Špenátová velikonoční nádivka bez masa: Nejlepší recept na Zelený čtvrtek

29. března 2018 | 12:08

Pokud zrovna nepatříte mezi masožravce, a přesto se nádivky na Velikonoce nechcete vzdát, máme pro vás vegetariánskou verzi. Zkuste si připravit velikonoční nádivku se špenátem.

Velikonoční nádivka má mnoho podob a záleží jen na vás, jakou si zvolíte. Nemáte rádi tu tradiční s uzeným masem? Nevadí. Co takhle vyzkoušet nádivku se špenátem?

Suroviny:

  • 500 g mraženého špenátu
  • 1 ks cibule
  • 4 ks starších rohlíků
  • 3 ks vejce
  • 100 ml smetany
  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • strouhanka
  • pepř, sůl

Postup:

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme špenát, podusíme, osolíme a opepříme.

Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme vejce, smetanu, rozpuštěné máslo a směs dochutíme solí, pepřem a drceným česnekem.

Směs rozložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a při 180 °C upečeme dozlatova.

Na Zelený čtvrtek můžete vyrazit také na zelené pivo. Kde se čepuje, se dočtete ZDE >>>

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile