Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!

  • Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!
    6. dubna 2024 | 06:00

    Nejen barvy, ale i šperky mají svou psychologii! Podle toho, jaké žena nosí, se dá poznat mnohé. Třeba to, jakou má povahu, věci, po kterých podvědomě touží, a dokonce i to, jakého k sobě potřebuje partnera. 

    Tak schválně, najdete se ve "šperkomluvě" i vy? 

  • Výrazné

    Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!
    Autor: istockphoto.com

    O CO JDE: Velké náušnice (kruhy, velmi dlouhé a nápadné visací, výrazně třpytivé), silné a několikařadé náramky, větší a extravagantní náhrdelníky (např. s výrazným kamenem), masivní prsteny.

    JAKÁ JSTE: Pokud ráda nosíte výrazné šperky, ukazuje to, že podvědomě toužíte po pozornosti. Chcete, abyste přitahovala pohledy jako magnet a aby si o vás druzí povídali. Potřebujete být na výsluní, nikoli zapadnout v davu.

    Může to být dáno tím, že jste extrovertní a ráda se předvádíte. Když jsou šperky výraznější a je jich na ženě více, ukazuje to, že se jí nedostává obdivu, ale za každou cenu ho chce. Jste aktivní, společenská, ale také divoká a nespoutaná. Pro mnohé jste neřízená střela, je těžké vás zkrotit a uchopit. Nedokážete žít sama, ke spokojenosti potřebujete někoho, kdo vás bude chválit a na rukou nosit. Někdy byste potřebovala ubrat z ješitnosti a stanout nohama pevně na zemi. I když umíte být zábavná, na druhé často působíte arogantně, a to od vás přátele odrazuje.

    Tip na video: Perle jako univerzální šperk: Jak je nosit podle princezny Kate a jaké významy skýtají? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videoredakce ženských webů, foto Profimedia

  • Jemné

    Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!
    Autor: istockphoto.com

    O CO JDE: Tenké řetízky s drobným přívěskem nebo bez, slabší náhrdelníky a náramky, například z perliček, náušnice do ucha nebo menší visací, které nepoutají pozornost.

    JAKÁ JSTE: Nerada na sebe příliš upozorňujete, na druhé straně nejste žádná šedá myš, která nechce být vidět a touží splynout s davem. Napřed však věci pozorujete a nasloucháte, než vstoupíte na scénu. Přísloví "tichá voda břehy mele" sedí přesně na vás.

    Jakmile víte, co se kde děje, a jste si jistá v kramflecích, objevíte se a všechny svým projevem a znalostmi okouzlíte. Nestrháváte k sobě pozornost na první pohled, čekáte na svůj okamžik. Máte vyzkoušeno, že tato taktika funguje. V okolí jste oblíbená, ráda se bavíte, jste společenská, navíc umíte naslouchat druhým, a když je třeba, poradíte. Jste obětavá a citlivá, a to je někdy důvod, proč vás druzí zneužívají. Když ale cítíte, že je to přes čáru, umíte ze situace vycouvat. Patříte k těm, které umí udělat dojem na muže a okouzlit je tak, že na to dlouho vzpomínají.

  • Přírodní

    Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!
    Autor: istockphoto.com

    O CO JDE: Kůže, dřevo, peříčka, mušle, kamínky, říční perly...

    JAKÁ JSTE: Dáváte-li přednost šperkům z přírodních materiálů, jste žena, která nemá ráda tradice a konvence, naopak je ráda porušuje. Potřebujete být volná a nezávislá, nenecháte se řídit, nerada se podřizujete.

    Energii dobíjíte v přírodě – v lese, u řeky, u koní. Než byste vyrazila na dovolenou do turistického letoviska, dáte přednost toulkám po horách a spaní ve srubu či stanu před luxusním hotelem. Jste žena nezávislá, která se řídí vlastní intuicí. Dobře si budete rozumět s podobně založeným partnerem – kovboj, farmář, koňák, věčný tulák, to je to, co potřebujete.

  • Bižuterie

    Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!
    Autor: istockphoto.com

    O CO JDE: Šperky umělé, z různých materiálů, bez pravých kamenů, šperky, které nejsou z drahých kovů, patří sem i nerez a chirurgická ocel.

    JAKÁ JSTE: Obyčejná pohodářka, která nic moc neřeší. Věci nehrotíte, necháváte je volně plynout, čekáte, jak dopadnou, a pak se jim přizpůsobíte. Jste skromná a k životu toho moc nepotřebujete. Móda a věci kolem ní nejsou vaším koníčkem, na poslední trendy příliš nedáte, stejně jako na slaďování barev a materiálů.

    V botníku nepotřebujete mít třicet párů, stačí vám jedny boty, hlavně, když budou pohodlné. Právě pohodlí je to, čemu dáváte přednost. Musíte se cítit dobře, abyste byla v klidu. Podpatky, upnuté věci, dekolty, to vás znervózňuje. Jste svá a jen tak něco s vámi nehne. Podobného potřebujete i partnera – podnikatel či manažer v obleku není pro vás. Ideální je pro vás obyčejný muž, který se rád směje a věci neřeší – podobně jako vy.

  • Drahé kameny

    Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!
    Autor: istockphoto.com

    O CO JDE: Veškeré drahé kameny různých barev a velikostí.

    JAKÁ JSTE: S drahými kameny je to složitější. Každý z nich má svou výpovědní hodnotu, a záleží tedy na tom, jaký druh kamene nosíte. Jejich nošení vám může pomoct od různých neduhů psychických a fyzických, proto je třeba vybrat vždy ten správný druh. Například achát dodává sílu a jistotu, křišťál chrání před negativními energiemi a dodává pozitivní energii, tygří oko zklidňuje a zahání pocit beznaděje. Obecně lze říct, že lidem, kteří drahé kameny nosí, něco schází, s něčím bojují nebo se něco snaží překonat – a právě to hledají v konkrétním minerálu.

  • Zlato, stříbro, platina

    Jaké šperky nosíte? Jejich výběr odhalí mnohé o vaší osobnosti!
    Autor: istockphoto.com

    O CO JDE: Šperky z drahých kovů všeho druhu.

    JAKÁ JSTE: Máte ráda přepych a chcete, aby to druzí věděli. Jste žena nezávislá, sebevědomá, která má jasný názor a ví, co od života chce. Na druhé straně to ale neznamená, že s vámi není možná diskuse. Pokud vidíte, že má druhý pravdu, umíte to uznat a ocenit.

    V práci jste úspěšná, umíte si jít za svým cílem a daří se vám. Lidé vás mají rádi, protože se za všech okolností snažíte být milá a vstřícná, umíte komunikovat. Ke spokojenosti potřebujete kapku luxusu, a tak pokud vyrazíte na dovolenou, vždy do kvalitního hotelu. Spaním v přírodě, kde po vás polezou mravenci a budete si vařit na ohni, vás nikdo neokouzlí. Jako partnera vyhledáváte a potřebujete muže na úrovni.

    Velký výběr okouzlujících šperků najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Monika Brabcová
Klíčová slova:  móda, trendy, astročlánky, astrologie
Diskuse ke článku
.