Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pecky z redakce: Krvavý sen, vášnivý černý diamant nebo romantika jako řemen

23. ledna 2023 | 06:00

Minulý týden byl opravdu nabitý a urodilo se mnoho zajímavých a pestrých tipů. Blíží se Valentýn, takže čekat můžete i nějakou tu romantiku a tipy na dárky, ale není to zdaleka jen o tom. Opět je tu i něco z cestování, nových technologických vychytávek a slevových akcí.

Krvavý sen

Nahlédněte zblízka do života jedné z největších bojovnic Oktagonu Lucie Szabové. Pokud považujete bojové sporty za doménu mužů, tak si nenechte ujít dokument o jedné z největších bojovnic Oktagonu Lucie Szabové (24), která se loni stala matkou. Skromná a usměvavá rodačka z Bratislavy ještě nikdy neprohrála, a navíc odmítla nabídku prestižní organizace UFC, ve které získal titul náš nejznámější bojovník MMA Jiří Procházka. Jak se jí podaří skloubit mateřství a návrat na vrchol s cílem stát se šampionkou Oktagonu? Sledujte dokument Cesta za snem.

Video se připravuje ...
Lucie Szabová | Cesta za snem

Romantika jako řemen

Zažijte romantický pobyt v Kúpele Brusno na svatého Valentýna, a to v termínu od 10. do 14. 2. 2023. Pobyt zahrnuje ubytování pro 2 osoby v dvoulůžkovém pokoji v kompletně zrenovovaném Léčebném domě Polana s plnou penzí formou bufetu, konzultaci s lékařem a dvě léčebné procedury denně v podobě klasické masáže a vanové minerální koupele. Na termín 11. 2. bude připravena pravá romantická tříchodová večeře při svíčkách. Užijete si také wellness – volný vstup do rehabilitačního bazénu nebo finské a parní sauny je součástí tohoto balíčku. Ihned po příjezdu vás čeká welcome drink v Lobby Baru. Těšit se můžete také na překvapení.

Hurá na hory

Lyžařská bunda Columbia Snow Slab Black Dot využívá syntetickou výplň a pokročilou termoreflexní izolaci Omni-Heat Infinity, díky které zůstanete i v zimním počasí v teple. Je vybavena také technologií Omni-Heat Black Dot, což jsou speciální puntíky na povrchu, které zachycují a uchovávají teplo slunečních paprsků, a tak tepelnou izolaci této bundy ještě zvyšují. Své vlastnosti si bunda díky voděodolné technologii Omni-Tech zachovává i za mokra. Bunda je vyrobena z optimálně pružné tkaniny, takže neomezuje v pohybu ani na náročnějších úsecích sjezdovek. Je vybavena spoustou kapes a funkčních prvků. Cena je 9199 Kč. K dispozici je v pánské i dámské verzi a barevně ji lze sladit s lyžařskými kalhotami, mezivrstvami i doplňky do celkově atraktivního outfitu.

Kulatiny se slevami

Česká společnost Bonami působící aktuálně na 9 evropských trzích slaví kulatiny. Za své desetileté působení se z e-shopu rozrostla do kamenných prodejen, spustila vlastní dopravu, prodala přes 10 milionů produktů a začala prodávat vlastní privátní značky. Desáté výročí slaví Bonami na e-shopu i na prodejnách, 16. 1. 2023 startují on-line i off-line Birthday Deals, do kterých se zapojilo 22 renomovaných značek, jejichž produkty si zákazníci užijí s výraznými slevami. Narozeninová akce se na všech kamenných pobočkách uskuteční 29. 1. 2023. Přiťuknout si s CEO Pavlem Vopařilem budou zákazníci moct ve vlajkové prodejně Bonami v centru Westfield Chodov.

Inspirace k vaření i pečení

Kuchyň provoněná vanilkou je jedním z mnoha dílků, které skládají domov. Když slavíme narozeniny, pečeme dort, pro milou návštěvu pečeme bábovku, na Vánoce pečeme cukroví. Pečení máme obvykle spojené s něčím příjemným. Ať už se do něj vrhnete hned nebo se budete jen tak kochat obrázky, držíte v rukou kuchařku připravenou s láskou. S láskou k pečení i s myšlenkou na to, že někomu udělá alespoň na malou chvilku krásnější den. Autorka svou vášeň pro sladké zdědila po babičce. O kariéře kuchařky dříve nikdy neuvažovala, ta si ji však našla sama. Dnes inspiruje mnoho domácností a přináší do nich kus sebe. Na začátku února se můžete těšit na vydání další její kuchařky, tentokrát to bude více o vaření, a jak název napovídá, uvařeno bude jednoduše a chutně.

