Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pecky z redakce: Dovolená za předplatné, virtuální sportování a párty v Alpách zdarma

20. února 2023 | 06:00

Dovolená nás láká celoročně, ale tentokrát ji můžete vyhrát a stačí jen předplatné! Také se podíváme do Alp, kde bude probíhat největší venkovní hudební festival a vstupné je zdarma. Jako tradičně najdete i tipy na kulturu, jídlo a další novinky, které nám přistály v redakci.

Do ráje za předplatné

Předplaťte si Blesk a vyhrajte dovolenou za 150 000 Kč. Nechte zimu zimou a soutěžte o zájezd podle vašeho výběru v hodnotě 150 000 Kč. Luxusní dovolená v exotickém ráji, zájezd s celou rodinou nebo cesta kolem světa, na jakou dovolenou vyrazíte vy? Stačí si předplatit deník Blesk v jedné z akčních nabídek a můžete soutěžit. Na každého nového předplatitele tištěného předplatného navíc čeká DÁREK ZDARMA. Pro zařazení do soutěže nezapomeňte v posledním kroku objednávky zaškrtnout souhlas. Soutěž trvá od 13. 2.–13. 3. 2023, vyhlášení soutěže proběhne 29. 3. 2023 Vítěz bude zveřejněn zde na stránce a bude kontaktován telefonicky. Kompletní pravidla soutěže si můžete přečíst zde na našem ikiosku.

Královna šansonu

Zpěvačka, akordeonistka, herečka, tanečnice a nastupující královna českého šansonu. Nejen to je Rozálie, mladá a charismatická umělkyně, která svým nezaměnitelným projevem a úsměvnou slovní ironií zaujala už nejednoho posluchače či hudebního kritika. Loni v listopadu představila světu své debutové album Korzetiér, které pokřtila v pražském divadle La Fabrika. Nyní představuje singl Řvát ze zmíněného alba, chystá další dva koncerty v La Fabrice a vysloužila si hned dvě přednominace v prestižních Cenách Anděl. Nejen nejnovější singl, ale i ostatní písně z alba Korzetiér si můžou fanoušci poslechnout na jejím koncertě, lístky na 22. března jsou k dispozici, ale pospěšte se, únorový koncert byl rychle vyprodán!

Podívejte se na videoklip:

Video se připravuje ...
Rozálie Havelková rozhodně zdědila hudební talent po tatínkovi • VIDEO: Universal music

Vybroušená jak diamant

Představujeme novou oblast krásy inspirovanou diamanty – viditelný kontrast, rozjasnění a energie – v podobě mimořádné novinky Re-Nutriv Ultimate Diamond Sculpted Transformation Creme od Estée Lauder. Tento transformační sametově hebký hydratační krém je poháněn koncentrací exkluzivního extraktu z lanýžů Black Diamond a účinnou technologií podporující mladistvý vzhled. Výsledkem je kontrastnější, vytvarovaný a bezchybnější vzhled. Výsledky, které potvrdilo klinické testování, jsou ohromující. Ihned dochází k obnově jasu. Dlouhodobá hydratace pokožku zklidňuje a posiluje. 6 míst, kde dochází ke zlepšení vzhledu, jako jsou čelist, tváře a nosoretní partie, vypadají při pravidelném používání kontrastněji a jemné vrásky z koutků očí, pod očima a na krku jsou na pohled vyhlazenější. Textura pleti je významně jemnější, dochází také k viditelné redukci pórů. S postupem času je pleť pevnější a pružnější. 6 klíčových ukazatelů elasticity vykazuje zlepšení už po prvním použití.

Svět knihy

Na Výstaviště Praha v Holešovicích se od 11. do 14. května 2023 vrátí Svět knihy Praha. 28. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu bude z hlediska tématu výjimečný. Koncept „Autoři bez hranic“ reaguje na současnou dobu, v níž jsou hranice – nejen ty fyzické, ale i kulturní, sociální, sexuální, žánrové či politické – čím dál méně zřetelné. V roce 2023 tedy není čestným hostem žádná konkrétní země, ale literáti, kteří pomyslné hranice překračují. Novinkou bude kampaň Podporuj svého knihkupce, jejímž prostřednictvím organizátoři chtějí upozornit na těžkou situaci nezávislých knihkupců. V rámci veletrhu se také poprvé uskuteční dvoudenní Central and East European Book Market určený pro odbornou veřejnost. Stovky vystavovatelů najdou návštěvníci Světa knihy Praha 2023 ve všech nově zrekonstruovaných Křižíkových pavilonech, programová část se odehraje v areálu Výstaviště ve stanech.

