Pokud chcete mít velikonoční kuřátka křásně křehká, tak na nic nečekejte a vrhněte se do pečení. Co k tomu budete potřebovat?
Suroviny:
- 2 žloutky
- 80 g cukru
- 1 sáček vanilinového cukru
- 150 g tuku na pečení
- 250 g polohrubé mouky
- hladkou mouku na vál a případně marmeládu na slepení
Postup:
V míse si ušlehejte žloutky s vanilkovým a klasickým cukrem. Přidejte změklý tuk a mouku a ze směsi vypracujte vláčné těsto, které rozválejte. Vykrojte z něj požadované tvary a položte na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejte na 170 °C a pečte zhruba deset minut.
Upečené cukroví nechte vychladnout. Pokud bude chtít, můžete slepit dva kousky k sobě marmeládou. Nakonec kousky ozdobte
Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>