Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pecky z redakce: Lístky do Dejvického divadla, Velikonoce jako králové a dárky zdarma

20. března 2023 | 06:00

Tento týden se mi, myslím, povedlo udělat výběr ještě rozmanitější než obvykle. Chcete kulturu, módu, krásu, novinky v jídle, zdraví nebo velikonoční tipy? Všechno tu najdete! Pojďme se tedy podívat, co všechno přistálo v redakci tento týden.

Jedinečná šance

Honem do kina na přímý přenos derniéry představení Dejvického divadla Ucpanej systém. Nedosažitelné divadlo mohou 19. dubna navštívit všichni, komu unikl boj o vstupenky na inscenaci tohoto legendárního a hereckými hvězdami protkaného souboru. Derniéra Ucpanýho systému, kde hlavní roli Boha ztvárňuje oblíbený Ivan Trojan, se bude živě promítat do kinosálů po celé ČR. Tato adaptace povídek Acid House Irvina Welshe, autora slavného Trainspottingu, se rozloučí po více jak 11 letech. V jedné z nejpeprnějších inscenací Dejvického divadla dále excelují výrazné herecké osobnosti jako Václav Neužil, Miroslav Krobot, Klára Melíšková, Lenka Krobotová, Martin Myšička nebo Jaroslav Plesl. Předprodej vstupenek v kinech je spuštěn.

Video se připravuje ...
Klára Melíšková prozradila velmi netradiční způsob slavení narozenin • VIDEO: Videohub

Pure love

Česká firma I love Hummus, přináší nově pod značkou Beavia (z lat. šťastná cesta) lidem možnost jíst lépe a cítit se lépe. Ve středočeských Všechlapech vyrábí zdravé potraviny z přírodních surovin a bez přidaných látek – zejména kimchi, fermentovaný salát primárně z čínského zelí, či kvašenou řepu s křenem. Dále má v portfoliu cizrnovo-sezamovou pomazánku známou jako hummus a další špičkové kořenící, kvašené či sezamové produkty splňující parametry veganské stravy. Tyto kvalitní a chutné výrobky nabízí zákazníkům nejen v celé České republice, ale také v zahraničí. Beavia připravuje svoje výrobky s láskou a nadšením, firma zastává poctivé hodnoty a je šetrná k přírodě.

Velikonoce jako králové

V srdci vinařské oblasti jižního Slovenska můžete navštívit luxusní sídlo z 18.století Chateau Bela. O Velikonocích je zde připraven báječný velikonoční program pro celou rodinu. Speciálně pro děti je nachystáno barvení vajíček, hry, tvořivé dílničky a další kreativní aktivity. Na rodiče čeká skvělá gastronomie, vynikající místní víno, spa kde můžete relaxovat a hlavně naprostý klid uprostřed přírody. Luxus zámeckých interiérů vám dodá královský pocit. Takhle nějak se zkrátka žije na zámku!  Více informací najdete na webových stránkách Chateau Bela. 

Voňavý velikonoční mazanec

Kynuté těsto vonící máslem, šťavnaté rozinky a křupavé mandličky. Přesně takový je poctivý mazanec z pekařství PAUL. Čerstvě upečený z tradičního francouzského těsta cramique, které je neodolatelně vláčné a jemné. Ozdobí váš sváteční stůl a potěší každou návštěvu. Dopřejte si letos luxus odpočinku, užijte si společné chvíle s rodinou a přáteli a přípravu mazance nechte na pekařských mistrech z francouzského pekařství PAUL. Skvěle chutná jen tak s kávou, nebo namazaný čerstvým máslem. Lepší sváteční snídani si neumíme představit! Mazanec bude v prodeji od 3. do 10. dubna 2023 na všech pobočkách i na e-shopu.

Design a zase design

Zlin Design Week je týdenní festival propojující designéry, firmy a milovníky designu. Jeho 9. ročník proběhne od 3. do 10. května 2023 na několika místech města Zlín. Součástí akce jsou odborná konference, výstavy, módní show, venkovní instalace, workshopy a mezinárodní soutěž pro designéry do 30 let Best in Design. Tématem tohoto roku se stal princip univerzálního designu – „Design pro všechny“ a tato myšlenka se bude prolínat celým festivalovým týdnem. Jeden z hlavních řečníků míří doslova ke hvězdám. Je jím průmyslový designér Nima Shahinian, jediný norský kandidát na astronauta. Do vesmíru bude cestovat s lidmi s pohybovým omezením. Téma univerzálního designu je mu blízké ve všech ohledech.

Korunovační sušenky

6. května se bude konat jedna z největších událostí britské moderní historie. Charles III. oficiálně přijme korunu a žezlo Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Marks & Spencer se k oslavám hrdě připojuje limitovanou edicí korunovačních dobrot v slavnostních plechovkách i oslavným oblečením a čajovými hrnky, které poslouží jako suvenýry na památku. Co jiného totiž říká Velká Británie než šálek černého čaje s mlékem a máslovými sušenkami k zakousnutí?

Slavná tvář

Seznamte se s novou Jenny Girl! Oblíbená značka polských a mezinárodních influencerů zahajuje jaro spoluprací s Emily Ratajkowski. Modelka, herečka, autorka a podcasterka s polskými kořeny představuje nejsilnější trendy sezony. Nejnovější kolekci Jenny Fairy najdete za mimořádně atraktivní ceny – boty již od 499 korun a kabelky již od 599 Kč. Emily Ratajkowski je bezpochyby jednou z nejvíce magnetizujících „it girls“ na světě. Autorka bestselleru "Moje tělo" se nebojí mluvit o důležitých tématech a již léta bojuje proti objektivizaci žen. Topmodelka a aktivistka inspiruje nejen svou odvahou a charismatem – na Instagramu ji sleduje téměř 30 milionů lidí, kteří každý den obdivují její smysl pro styl. Nyní modelka polského původu zaujme v nové kampani značky Jenny Fairy.

Dárky zdarma

Atrium Flora slaví v březnu 20 let svého působení v Praze 3. K této mimořádné příležitosti si pro své zákazníky a všechny, kdo na Floru mezi 20. a 24. březnem zavítají, přichystalo příjemné zpestření běžných nákupů. Přijďte popřát Atriu Flora ke dvacetinám a odneste si milou pozornost nebo si jen užijte slavnostní atmosféru. V prostoru relaxační zóny ve 2. patře budou po celých pět dnů probíhajících oslav v čase 12–18 hodin umístěny stánky. Jejich počet i obsazení se bude každý den měnit, i pokud tedy chodíte na Floru častěji, neváhejte stánky navštívit a využít jejich široké nabídky. Na šťastlivce bude každý den akce u vstupů do Atria čekat malá pozornost v podobě dárečku. Pokud půjdete na Floru v době oběda, nezapomeňte si jej vyzvednout. Tento balíček bude své majitele hledat vždy ve 12 hodin a u všech čtyř vchodů bude každý den rozdáno celkem 80 dárků.

Živá voda

Hýčkejte se a dopřejte si tříměsíční kúru od Pharma MKL pro vaše zdraví a krásu. Pozorujte omlazující a regenerační účinky na vašem těle! Kyselina hyaluronová je látka, která se běžně vyskytuje v našem těle, s přibývajícím věkem však její objem rapidně klesá. Protože na sebe v pokožce váže vodu, má tento pokles za následek vznik vrásek a dalších projevů stárnutí, jimž se každá žena snaží vyhnout. HYALURMED čirá kyselina hyaluronová, jediná bioaktivní molekulární kyselina na pití s vysokým podílem účinné látky, kterou díky tekuté a čiré formě stačí přidat do ranní sklenky vašeho oblíbeného pití. Je bez příchuti, nezmění proto chuť ani barvu nápoje. HYALURMED na pití pracuje zevnitř směrem ven. Je 100% vstřebatelná a ihned po požití je podle individuálních potřeb těla distribuována do kůže, kostí, kloubů a svalové tkáně a ozdravuje tam, kde je to nejvíce potřeba. Navíc podporuje tvorbu vlastní kyseliny hyaluronové vaším tělem.

Nová kolekce

Základem kolekce Columbia Urban Outdoor je progresivní městský sportovní look, který si hraje s výraznými barvami, vzory, délkou i objemem a nabízí styly oblečení s funkčními prvky. V souladu s trendy nabízí kolekce i oblečení ideální pro pohyb po městě na kolech a třeba koloběžkách, které chrání před jarními rozmary počasí a zároveň má reflexní prvky pro bezpečnost a dobrou viditelnost ve tmě. Je voděodolné, ale prodyšné, ochrání před deštěm, větrem i sluncem bez kompromisu v oblasti trendu a stylu. Kolekce kombinuje i logowear v podobě mikin a triček s oblíbenými tepláky, kalhotami nebo legínami, které doplňují stylové větrovky různých střihů a délek. V kolekci jsou i barevně sladěné městské tenisky a řada moderních batohů a dalších doplňků. Tuto kolekci naleznete ve značkových prodejnách Columbia v Praze, Brně a Olomouci, zoot.cz, urbanstore.cz, bibloo.cz, 4camping, v eshopu sportovna.cz nebo také ve Footshopu.

Tradiční Velikonoce

Bohatý třídenní program s ukázkou tradičních velikonočních zvyků mohou zájemci navštívit v poslední z částí Národního muzea v přírodě, ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. „Velikonoční program bude zahájen v sobotu 8. dubna tradičním jarmarkem velikonočního zboží. Celý den zpříjemní cimbálové muziky Aldamáš a Mirka Urubka, odpoledne se uskuteční koncert cimbálové muziky Javořina. V neděli, na Boží hod velikonoční, mohou zájemci zhlédnout pořad s tématikou jarních a velikonočních zvyků v podání souborů Barvínek, Malá Jasénka, Jasénčanky. U rybníčku v Dřevěném městečku bude vyhrávat cimbálová muzika Slifka. Odpoledne zpříjemní koncert Zuzana Lapčíková trio. V Billově chalupě zavoní jarní polévka a budou se malovat vajíčka a návštěvníci uvidí obchůzky rapačářů. Velikonoční (červené) pondělí se ponese v duchu pomlázky (šmigrustu). Dnem nás provedou soubor LELUJA cimbálové muziky Soláň a Úsměv. Po všechny dny budou moci návštěvníci obdivovat um maléreček při různých technikách zdobení kraslic. Dny obohatí tradiční pletení pomlázky, bohatá nabídka výrobků lidových řemeslníků i občerstvení,“ uvedl Jindřich Ondruš, generální ředitel Národního muzea v přírodě.

Dominový efekt

Dvoubarevné diamanty v kombinaci se zlatem a oslnivý dominový efekt. Značka Roberto Coin letos přichází s novou kolekcí Domino, která vás vrátí do historie daleké Číny, kde se zrodila tradiční společenská hra Domino. Poddejte se dominovému efektu třpytu, který nezná konce. Ať už z mimořádné kolekce vynesete pouze jeden šperk či půjdete cestou maximalismu, kombinace klasických bílých a netradičních černých diamantů se žlutým či růžovým zlatem, které je opracováváno jako miniaturní umělecká socha, bude vždy dokonalým doplňkem. Černobílé duo s vysokým kontrastem v nekonečné řetězové reakci vytvoří výrazný a ultra šik vzhled, který je stvořen pro nepřetržité nošení. Perfektně se tak hodí nejen k elegantní večerní róbě, ale stejně ohromující bude v kombinaci s ležérnějším outfitem. Neexistuje totiž dramatičtější pár než temně černá a zářivě bílá. Podlehněte bohaté historii a designu, který spouští nejcennější dominový efekt, jaký jste kdy očekávali...

Vůně milostného příběhu

Estée Lauder představuje novinku Beautiful Magnolia L'Eau, závěrečnou kapitolu milostného příběhu. Tato květinově pižmová vůně zachycuje nikdy nekončící milostný příběh, od jeho začátku až do konce. Každá kapitola vás stáhne hlouběji do smyslných zákoutí této vůně. Vrchní tóny levandule, vodního leknínu a vodní máty se snoubí se středními tóny vzdušných květin, které umocňují svěží vůni ikonického květu magnólie. V pozadí vyzařuje zářivost hřejivého pižma, které za sebou zanechává stopu krémového tepla s ambrou a cedrovým dřevem. Vůně překypuje opojnou svěžestí a láká nás odvážnou a smyslnou vůní, stejně tak jako magnólie v plném květu.

Pro celou rodinu

V kinech měl minulý týden premiéru film Shazam! Hněv bohů studia DC comics. Je přímým pokračováním filmu Shazam! z roku 2019. Druhý díl byl oznámen již týden po premiéře dílu prvního a do kin se měl dostavit již v dubnu 2022. Avšak kvůli tehdejší světové pandemii byl přesunut na letošní březen. Je to rozhodně podívaná pro celou rodinu a docela se zasmějete. Režisérem snímku byl opět David F. Sandberg, který má na svém režijním kontě nejen „Shazam filmy“, ale také horory jako Annabelle 2: Zrození zla nebo Zhasni a zemřeš. V hlavní roli se diváci znovu mohou těšit na Zachary Leviho, který v minulosti nadaboval a nazpíval například prince v oblíbené animované pohádce Na Vlásku. City uvede film Shazam! Hněv bohů v klasickém formátu 2D, 3D, ale i ve svých speciálních formátech, kterými jsou 4DX, IMAX a VIP Chodov.

Umí víc než jiné váhy

Chytrá nutriční kuchyňská váha s Bluetooth SKS 7070GG od značky Sencor umí víc než ostatní váhy. Díky originální aplikaci Sencor FOOD se rychle a snadno spojí s největší ověřenou databází potravin. A tak sportovci i zastánci zdravého životního stylu získají dokonalý přehled o kalorickém příjmu a nutričním složení konzumovaných potravin. S přesností jednoho gramu zváží jakoukoliv potravinu. Funkce TARA pak pohodlně zváží několik potravin naráz. Vše se vám zobrazí na kruhovém LCD displeji s bílým podsvícením. Teď si jen stačí vybrat, do jaké barvy budete ladit doplňky do kuchyně, protože na výběr máte rovnou z 9 barev.

Hvězdná kolekce

ABOUT YOU přichází na trh s exkluzivní kolekcí s herečkou a producentkou Emmou Roberts. Společně s touto americkou filmovou hvězdou byla vytvořena kapsulová kolekce, která zve fanoušky do fascinujícího světa snů. Kousky inspirované Emminými osobními módními preferencemi a fantaziemi představují vzrušující kombinaci tradičních západních stylů a módních prvků 50. let. Kolekce 'Daahls by Emma Roberts exclusively for ABOUT YOU' bude k dostání 22. března od 18 hodin ve všech 26 online obchodech ABOUT YOU – včetně možnosti doručení po celém světě.