Pondělí 1. července 2024
Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie
Oblačno, bouřka 31°C

Móda z červeného koberce překvapila! Kdo vynesl ve Varech ty nejkrásnější šaty?

28. června 2024 | 20:21

Filmový festival v Karlových Varech odstartoval svůj další, 58. ročník, a to svojí tradiční zahajovací ceremonií na červeném koberci, jež je přehlídkou luxusních modelů podrobující se dress codu Black tie. I přes nespočet rad stylistů, návrhářů i kritiků, kteří každoročně upozorňují na nevhodné módní atributy, se najdou tací, kteří na předem definovanou honosnou módní etiketu zdaleka nedosáhnou. Ačkoliv se i letos pár výjimek našlo, bylo jich skutečně pramálo! Kdo tedy zářil v okulibé róbě? Vybraly jsme pro vás ty nejkrásnější!  

Black tie v hlavní roli

Oslavný rudý běhoun podrobující se dress codu Black tie určuje dámám dlouhou večerní sahající až na zem, kdy jejich materiál je jedním z prvků určující danou honosnost. Samozřejmě jsou však přípustné luxusní co-ord sety, ale i sukně pospolu s topem, halenkou či blůzou. Opětovně je však zásadním pravidlem dlouhá délka. Krátké šaty, příliš odhalené tělo s podtónem vulgarity i laciné a přespříliš letní šaty na denní nošení jsou tak za hranou této módní etikety. Kdo letos splnil pravidla dress codu na jedničku?

Ester (40) & Aňa Geislerovy (48): Černá sofistikovanost

Do prudce elegantní černé se zahalily sestry Geislerovy, o jejichž styling se postaral stylista Miroslav Romaniv. „Ester vynesla model z ateliéru anamé., kdy byl ušit na míru speciálně na tuto událost. Inspirací byla „dark“ mořská panna, takže i make-up a vlasy byly stylizovány do tohoto wet looku,“ prozradil stylista hvězd pro Blesk pro ženy. Dlouhé večerní v černé barvě vynikaly svým třpytivým reliéfem z pajetek, ale i velmi decentní vlečkou. Dokonalou tečkou pak byly šperky Halada, její vlastní metalické lodičky v ostré špičce i večerní psaníčko v obdobném odstínu.

Pro Aňu pak vybral jednoduché šaty bez rukávů ze Zalanda značky Marchesa. Jinak minimalistické šaty vynikaly lehce rozšiřující se sukní s dolním vrstveným aranžmá, jež dodalo na značném efektu. „Chtěli jsme klasiku, 20. až 30. léta Hollywoodu,“ vysvětlil Miroslav Romaniv.

Video: Podívejte se na rozhovor s Aňou Geislerovou. 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Lenka Vlasáková (52): Bílá elegance

V kontrastu, tedy do bílé se tentokrát oblékla herečka Lenka Vlasáková. Za jejím kompletním stylingem stojí designér Lukáš Macháček. Bílé šaty ze směsi vlny a hedvábí jsou výsledkem jeho kooperace s mladou brněnskou návrhářkou Gabrielou Štulírovou. „Společně jsme vytvořili kolekci deseti šatů, které jsou svým designem vhodné jak na svatbu, tak na červený koberec,“ nechal se slyšet Lukáš Macháček. Véčkový výstřih šatů nechal vyniknout náhrdelníku, sčesané vlasy pak decentním náušnicím z Klenotů Aurum.

Petra Nesvačilová (38) & Alžbeta Ferencová alias Zea (32): Ultra trendy modely v červené

Jednu z nejvýraznějších rób vynesla půvabná herečka Petra Nesvačilová, která sama potvrdila, že červený odstín je tím nejodvážnějším, který kdy vynesla. Vyjma žlutého, jenž se na ní vyjímal před dvěma lety. Dlouhá večerní z dílny návrhářky Tatiany Kovaříkové dominovala vzdušnými rukávy a opulentní 3D mašlí na levém rameni. Všechny zmíněné atributy tak nasvědčují velmi modernímu, a tedy trendy modelu.

Na červenou taktéž vsadila slovenská herečka, zpěvačka a tanečnice Alžbeta Ferencová, která vystupuje pod pseudonymem Zea. Byla dokonalou bohyní v modelu z ateliéru anamé. kopírující siluetu. Vizuální působivost mu dodával korzetový živůtek a dlouhé operní rukavičky ve sjednocující délce k linii dekoltu. Jak působivé!

Hana Vagnerová (41): Éterická bohyně

Herečka Hana Vagnerová byla éterickou vílou v šatech značky J’amemme, která je charakteristická svými architektonickými siluetami a výraznými záhyby. Vyjímaly se nejen něžnou, velmi ženskou starorůžovou tonalitou, ale zejména svým plisovaným zpracováním.

Jana Švandová (76): Pravá dáma

Ačkoliv je herečka Jana Švandová na rozdíl od svých kolegyň výrazně starší, vždy oplývá úžasným, mladistvým vzhledem. A to i v případě, že zvolí černou barvu. Elegantní róba od návrhářky Martiny Pipkové Loudové disponovaly opulentní 3D květinou na pravém rameni, který dodávaly jinak minimalistickému modelu svěží nádech.

Tereza Maxová: Neoriginálnější model

A jedny velmi originální a zajímavé šaty závěrem. Vynesla je topmodelka a zakladatelka stejnojmenné nadace – Tereza Maxová. Upoutaly svoji pozornost svým motivem labutě, které byly poseté korálkovými blyštivými prvky. Haute couture róbu Balmain pak v konečném finiši doplnila šperky Cartier.

Na zahájení filmového festivalu se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová