Velikonoční nádivka s uzeným masem: Video, jak na to, krok za krokem

720p 480p 360p 240p
VIDEO: Adam Balažovič
27. prosince 2017 | 12:32

Co by to bylo za Velikonoce bez tradiční nádivky, která je nedílnou součástí jarní tabule. Mezi nejoblíbenější patří ta s uzeným masem a přidat do ní můžete také kopřivy. Velikonoční nádivku s uzeným masem zvládne podle našeho receptu každý!

Starší rohlíky rozhodně nevyhazujte a udělejte z nich výbornou nádivku, na které si pochutná opravdu každý. Jak na to? 

Suroviny:

300 g uzeného masa (krkovice)
3 rohlíky (den staré)
3 velká vejce
kopřivy nebo petržel
2 dl mléka nebo masového vývaru
sůl
pepř
máslo a strouhanku na vymazání a vysypání pekáčku

Postup:

Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo celé potopené a přiklopené ho vařte jednu hodinu. Poté, co bude uvařené, jej nakrájejte na drobné kostky. Vývar z masa ponechejte.

Rohlíky natrhejte do mísy, zalijte vývarem nebo mlékem a nechte chvíli nasáknout. Pořádně propracujte rukama. 

Velkou hrst kopřiv spařte vroucí vodou, sceďte, přelijte studenou vodou a vymačkejte z nich tekutinu. Místo kopřiv můžete použít kadeřavou petržel. Bylinku nakrájejte nadrobno. 

Následně oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. K rohlíkům přidejte maso, bylinku, trochu soli a pepře a spolu se žloutky, promíchejte a nakonec přidejte našlehané bílky. 

Máslem vytřenou formu vysypte strouhankou, náplň rozprostřete do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a nechte péct asi půl hodiny. Doba pečení se bude řídit vrstvou, kterou jste do pekáčku vložili.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile