Neděle 30. června 2024
Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava
Oblačno, bouřka 31°C

Vary budou opět ve varu: Kdo to minule schytal za svůj model?

28. června 2024 | 05:00

28. června ve večerních hodinách odstartuje zahajovací ceremonií 58. ročník filmového festivalu v Karlových Varech, trvající do 6. července. Entreé té největší tuzemské společenské události se neobejde bez rudého běhounu, který naservíruje okulibé róby nejen tamních hereckých hvězd. Ovšem ne vždy je módní podívaná zcela okouzlující a i přes nespočet rad stylistů i es designérské scény se najdou tací, kteří se podrobujícímu dress codu Black tie i honosnému charakteru události ani zčásti nepřiblíží. Nutno podotknout, že těchto případů je každým rokem o něco méně. Kdo tedy v minulém roce šlápl vedle?

Největší prohřešky Black tie

Dress code určující Black tie značí honosnou róbu až na zem, kdy právě délka šatů je tou zásadní prioritou. Krátké šaty, absence kvalitního materiálu i prvky vulgarity jsou tak zcela nepřístupné na oslavném rudém běhounu v rámci zahajovací ceremonie tolik významné události tamní scény.

Když přílišný objem škodí

Avšak je nutno oblékat se s citem, v souladu s naší postavou, což se minulý rok vymstilo podnikatelce Ornelle Koktové v modelu od návrhářky Debbie Brown. Leč přes světle zelenkavou tonalitu róby, slušící nositelce, musíme vytknout přespříliš objemné vrstvené rukávy, které její siluetě značně uškodily. Obstarožní účes pak v celkovém looku až nápadně připomínal pohádkovou Droběnu z ikonické pohádky Tři oříšky pro Popelku. Atributy, jako prodloužení siluety v podobě vysokého rozparku a vkusných subtilních střevíčků, pak v konečném finiši celkový dojem z daného looku nezachránily.

Video: Ornella Koktová na MFF KV: Po 11 letech na místě, kde se vyhrotil vztah s Pepou!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Na materiálu i vzoru záleží

Ani herečce Aleně Mihulové se nepodařilo dostát vkusu, jenž oslavuje tolik věhlasný rudý běhoun. Ačkoli svoji délkou dostála dress codu, svým provedením šaty až příliš zaváněly estetikou letní obyčejné události. Na kolonádu by byl námořnický pruh na bílém podkladu se správnou siluetou zvýrazňující ženský pas zdařilou volbou, na červený koberec však nikoli.

Méně je opravdu více

Půvabná herečka Dara Rolins velmi decentně odhalovala své vypracované tělo v meruňkovém kompletu z dílny designéra Lukáše Kimličky, který byl svým pojetím přespříliš zdobný s přesahem do tónu kýče i lacinosti. Model, sestávající z objemné taftové sukně, jež se značně krčila, pospolu s flitrovým crop topem a navíc v kombinaci s metalickou kabelkou a opulentními šperky, byl bohužel za hranou snesitelné opulentnosti. Méně je v tomto případně opravdu více a i mistr tesař se někdy utne.

Nevhodně zvolený odstín

Netradiční, futuristicky vypadající model v jedovatě zeleném odstínu zvolila na loňskou zahajovací ceremonii herečka Ester Geislerová. Bohužel však barva róby z dílny designérky Štěpánky Pivcové s její světlou pokožkou a blond vlasy nekorespondovala a střih působil neforemným dojmem. Neprokázal tedy stylistickou službu její postavě.

Vytříbený vkus v minulém roce nepředvedla ani herečka Nikol Kouklová, která zvolila nevhodnou midi délku, navíc nelichotivý materiál a přílišné řasení pak ještě více přidaly na objemu siluety. Na zvolenou róbu se můžete podívat v naší galerii, kde naleznete i ostatní modely z loňského zahájení, mezi kterými jsou i ty zdařilé, vkusem oplývající looky.

Autor: Žaneta Podlahová