Neděle 30. června 2024
Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava
Oblačno, bouřka 31°C

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

28. června 2024 | 06:00

Ačkoli je jim přes úctyhodných 70 let, září mladistvým vzhledem a dokazují tak, že lze stárnout s naprostou grácií a že věk je opravdu koneckonců jen pouhé číslo. Kdo tedy inspiruje svým stylem daleko mladší generace a co se lze z jejich módních lekcí naučit?

Dagmar Havlová (71): Nebojí se barev ani výrazných doplňků

Dagmar Havlová si v módě vždy počínala znamenitě a tehdejšího postu první dámy se zhostila s elegancí sobě vlastní. Její módní vkus vždy korespondoval s dobou, promítly se tak do něj aktuální trendy, a není tomu jinak ani nyní. Jako první dámu ji tehdy doprovázely ikonické natupírované vlasy, ale především sofistikovaný styl hodný královského dvora. Nevyhnuly se jí totiž jedny z nejluxusnějších materiálů, jako jsou tvíd a buklé – strukturované, hrubé tkaniny, jež má ve značné oblibě i britská princezna Kate – ale ani nadmíru elegantní peplum silueta. V royal vzhledu pokračuje i nyní, avšak se značně svěžím a moderním závanem. Na jaké stylistické fígle nedá Dagmar Havlová dopustit? To se dozvíte v našem článku zde:

Co by nemělo chybět zralým dámám v letním šatníku? To se dozvíte v rozhovoru s módním návrhářem Dominikem Navrátilem:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Jane Seymour (73): Střihy kopírující siluetu místo oversize siluety

Důvodem toho, že při pohledu na známou krásku neustále padá čelist, je především její sex-appeal. A je to i vřelý úsměv, kterým nešetří, uhrančivý pohled s odlišující oční anomálií (heterochromie oční duhovky – nestejné zabarvení, kdy její pravé oko je světle hnědé, levé je zbarvené zeleně), ale především je známá svým charakteristickým elegantním i smyslným stylem oblékání, díky němuž je ozdobou každého červeného koberce. Vsází na barevné vzory, pestrou paletu barev, ale i siluetu kopírující křivky. Co jí ještě dodává mladistvý vzhled do tváře? Více se dočtete zde:

Meryl Streep (75): Flitry i bělostná paleta barev

Meryl Streep patří k absolutním hereckým legendám, za svůj přínos pro kinematografii byla nedávno oceněna na věhlasném filmovém festivalu v Cannes. Předání ceny Zlatá palma tak bylo příznačně doprovázeno bouřlivým potleskem. Herečka, jež má na kontě nespočet hereckých rolí, je zároveň chodící módní inspirací, kdy ve svých 75 letech vypadá naprosto úchvatně. Jak vnést do svého vzhledu jistou dávku notného šmrncu po vzoru této ikony? Módní triky se dočtete zde:

Helena Vondráčková (77): Prudká elegance

Helena má nejen záviděníhodnou postavu, ale i vytříbený, elegantní vkus. Ten je odrazem nejen spoluprací se spoustou módních návrhářů, především pak s Tatianou Kovaříkovou, se kterou ji pojí také dlouholeté přátelství. Spolupráce se promítla i při nedávném koncertě v O2 areně, kde oslavila své 77. narozeniny. Tatiana Kovaříková jí na míru připravila oku libé modely založené na metalických barvách, třpytu pajetek, vyzdvihla ale i její ženský pas. Co dalšího ještě formuje její styl? To se dozvíte v článku níže:

Autor: Žaneta Podlahová