Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Drahokam společnosti: Inspirujte se outfity v odstínech smaragdu podle Aleny Dolákové

20. dubna 2023 | 17:30

Obdivuhodná, talenty obdarovaná herečka, autorka i tanečnice Alena Doláková je chodící inspirací. Na adresu nespočtu jejích nadání glosoval Honza Dědek ve své show. Přivedl řeč i na několik vtipných momentů jejího života. Umělkyně vedle talentu i humoru oplývá i vkusem s puncem elegance i minimalismu. A právě tuhle módní fúzi vám přinášíme v dnešní módní lekci v odstínech smaragdu, který herečka vynáší s přirozeností sobě vlastní.

„Pocházíš z rodiny obou inženýrů, ale od malička jsi prý už věděla své a úkolovala jsi rodiče, co by s tebou měli dělat,“ vtipně uvedl Honza Dědek umem obdarovanou herečku a doplnil: „Ve třech letech oznámila mamince, že je na čase, aby šla do školky. Rok na to prohlásila, že uzrál čas začít se učit anglicky, načež začala chodit do kroužku tance, zpěvu, do dramaťáku, hrát na klavír a zpívat.

Od jejích dětských let se dostali k jejím zkušenostem za velkou louží, kde žila ve čtvrti gayů ve West Hollywoodu. Na Ameriku přílišná chvála nezazněla, zato my můžeme začít se záplavou pochval adresovaných jejímu módnímu vkusu. Odzbrojila nás především tóny tajemného smaragdu, které zvolila nejen do show 7 pádů Honzy Dědka, ale také při příležitosti závěrečné přehlídky v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Tip na video: Alena Doláková byla hostem našeho pořadu Nejsi v tom sama, kde promluvila o životním traumatu ve snaze pomoct ostatním ženám v tíživé situaci.

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Alena Doláková - Vím, jak je těžké, vyrovnat se se znásilněním • VIDEO: videohub

Podpora designérů

V show oslnila stylingem pod taktovkou Sofie Veselé, v němž hrály hlavní roli košilové šaty maxi délky z dílny Lucie Kutálkové vystupující pod značkou Leeda. Vynikaly temně smaragdovou barvou s nádechem modře, sestávaly hned z několika zajímavých atributů. Jedním z nich je prošívaný pásek se stříbrnou sponou, dále jde o kapsy i vysoký stojáček. Tyto atributy šly pak ruku v ruce se šperky značky Still life v podobě ručně vyrobených perlových náušnic, a to spolu s prstenem se zajímavými dvěma perlami, které vzdušně přiléhají mezi prsty. Konečný finiš završily černé sandálky na podpatku s hranatou špičkou.

Sexy diva

Na přehlídce Borise Král’e se proměnila v sexy divu v saténových šatech s dominantními průstřihy v pase. Ty tentokrát doplnila sandálky na podpatku ve zlatém tónu, stejná barva padla i ve volbě náušnic. Velmi decentní pokládané vlny podpořily look smyslné femme fatale. Račte se tak inspirovat nákupními tipy v módních kolážích podle stylingu Aleny Dolákové.

Nákupní tipy: 1. look (zleva): šaty MANNING CARTELL, prodává fartech.com, 480 € (cca 11 282 Kč); sandálky na podpatku ALDO, prodává eobuv.cz, 2287 Kč; náušnice Mango, 299 Kč. 2. look (zprava): šaty Leeda, 6190 Kč; náušnice Still life, 1890 Kč; sandálky na podpatku Mango, 899 Kč

Na další zdařilé looky talentované herečky se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová