Polojasno 24°C

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 77leté herečky?

3. července 2024 | 05:00

Herečka Jana Švandová je ozdobou jakýchkoli společenských událostí, do nichž vždy vnese mladistvý závan i nebývalý šarm. Důkazem toho jsou poslední outfity zvolené v rámci 58. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech. Jak na kýžený šmrnc podle oslavenkyně, které byste stěží hádala 77 let?

I prostý look dokáže přeměnit na zraky poutající

Herečka, která slaví 3. července 77. narozeniny, vypadá naprosto fantasticky! K mladistvosti přispívá nejen její elán a vždy neutuchající úsměv, ale také vytříbený vkus. Její modely jsou přímo typické čistými, jednoduchými liniemi, ale i kontrastní černou a bílou tonalitou. A ačkoli se jedná o minimalistické looky opřené o ikonické, nadčasové kousky, nezavání byť sebemenší fádností. Ba naopak – i docela obyčejný look dokáže vystřelit do módních výšin. V čem tkví tajemství úspěchu? Račte se inspirovat jejími čtyřmi outfity z Karlových Varů.

Apel na moderní střihy

Vždy skvěle naladěná herečka nejčastěji sahá po elegantních kalhotách v kombinaci s bílou košilí a sakem. Leč daný look připomíná kancelářskou uniformitu, v jejím případě vypadá naleštěným vzhledem bez známky nudy. Důvodem toho je apel na moderní, lehce oversize střih, který zvolila i ve dnech strávených v Karlových Varech.

Na UniCredit Bank party zvolila šedý kostýmek s lesklým reliéfem, který sehrál důležitou roli v jisté dávce kýženého osvěžení i noblesy. Pod dvouřadové sako s výraznými ramenními vycpávkami navíc velmi důmyslně zvolila průhledný černý top, jenž nechal nahlédnout na smyslné spodní prádlo. Vždy pak ve finálním stylingu podpoří ženskost rudými či obdobně zbarvenými rty v jinak decentním líčení, červenými nehty a botami s ostrou špičkou.

Rozhovor: Chytrá horákyně Švandová. Odvážná, ale zakrytá!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Sexy prvky

Na večerní události, jako již zmíněná UniCredit Bank party, tedy leckdy zvolí sexy prvky, jako je šibalsky vykukující spodní prádlo. Na zahajovací ceremonii tomu nebylo jinak. Vsadila na róbu z dílny návrhářky Martiny Pipkové Loudové, která kopíruje siluetu. Sametem políbená dlouhá večerní navíc disponovala opulentní 3D květinou na pravém rameni, která dodávala na zajímavosti. O hravost looku se pak postaraly lodičky s ostrou špičkou s poutavým výřezem.

Na městské pochůzky, kolonádu a dovolenou

Přes den či při méně důležitých událostech si užívá svobodu pohybu v nadmíru pohodlném oblečení volných střihů, a tak nemohly chybět ani její oblíbené košilové šaty v signální pomerančové barvě. Herečka totiž převážně tlumenou paletu barev leckdy balancuje výraznou tonalitou, která opět přidává na mladistvém vzhledu.

Nemůžeme zapomenout ani na její uvolněný, nenucený příjezdový vzhled, kdy přišla ve volných kalhotách námořnické barvy, které zkombinovala s ikonou svetrů, tedy s delikátně béžovým s bretaňským pruhem. „It svetr“ je nestárnoucí klasikou a sluší všem, bez ohledu na věk i postavu.

Na karlovarské looky, ale i outfity z jiných událostí, se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová