1. Rychlý beránek: klasický recept
Tento beránek vám nezabere mnoho času ani námahy! Co na něj všechno potřebujete?
Suroviny:
200 g moučkového cukru
2 ks vejce
5 ks žloutků
citronová šťáva
vanilkový cukr
300 g hrubé mouky
5 ks bílků
Na vymazání formy
30 g másla
30 g hrubé mouky
Postup:
Cukr společně s celými vejci, žloutky a vanilkovým cukrem třeme do pěny zhruba třicet minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka směs promícháme.
Formu na beránka si vymažeme m máslem a vysypeme moukou. Těsto do ní rozetřeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme do růžova asi pětačtyřicet minut. Upečeného beránka opatrně vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.
2. Hrnkový beránek podle foodblogerky
Vyzkoušejte ještě další recept: hrníčkového beránka, který je také rychlý a navíc při něm nemusíte nic vážit. Celým postupem vás ve videu provede foodblogerka Mona Jaoua.
Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>
Na Zelený čtvrtek můžete vyrazit také na zelené pivo. Kde se čepuje se dočtete ZDE >>>