Nejlepší recept na velikonočního beránka z piškotového těsta

28. prosince 2017 | 11:03

K tradičním symbolům Velikonoc už od pradávna patří beránek a proto by během těchto svátků neměl chybět na žádném stole. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, ostatní si určitě pochutnají. Co takhle velikonoční beránek z piškotového těsta?

Stejně jako bábovkových, tak také beránkových těst existuje nespočet. Vyzkoušejte beránka z piškotového těsta. Nezabere to mnoho času ani námahy!

Suroviny:

300 g cukru
7 ks vejce
citron šťáva z půlky citronu
1 balení vanilkového cukru
300 g hrubé mouky

Postup:

Utřeme cukru, vanilkový cukr, pět žloutků, dvě vejce a citronovou šťávu. Z pěti bílků si ušleháme sníh a spolu s moukou přidáme do směsi. 

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi pětačtyřicet minut, záleží na velikosti formy. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Následně ho posypeme cukrem a ozdobíme mašlí. 

Beránka můžete rozkrojit na tři části a promazat dortovou nebo máslovou náplní a polít čokoládovou polevou. Záleží na vás, co vám nejvíc chutná.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile