Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zbavte se celulitidy jednou provždy! Víme, co na ni funguje

  • ...
    18. října 2023 | 06:00

    Pomerančová kůže trápí většinu žen a vůbec nezáleží na tom, zda jste štíhlá nebo máte nějaké to kilo navíc. Přes noc se celulitidy bohužel jen tak nezbavíte, ale pokud budete dodržovat několik účinných rad, brzy jí můžete dát sbohem úplně. 

    Na vznik celulitidy má vliv celá řada faktorů – od dědičnosti přes hormonální vlivy po lymfatický oběh a velký podíl na ní má životní styl. Celulitida je projevem toho, jak se naše tělo vypořádává s tukem. Oproti mužům mají ženy jiné uspořádání podkožních buněk, a proto se jim tukové buňky snadněji ukládají a vytlačují se na povrch. Není to fér, ale dá se s tím něco dělat. Co na pomerančovou kůži tedy pomáhá?

  • Pravidelný pohyb

    Bez práce zkrátka nejsou koláče a v případě celulitidy to platí dvojnásob. Určitě vás tak tedy nepřekvapí, že k tomu, abyste se zbavila tuků, potřebujete nějaký sport. Pokud navíc máte sedavé zaměstnání, je pohyb naprostou nutností. Díky němu rozproudíte krev, lymfatický systém, a ještě k tomu spálíte kalorie. A jaký pohyb je nejlepší? Úplně jakýkoliv. Proto běhejte, hrajte badminton, squash nebo tenis, jezděte na kole nebo posilujte. Skvělou volbou bude silový trénink, který krásně zpevní vaši postavu.

    VIDEO: K čemu slouží lymfodrenáž a pro koho je vhodná?

    Video se připravuje ...
    K čemu slouží lymfodrenáž a pro koho je vhodná? • VIDEO: Videohub

  • Soustřeďte se na svůj jídelníček

    Bez zdravého jídelníčku to opravdu nepůjde. Zařaďte zdroje bílkovin, vyhněte se bílému cukru, bílé mouce a smaženým pokrmům. Zásadní je i dostatek vlákniny, kterou vám pomohou doplnit celozrnné potraviny, ovesné vločky nebo například jablka. Zaměřte se také na zdravé tuky, které najdete například v rybách, avokádu nebo oříšcích. Nenasycené mastné kyseliny, které tyto potraviny obsahují, pomáhají posilovat pojivovou tkáň, a tím pádem zabraňují tomu, aby se tukové buňky tlačily na povrch a vytvářely ďolíčky. Jednou za čas si dopřejte něco, na co máte doopravdy chuť, ale soustřeďte se na to, aby to bylo opravdu výjimečně.

  • Voda je základ

    Pokud jste ze svého jídelníčku vyřadila všechny tučné a kalorické potraviny, je nejvyšší čas zaměřit se na pitný režim. Zapomeňte na všechny slazené limonády, džusy a další nápoje obsahující velké množství cukru. Základem vašeho pitného režimu by měla být obyčejná voda. Snažte se denně vypít alespoň 6 až 8 sklenic. Nejenže to ocení vaše tělo zevnitř, ale brzy rozdíl poznáte i zvenčí.

  • Pravidelná masáž

    Každodenní masáž provede s ďolíčkovou kůží naprosté zázraky. Pořiďte si speciální masážní pomůcky, kterými pořádně prokrvíte postižené partie – například různé umělohmotné nástroje se speciálními bodlinkami nebo hrubý kartáč. Masáž můžete provádět přímo ve sprše. Poté na pokožku naneste přípravky, které jsou určené pro boj s celulitidou, a pořádně je do pokožky zapracujte a kůži promasírujte. Velmi účinné jsou také lymfatické masáže, které si poradí nejen s celulitidou, ale také s otoky nebo pocitem ztěžklých nohou.

  • Zázračná bahna

    Na trhu existuje nepřeberné množství produktů, které slibují, že vás celulitidy zbaví. Často to dopadá tak, že do takových přípravků investujete nemalé peníze, a výsledky nejsou žádné. To se však netýká bahenních zábalů, které jsou v boji s pomerančovou kůží velmi účinné. Vzhledem k vysoké antioxidační síle bojují proti volným radikálům a zlepšují pevnost pleti.

    Náš tip: Odvodňující zábal Guam s chladivým efektem proti střední celulitidě, Deadia Cosmetics, 1350 Kč (500 g), koupíte na www.deadiacosmetics.cz.

  • Maderoterapie

    V překladu se jedná o terapii dřevem, jelikož madera představuje druh španělského dřeva, které se při masírování používá. Maderoterapie je masážní technika pomáhající redukci tuků, bojuje proti celulitidě a při pravidelnosti má velmi výrazný a pozitivní efekt na detoxikaci lymfy, odstranění otoků a zpevnění kůže a podkoží, stimuluje tvorbu elastinu a kolagenu. K masáži se používá hned několik různých dřevěných válečků, které se díky různé velikosti a tvaru perfektně přizpůsobí každé části těla. Může se stát, že pro někoho bude masáž pomocí těchto válečků mírně bolestivá. Přesto se jedná o bolest, která se dá v pohodě snést a která se po pár okamžicích promění v příjemný pocit.

    Velký výběr přípravků proti celulitidě za nejvýhodnější ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.