Suchý únor se blíží

Ať už se chystáte dát si oblíbenou únorovou výzvu a vydržet měsíc bez alkoholu nebo si jen chcete dopřát pauzu po vánočních a novoročních večírcích, sáhněte po nealkoholické variantě oblíbeného Mionetta. Značka italského prosecca totiž nabízí výtečné Mionetto 0,0 % bez alkoholu, díky kterému zvládnete suchý únor, aniž byste se museli bát, že zůstanete o vodě. Vyznačuje se světlou, slámově žlutou barvou s jemným, drobným perlením s delikátní vůní zralého ovoce s tóny citrusu a zeleného jablka. Chuť je čistá, svěží a lehce nasládlá. Dopřejte si to nejlepší z řad nealkoholických šumivých nápojů a nechte se okouzlit jeho svěží italskou příchutí!

Usnadňuje práci z domova

Řada Brio 300, to jsou webové kamery s rozlišením Full HD 1080p, vysokým dynamickým kontrastem, automatickou korekcí světla a jedním digitálním mikrofonem s redukcí šumu, takže uživatelé jsou dobře vidět a slyšet i přes špatné osvětlení a hluk v pozadí. Díky spolehlivému fungování se můžou pracovníci naplno a bez obav zapojit do každého hovoru. Webové kamery se připojují k počítačům přes port USB-C, takže získání přístupu do videokonferencí je velmi snadné. Jednoduchým otočením vestavěné krytky po ukončení hovoru získají uživatelé jistotu, že objektiv kamery zablokovali a už nezachycuje jejich pracovní prostor, čímž chrání svoje soukromí. Netradiční design ve tvaru kuželu dodá každému pracovnímu prostředí osobitý vzhled. Webové kamery jsou k dostání v bílé, grafitové a růžové barvě, aby se daly harmonicky sladit s myšmi a klávesnicemi Logitech a mohly vytvořit stylovou a estetickou sestavu. Všechna tahle technika vás totiž může sblížit i s vaší láskou, pokud máte třeba vztah na dálku. Všechny produkty Logitech jsou certifikovány jako uhlíkově neutrální a při výrobě se v maximální možné míře využívá obnovitelná energie. Uhlíková stopa všech produktů Logitech, včetně Brio 300 a Brio 305, se snížila na nulu díky podpoře lesnictví, obnovitelných zdrojů energie a komunit dotčených změnami klimatu. 

Vášnivý černý diamant

Netradiční černé diamanty mají nepopiratelné kouzlo, které ocení především ti, kteří v módě určují svá vlastní pravidla. Dejte šanci černým diamantům Roberto Coin, které každému vzhledu dodají nádech dramatu. Černé diamanty jsou vzácné, jedinečné a záhadné. Zatímco klasické bílé diamanty strhávají pozornost na většině slavnostních příležitostí, temné neprůhledné drahokamy zažívají v módní branži odvážný comeback. Především proto, že každému šperku dodají luxusní, tajemný vzhled a punc nedostupnosti. Úspěšně se prosadily i v Hollywoodu, kde černé skvosty nosí známé ženy jako Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow či Sarah Jessica Parker alias Carrie Bradshaw, která ve filmu Sex ve městě svým zásnubním prstenem od pana Božského černé diamanty proslavila. Přestože všechny diamanty symbolizují čistotu, nevinnost, lásku a věrnost, z temně černých navíc vyzařuje síla, charisma a originalita. Při aplikaci v zásnubních prstenech jsou pak spojovány i s vášní.

