Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejkrásnější velikonoční výzdoba! Vyrobte si veselé jarní dekorace

10. března 2024 | 05:00

Velikonoce už pomalu klepou na dveře, je proto nejvyšší čas vnést trochu té jarní sváteční atmosféry i do vašeho bytu. Pokud dáváte přednost originální DIY výzdobě, přinášíme vám inspiraci, jak si vyrobit vlastní dekorace.

3 DIY návody na velikonoční dekorace:
1) Aranžmá do vázy
2) Originální věnec na dveře
3) Výzdoba na stůl

Nejjednodušší cestou, jak si jarně či velikonočně vyzdobit domácnost, je samozřejmě dozdobit si krásně vzrostlé a husté velikonoční osení. Stačí do něj jen umístit pár dekorací v podobě zajíčků, kuřátek či kraslic a máte hotovo. Nikdy ale není na škodu pustit se do odvážnějších dekorací, jako jsou nejrůznější jarní věnce nebo efektní dekorace na stůl.

Velikonoční dekorace do vázy

V jednoduchosti je síla a platí to i o dekoracích. Není proto nic jednoduššího, než si vzít vázu libovolné velikosti, jarní rostliny, jako jsou narcisy, petrklíče nebo hyacinty a pak už je jen ve váze ukotvit mechem, který nejen že vypadá dobře, ale také udrží potřebnou vláhu. Dozdobte jarními dekoracemi a máte hotovo. Podrobný návod, jak na to, naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

Také křišťálové svícny nemusíte využít jen k tomu, že do nich umístíte svíčky! Skvěle vám poslouží i při výrobě netradiční velikonoční dekorace. Naaranžujte do nich mech a do něj usaďte pestrobarevné kraslice. Jaro hýří barvami, proč je tedy nevnést i do vašeho bytu?

Velikonoční dekorace na dveře

K ozdobení vchodových dveří je naprosto ideální dekorace z proutěného základu, na který pomocí drátků nebo lepicí pistole přichytíme květy, drobná vajíčka, pruty nebo větvičky. Na postup se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

Na dveřích skvěle vypadají také věnce. Jsou mnohem jednodušší, než si myslíte, a navíc vám na dveřích mohou vydržet i mnohem déle, než jen do Velikonoc. Vše závisí jen  na tom, pro jaké ozdobné detaily se rozhodnete.

Velikonoční dekorace na stůl

Na veselé aranžmá vám stačí jen pěkný tác, hyacinty i s cibulkami, hustý mech, větvičky vrby a samozřejmě velikonoční dekorace podle vašeho výběru. Jak je na tác naaranžovat se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

K výrobě velikonoční dekorace na stůl můžete využít také různobarevné skleničky a vázičky všech možných tvarů a velikostí, kraslice, jarní květiny, skořápky a figurky. Odvážných barevných kombinací se nebojte!

Mnoho inspirace na krásnou velikonoční výzdobu naleznete v naší fotogalerii:

Vše o Velikonocích se dočtete ZDE >>>

Video se připravuje ...