Roztančené Alpy

Slunce, lyže, hudba a nejlepší kulinářské požitky na horách na nejpohodovější lyžařské akci v Alpách! White Pearl Mountain Days promění jedno z nejúžasnějších rakouských lyžařských středisek na největší potěšení sezóny pro lyžaře a snowboardisty, kteří si chtějí na jaře 2023 užít luxus slunného lyžování. S 270 kilometry perfektně upravených sjezdovek ve Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, více než 30 mezinárodních DJs, rozmanitý fitness program pro milovníky zimních sportů a také speciálně vytvořené kulinářské speciality špičkovými regionálními šéfkuchaři. White Pearl Mountain Days na vás zaručeně udělají dojem alpským životním stylem na nejvyšší úrovni – a to vše s volným vstupem!

Mega antioxidant

OPC (oligomerický proanthocyanidin) je nejsilnější ze všech známých antioxidantů současnosti a je přibližně 20x silnější než vitamín C. OPC představuje směs látek s unikátními vlastnostmi, jež jsou prospěšné pro naše tělo. Tento antioxidant se nachází v ovoci, ale většinou v částech, které běžně nekonzumujeme (jádra, slupky, apod.) Rakouská značka dieNikolai proto vyvinula OPC antioxidant doplněk stravy, který je složen z mouky hroznových jader v biodynamické kvalitě a pochází z jejich vinohradu. OPC antioxidant dieNikolai, složený pouze z mouky z hroznových jader a jablečné vlákniny, představuje nejčistší a nejpřirozenější formu, jak vnitřně podporovat a posilovat lidské tělo. K dostání na biodynamickakosmetika.cz za 600 Kč.

Sedm chodů do nebe

Pouhé dva dny – 28. února a 1. března – bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný jedinečný kulinářský zážitek. Hostem seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends bude švédský šéfkuchař, vicemistr Bocuse d’Or z roku 2019 Sebastian Gibrand. Společně s Markem Fichtnerem, Executive Chef Červeného Jelena, uvaří výběrové sedmichodové menu.

100 let v éteru

Český rozhlas si letos připomene významné výročí. Dne 18. května 2023 uplyne přesně 100 let od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání, kdy začala ve skautském stanu v pražských Kbelích vysílat soukromá společnost Radiojournal. U příležitosti kulatého jubilea Český rozhlas připravil bohatý program pro veřejnost, novinky ve vysílání i unikátní výstavu v Národním technickém muzeu. Oslavy v průběhu celého roku přiblíží pozoruhodnou cestu nejdůvěryhodnějšího média veřejné služby v Česku. Český rozhlas uspořádá v den svých 100. narozenin pro širokou veřejnost a posluchače velkolepý koncert v Riegrových sadech. Představí se skupina Chinaski, Aneta Langerová, Mirai Navrátil nebo Marek Ztracený, který bude vůbec prvním interpretem v éteru Českého rozhlasu na počátku druhého století jeho existence. Kulaté výročí také připomene výstava v Národním technickém muzeu, která představí nejenom bohatou historii rozhlasového vysílání a technologického vývoje rádia, ale i důležité okamžiky, kdy stál Československý, později Český rozhlas na straně veřejnosti a posluchače informoval, vzdělával i bavil. Výstava s názvem „100 let je jen začátek“ bude veřejnosti přístupná od 17. května do 31. prosince 2023. K rozhlasovému jubileu navíc vzniká film režiséra Jiřího Mádla „Vlny“, který vypráví o vysílání Československého rozhlasu v době pražského jara 1968. V koprodukci TV Prima, Rozhlasu a televízie Slovenska a Českého rozhlasu vznikne také dobová šestidílná televizní série „Tisíc hlasů“, která na pozadí osobních životů redaktorů rozhlasu přiblíží historické začátky rozhlasového vysílání.

Zdravé mlsání

Červená čočka má velmi nízký glykemický index. Mouka z ní obsahuje důležité minerály jako zinek, draslík, vápník, selen, hořčík, mangan a i větší množství železa. Bohatá je i na vlákninu a vitaminy skupiny B. Tradiční sušenky tak díky ní dostávají zcela nový rozměr. Upečeny jsou z bio mouky z červené čočky, bio třtinového cukru, bio vajec, bio strouhaného kokosu, bio hořké čokolády, bio kakaového prášku a bio vanilkového aroma. Neobsahují žádné kypřící přísady, palmový olej ani bílý cukr a jsou samozřejmě bez lepku. V nabídce Biopekárny Zemanka je toho ale mnohem víc!

Hvězdné Colours

Jedna z nejúspěšnějších britských hudebnic posledního desetiletí vystoupí v létě v Ostravě, přiveze nové album Higher Than Heaven. Jedna z nejúspěšnějších britských hudebnic posledního desetiletí bodovala v hitparádách s hity jako Burn, Holding on for Life, Figure 8, Starry Eyed, Lights nebo Power. Získala dvě ceny Brit Awards, BMI London Awards, nominace na Grammy a na Zlatý glóbus. Prodala osmnáct miliónů alb a čísla jejích streamů jdou do deseti miliard. Do filmu Padesát odstínů šedi nazpívala ústřední skladbu Love Me Like You Do. Hitem soundtracku Dítě Bridget Jonesové se stal song Still Falling For You napsaný spolu s Tove Lo. Zpívala v Bílém domě i na svatbě prince Williama a Kate. Na Colours of Ostrava přijede se zbrusu novým albem Higher Than Heaven, které vychází 24. března.

Japonsko v Lucerně

Už 16. ročník japonského filmového festivalu Eigasai s podtitulem NEVIDĚNÉ JAPONSKO bude ve dnech 20. – 25. 2. hostit pražské Kino Lucerna. Od pondělí do soboty divákům představí skryté fenomény Japonska a přinese oblíbené workshopy, kde si budou moci návštěvníci sami vyzkoušet ryze japonské dovednosti. Součástí letošního programu bude také Japonský den, a to v sobotu 25. 2. od 10 do 17 hodin. Divákům přinese Divadlo kjógen, bubenickou show, taneční vystoupení, ale i rukodělné workshopy v Galerii Lucerna. Zájemci se budou moci naučit skládat origami, vyzkoušet si psaní kaligrafie štětcem nebo výrobu talismanů pro štěstí. Většina workshopů bude zdarma a na stáncích bude k ochutnání i japonské jídlo.

Virtuální sport

Nejrychleji rostoucí fitness e-shop GymBeam patří ke špičce v prodeji doplňků výživy pro sportovce. Se svou značkou XBEAM se chystá ovládnout i svět virtuálního sportu. Přináší totiž maximální podporu herního výkonu, a to díky dlouholetým zkušenostem ze světa fyzického sportu. Návštěvníci karlínského Fitness Hubu mají aktuálně možnost vyzkoušet XBEAM zdarma, a to v případě, že se projedou Prahou na herní konzoli od CZC. Pokud se tedy chcete virtuálně prohnat po Karlově mostě, Karlín je nyní tím správným místem. Akce, při které je každý odměněn, potrvá do konce února. XBEAM je novým hráčem na poli doplňků pro gamery. Proč tuto řadu vyzkoušet, ať už patříte mezi ně nebo jen potřebujete zvýšit svoji koncentraci? Řada nabízí produkty nabité pečlivě vybraným složením opírajícím se o vědecké studie, se kterým zážitek ze hry nikdy nekončí. Obsahuje nootropika, látky spojované se zlepšením kognitivních funkcí, jako je paměť, myšlení a koncentrace, tedy klíčových vjemů, které dokážou rozhodnout o průběhu každého online zápasu. K tomu se přidávají složky pro oddálení únavy a zostření smyslů bez ohledu na váš oblíbený herní žánr. XBEAM však myslí také na podporu reakční rychlosti, která může být ve světě e-sportu rozhodující. Kromě toho obsahuje i látky jako L-threoín, Inositol a Glycin - ty po vyprchání kofeinu zajistí uklidnění, regenerace a dobrý spánek.

Lék našich babiček

Víte, že historky našich babiček o rybím tuku a jeho chuti už dávno neplatí? Nejen, že v moderních olejích rybí chuť téměř neucítíte, ale norská značka Möller's jde ještě dál. Nabízí také varianty s citronovou a ovocnou příchutí. Rybí oleje Möller's jsou doplňkem stravy, který ve Skandinávii lidé užívají pravidelně a celoročně. Obsahují totiž přírodní kyselinu Omega 3 z tresčích jater i vitamíny A, D a E. Podporují činnosti mozku a soustředěnost, činnost srdce, imunitní systém a také pomáhají našim buňkám v ochraně před oxidativním stresem. Pokud i tak máte obavy z chuti rybího oleje, zkuste jej přidat do jídel. Je skvělý třeba do polévky, ten citronový zase do salátu či smoothie. Tekutý rybí olej koupíte v lékárnách v čistém provedení nebo s příchutěmi. Můžete ho najít i v kapslích a pro děti je k dispozici v podobě malinových želé rybiček.

Barevná exploze zvuku

Ať už jedete na hory či k moři, nebo plánujete pořádnou párty, nový Bluetooth reproduktor SENCOR SSS 3100 se postará o tu správnou atmosféru. Dynamické světelné prvky a kvalitní zvukový procesor z něj dělají krále večírků. Spadl vám omylem do bazénů, nebo vám ho někdo polil? Nevadí. Díky voděodolnému provedení se stupněm krytí IPX5 se mu nic nestane. Lehce přenosný reproduktor SSS 3100 si tak můžete vzít s sebou kamkoliv. Barevné světelné efekty si snadno nastavíte dle své preference, stejně tak je jednoduše vypnete. O čistý a dynamický zvuk se starají dva pasivní zářiče a dva reproduktory s maximálním výkonem 60 W. Mezi další výhody určitě patří vysoká kompatibilita. Milovníci karaoke a proslovů ocení mikrofonový vstup. Posluchači rádia pak zabudované FM rádio. Pokud jste muzikanti a chcete pouštět vlastní nezveřejněnou tvorbu, přijde vám vhod připojení přes USB. Díky technologii True Wireless Stereo pak snadno připojíte další reproduktory. Nechybí ani audio vstup Aux. Výdrž reproduktoru SSS 3100 je až 7 hodin. Po vybití jej snadno dobijete pomocí USB-C kabelu, který je součástí balení stejně tak jako externí kabel Aux a uživatelská příručka. Pořídit si jej můžete již od 1 499 Kč.

Ojedinělá odrůda

Jako každé dobré víno, i Rubinet má svůj příběh, který je hodný pozornosti a obzvlášť proto, že historie této odrůdy se váže s československými kořeny. Tuto odrůdu vyšlechtil prof. Ing. Vilém Kraus CSc., který patří mezi ikony českého vinohradnictví, v Lednici na Moravě. Jedná se o odrůdu řadící se mezi tzv. barvířky, které ve své slupce obsahují vysoký podíl barviv. Právě proto se vína, která jsou vytvořena z tohoto typu odrůdy, vyznačují neobyčejnou plnou rubínovou barvou a vína jsou tak téměř neprůhledná. Toto tmavé, jiskrné víno má v nabídce jen velmi málo vinařství, a právě WILOMENNA patří mezi ně. Po více než třech letech tak vinařství z Českého středohoří nabízí Rubinet ve svém portfoliu. “Profesor Kraus prožil část svého dětství ve vesnici přímo pod vinicemi WILOMENNA a také se zasloužil o obnovu našich vinic na Blšanském Chlumu ve 20. století,” vysvětluje osobní propojení s Rubinetem vinařka a spolumajitelka vinařství Kateřina Mikulíková. Vína (a nejen ta červená) WILOMENNA si zaslouží jen ty nejlepší hrozny. Proto k pěstování révy zde zvolili jedinečné místo Blšanský Chlum s výjimečným sopečným podložím. Vína vznikají s minimálním zásahem a bez zbytečných přídavků a tím získávají svou exkluzivní chuť.