropu? A co to je vlastně ono švejkování? Na to se zaměří série diskusí Literatury na hranici. Na programu je debata věnovaná překladům (Švejk v zemích Visegrádu), národního stereotypu Čecha (Vadí Čechům švejkovská směšnost?) a také problematice přístupu k hrdinství a vlastenectví (Švejkování, nebo Kamení na barikády?). Mezi diskutujícími budou mj. slavná režisérka Agnieszka Holland, Antoni Kroh, Mária Ferenčuhová, Martin M. Šimečka, Irena Dousková a Adam Michnik. Součástí programu budou také dvě speciální debaty. V rámci první z nich reportéři Wojciech Jagielski, Lukáš Onderčanin a Weronika Gogola budou hovořit o tom, kolik fikce je v literatuře non-fiction. Druhá debata, nazvaná Krasosmutnění (podle názvu jedné z Hrabalových knih), bude věnována památce režiséra Jiřího Menzla a zúčastní se jí dlouholetá osobní asistentka Jiřího Menzela Míla Řádová, Andrzej S. Jagodziński, Magda Vášáryová, Martin Šulík.

V hlavní roli chrom

Chrom je všestranný kov, který může fungovat s celou řadou stylů interiéru. Z tohoto důvodu byl chrom vždy nejběžnější povrchovou úpravou v domácnostech, běžně se vyskytujících na místech, jako je kuchyně, až po vybavení koupelny. No tentokrát se chrom vrací v plné síle v různém provedení dekorací a nábytku. V závislosti na vzhledu, kterého chcete dosáhnout ve svém interiéru, se můžete rozhodnout pro různé podoby chromu, od leštěného až po broušený chrom. Obecně je nejlepší držet se jednoho kovového povrchu v domácnosti, abyste se vyhnuli konfliktům, pokud nechcete zkombinovat dva kovy pro soudržný povrch v celém domě. Pojďte tedy prozkoumat chromový interiérový design, a jak jej můžete dokonale realizovat ve svém domě. To vše můžete objevit společně s Westwing!

Vůně papíru

Milujete vůni papíru? Jste vášniví sběratelé sešitů, bloků, plánovačů a dalších papírenských pokladů? Potom by vás mohl nadchnout náš tip na akci, která se koná v unikátních prostorách Gabriel Loci na pražském Smíchově. 10. června tu proběhne jarní edice výběrového papírenského festivalu Papír Fest, jehož první ročník sklidil loni velký úspěch. Akci pořádá české autorské papírnictví printintin, které už několik let baví zákazníky svou originální tvorbou. Festival tentokrát přivítá přes 60 malých lokálních tvůrců a vystavovatelů a nabídne vám největší výběr papírenských krás na jednom místě, od designových zápisníků, autorských tisků, kalendářů, samolepek a přání až po balicí papíry. Zároveň se můžete těšit na doprovodný program, workshopy, výborné občerstvení, a pokud počasí dovolí, čeká vás i příjemné venkovní posezení s letním kinem.

Čas na změnu

Ohleduplné chování k naší planetě, produkce co nejmenšího množství odpadu a recyklace jsou dnes nejen trendem, ale i potřebou. To je důvod, proč Limogang, distributor populárních stylových limonád Club Mate a Seicha Matcha, přichází s novým zálohovým systémem pro maloobchodní segment. Jako první v ČR spouští v Praze pilotní program na zálohování skleněných limonádových lahví. Už od 17. dubna je možné jednoduše je vrátit v kterékoliv z označených „vietnamských“ večerek, protože právě ty jsou největšími maloobchodními prodejci stylových limonád Limogangu. Tváří kampaně na nový zálohový systém je známý influencer Lucki Linh a jejím heslem: Koupím - vypiju - vrátím. Limogang chce tímto krokem přispět k ekologickému nakládání s odpadem, protože ohleduplné chování k naší planetě, produkce co nejmenšího množství odpadu a recyklace jsou dnes nejen trendem, ale i potřebou.

Roztancujte se

Mezinárodní den tance, který se koná tradičně 29. dubna, letos opět proběhne na Střeleckém ostrově! Vstup na akci je pro všechny ZDARMA a společnostArt 4 People pro návštěvníky připravila bohatý program, který nabídne tanečnívystoupení, workshopy různých žánrů (jazz, swing, společenské tance, bachatu, salsu aj.), tančírny, společný baletní trénink, přehlídku tanečních konzervatoří, GALA profesionálních tanečních souborů a samozřejmě také taneční flashmob, který si společně zatančíme úplně všichni! Choreografii flashmobu letos vytvořila tanečnice a choreografka Sabina Daniela Bažantová na hudbu od kapely Funky Monx, která během oslav zahraje naživo. Natáčení propagačního spotu se tento rok zúčastnilo přibližně 40 tanečníků. Zapojit se do flashmobu může úplně každý!

Královna koloběžka

Květen je měsícem celostátní výzvy „do práce na kole, pěšky nebo poklusem“. Pokud se chcete přidat, ale máte jakýkoliv důvod, že ji nemůžete doslova splnit, zkuste „mezivariantu“. Nové modely elektrokoloběžek SENCOR SCOOTER S30 a S70 vám mohou pomoci. Nové koloběžky SENCOR SCOOTER si ponechávají svůj elegantní design, ale přináší výrazně pohodlnější jízdu díky přednímu odpružení kola a nabízí delší dojezdy než předchozí modely.

Adrenalin do žil

A je to tady! Oblíbená Divoká řeka v Aquapalace Praha, která je zároveň nejdelším tobogánem v České republice, bude po zimním odpočinku znovu spuštěna a již od 24.4. otevřena venkovní zóna. Díky tomu si můžete ve Vodním světě v Čestlicích kromě mořského vlnobití, virtuální reality a mnoha dalších atrakcí opět užít i oblíbenou Divokou řeku. Vnitřní tobogán Canyon a na něj navazující venkovní Divoká řeka zabezpečí společně čtvrt kilometrovou adrenalinovou zábavu pro všechny návštěvníky. Divoká jízda korytem řeky s nejméně 10 zákrutami, s různě silnými peřejemi, zpětnými proudy a s rozdílným sklonem dráhy promění pobyt v naší venkovní zóně v bláznivé vodní dobrodružství. Můžete se tak těšit na jedinečný zážitek, na který budete dlouho vzpomínat!

Pohodlně i k vodě

Menstruační kalhotky jsou pomůcka, kterou dnes asi zná každý. Méně známé jsou ovšem menstruační plavky, ale i ty stále rostou v oblibě. Na to reagovala i německá značka nepropustného prádla Dorina, která rozšířila svůj sortiment právě o menstruační plavky. Ne každé ženě totiž vyhovují tampony nebo kalíšky, obzvláště pro mladé dívky je toto ideální řešení, jak si užít vodní zábavu i během menstruace. Značka Dorina má v nabídce tři modely, a to buď pouze spodní díl a dva střihy jednodílných plavek. Plavky jsou dostupné v černé a červené barvě, v oblasti klínu jsou normálně tenké, takže od běžných plavek jsou k nerozeznání. Plavky pojmou až 10 ml menstruační krve, což jsou asi dva malé tampony. Obecně nejsou menstruační plavky vhodné během silných dnů krvácení. V tom případě doporučujeme k plavkám použít pojistku ve formě tamponu nebo kalíšku, aby nedošlo k nehodě. Během slabších dnů je ale jejich kapacita dostatečná a nemusíte se ničeho obávat. Vnitřní superabsorpční vložka díky použité speciální technologii krvácení "uzamkne" uvnitř, krev tak neprosakuje do lícu plavek ani se neuvolňuje do okolní vody. Savá vrstva je "zalaminovaná" nepropustnou vrstvou, díky které zůstane vše tam, kde má být. Vnější materiál z mikrovlákna pochází z recyklovaného plastu a také rybářských sítí, takže s vodou mají bohaté zkušenosti už z minulého života. Najdete je v nabídce obchodu Maluna.

S hbitostí kamzíka

Na základě 20 let zkušeností s navrhováním a výrobou sportovní obuvi představuje Columbia Sportswear nový turistický model bot Columbia Facet 75 Mid OutDry. Jako vlajkový model pro jaro 2023 kombinuje Facet 75 inovativní technologie turistické obuvi Columbia s hbitostí a výkonem sportovní obuvi. Facet 75 poskytuje vynikající trakci a podporu v nerovném terénu. Díky podrážce Adapt Trax™ pro výjimečnou přilnavost na mokru i za sucha se budete na stezce cítit jistě jako horský kamzík. Uvedení modelu Facet 75 provází reklamní spot, který oslavuje hbitost horských koz a kamzíků. Model Facet 75 je navržen tak, aby vás inspiroval k prozkoumání vašeho osobního spojení s přírodou a abyste se na stezce cítili sebejistě a pohodlně a měli možnost se po horském terénu pohybovat jako oni. V obuvi Facet 75 Columbia použila řadu inovativních řešení. Kromě podešve Adapt Trax, která zaručuje výjimečnou přilnavost za mokra i sucha, je výhodou modelu Columbia OutDry™ membrána, která poskytuje zcela voděodolnou a prodyšnou konstrukci. NAVIC FIT SYSTEM™ poskytuje přirozené uzamčení střední části chodidla, takže se budete cítit jistěji a bezpečněji, když budete zdolávat těžký terén. Mezipodešev Facet 75 je vybavena technologií TECHLITE™ PLUSH pro maximální odpružení a výjimečný komfort chodila při chůzi. Model je k dispozici v dámské a pánské verzi a na výběr je i řada barev.

Na výročí do telky

Česká televize oslaví 1. května sedmdesát let od zahájení televizního vysílání. Svým divákům nabídne bohatý program, a to jak u obrazovek, tak i přímo ve studiích. Česká televize připravila po čtyřech letech unikátní možnost prohlédnout si zákulisí v Praze, Brně a Ostravě. Na Kavčích horách jsou připraveny celkem čtyři prohlídkové trasy, z toho jedna bezbariérová, vyhrazená pro návštěvníky s pohybovým omezením. Návštěvníci Kavčích hor se mohou těšit na prohlídku studií a kulis oblíbených pořadů pro děti i dospělé. Na nejmenší diváky čeká Studio kamarád, Kouzelná školka nebo Planeta YÓ. Dospělým zájemcům Česká televize přiblíží zákulisí Případů 1. oddělení, Devadesátek i aktuálně vysílané Volhy. Chybět nebude ani prohlídka zpravodajského a technického zázemí, truhlářských dílen, skladu dobového nábytku nebo přenosových vozů. Brněnské televizní studio zve na prohlídku studií soutěžního AZ-kvízu či na setkání s herci pořadu Dobré ráno, Brno! V Ostravě představí technické i zpravodajské zázemí i kostýmy z oblíbené pohádky Tajemství staré bambitky. Televizní areál na Kavčích horách nabídne také venkovní doprovodný program, kterým přítomné provede moderátorka Marcela Augustová. Kromě setkání a autogramiády desítek herců a osobností České televize čeká na návštěvníky Písničkohraní s Magdou Reifovou a Petrem Vackem, koncert Bombarďáka, Peče celá země Terezou Bebarovou a Václavem Koptou nebo taneční vystoupení vítězky StarDance Veroniky Khek Kubařové s Dominikem Vodičkou. Nabitý program zakončí koncert Báry Polákové. Den otevřených dveří začne ve všech třech televizních studiích shodně v devět hodin dopoledne a skončí v šest večer. Podrobnosti k programu a konkrétní prohlídkové trasy diváci naleznou na webu televize.

Jako první

Česko-slovenská skincare značka Simpl Therapy, patřící do rodiny neméně populární Envy Therapy, je od dubna rovněž k dostání i v sítích parfumeriích Douglas v Česku a na Slovensku, a to jak v kamenných prodejnách, tak online. Do této světoznámé lifestyle a beauty sítě se jí podařilo vstoupit jako první česko-slovenské značce, jenž zahrnuje ucelenou skincare řadu. Ta obsahuje 3 základní a jednoduché kroky v péči o pleť: čistění, sérum a krém, a staví na jednoduché, srozumitelné, a přitom velmi efektivní péči o pokožku bez ohledu na typ, gender a věk.

Lahodná novinka

Dopřejte si máj plný lahodného pokušení a vyzkoušejte exkluzivní kolekci ochucené kapslové kávy L’OR Espresso Flavours Collection pro Nespresso kávovary, kterou si zamilujete. Kávoví mistři L’OR vytvořili kávu, která s každým douškem na jazyku vykouzlí delikátní chuť rozpuštěného karamelu nebo hořké čokolády. Nově můžete ochutnat i kávu s chutí vanilky. Odměňte se a rozmazlujte!