Kouzelná bylinka

Trápí vás stres, špatný a neklidný spánek, úzkost nebo oslabená imunita? S tím vším si dokáže skvěle poradit Ashwagandha (ašvaganda) neboli indický ženšen. Tato neuvěřitelně účinná bylinka je známá v Indii a Číně už tisíce let, zde jí přezdívají “královna bylin”. Její pověst je ve znamení blahodárných účinků na lidský organismus, které jsou známé v rámci ajurvédy po tisíciletí, v západním světě je potvrdily desítky vědeckých studií. Pojďme si ale účinky této rostliny a ji samotnou více přiblížit. Ashwagandha patří mezi adaptogenní rostliny, což je skupina rostlin, které zvyšují odolnost organismu vůči stresovým situacím. "V období, kdy pociťujeme zvýšený stres a zažíváme stresové situace v práci, ve škole nebo v soukromí, je vhodné užívat právě tuto adaptogenní bylinu. Ashwagandha pomáhá stabilizovat fyziologické procesy v těle a pomáhá lidskému organismu vypořádat se se stresem. Účinnou a přírodní cestou tak můžeme vyřešit náladovost, úzkost, deprese nebo třeba špatné usínání,” sděluje odborník na bylinné doplňky stravy David Herold ze společnosti Herbs Energy. V době zvýšené stresové zátěže je potřeba tělu ulehčit fungování a adaptogeny představují skvělé řešení osvědčené tisíci lety.

Tahejte za nitky

Lehký top, který vypadá pokaždé jinak! Upravte přední část do krásného efektu závěsu nebo ji nechte hladkou a tvarově čistou. Vejděte do nového dne s lehkou drzostí nebo se vší vážností. Je to jen vaše volba, vy jste ta, kdo tahá za nitky. Blíží se Valentýn nebo den jako každý jiný, kdy muži mohou z lásky kupovat dárky svým partnerkám nebo ženy mohou obdarovávat samy sebe. Konkrétně s tímto topem se trefí stoprocentně. Velikost tipnou raz dva a pak už je to na nositelce, která si upraví svůj kousek dle vlastního vkusu – od ležérního po elegantní. A jelikož je v bílé a černé, je to nadčasové a ikonické, a pokud jste spíše na barvičky, modrá je dobrá. Tento a jiné hravé kousky najdete v obchodě Afka, který se zaměřuje na redesigny a upcykling, aby co nejméně zatěžoval naši planetu.

Objevte Egypt, jak ho neznáte

Nádherné písčité pláže jako v Karibiku, průzračná voda Středozemního moře, koupání v solných jezírkách uprostřed saharské pouště i historické památky, vše dostupné jen tři hodiny cesty z Prahy. Neobjevené letovisko Marsa Matrouh, kam se první turisté z České republiky podívali v loňském roce, se vrací nově na celou letní sezonu. Exkluzivně pro Čedok bude na sever Egypta létat opět letecká společnost Smartwings s Boeingy 737, letos už dvakrát týdně od června až do konce září. Češi tak mohou odletět na dovolenou do destinace, kde turismus teprve ožívá, každé pondělí a čtvrtek po celé léto. Cestovní kancelář, která jako jediná na českém trhu do této destinace zájezdy připravuje, přidává do portfolia také další pětihvězdičkové hotely s all inclusive. Marsa Matrouh je navíc ideálním výchozím bodem pro výlety do oázy Síwa, na projížďky jeepy po Sahaře nebo do El Alamein, Alexandrie či hlavního města Káhiry, které by neměl vynechat žádný milovník historie a starověkého Egypta.

Kvalita za super cenu

Nový rok je v podání výrobce smartphonů Infinix opravdu nabitý. Na český a slovenský trh uvádí totiž hned tři novinky. Zákazníkům se představí šampion ve střední třídě NOTE 12 2023 a dva zástupci nižší řady HOT: HOT 20 NFC a HOT 20 5G, které zaujmou velkými displeji s vysokou obnovovací frekvencí, kvalitními fotoaparáty a velkokapacitními bateriemi. Když vidíte cenovku 5399 Kč, očekáváte solidní smartphone, ale nic z kategorie vlajkových lodí. Tahle očekávání však Infinix NOTE 12 2023 boří. Pokud ho totiž srovnáte s ostatními produkty na trhu, držíte v ruce opravdového šampiona ve své třídě. Nový NOTE 12 2023 v 7,8 mm tenkém designovém těle ukrývá čip MediaTek Helio G99, 8 GB RAM paměti (s možností rozšíření na 13 GB) a 128GB úložiště. Skvěle zpracovaný 6,7palcový displej AMOLED FHD+ s technologií True Color a 60Hz obnovovací frekvencí. K dispozici je také slot pro paměťovou kartu microSD. Nechybí ani modul NFC užitečný při placení v obchodech. Smartphone je vybaven desetivrstvým grafitovým chladicím systémem, který udržuje teplotu pod kontrolou. Hlavní fotoaparát s rozlišením 50 Mpix disponuje podporou umělé inteligence. Ta třeba dokáže v ultra nočním režimu i z tmavých fotek udělat krásné záběry.