Neděle 16. června 2024
Svátek slaví Zbyněk, zítra Adolf
Oblačno 22°C

Nejlepší krátké účesy pro ženy 50 a 60+, které ubírají roky a jsou trendy

  • Nejlepší krátké účesy pro ženy 50 a 60+, které ubírají roky a jsou trendy
    24. května 2024 | 05:55

    Přibývající roky se neprojevují pouze na tváři, často se týkají také vlasů. Vytrácí se z nich pigment a často bývají sušší. Práce s nimi tak může být občas komplikovaná. Proto je důležité zvolit vhodný účes, který nebude náročný na úpravu, a navíc vás ještě omladí. Pokud jste ještě nikdy neměly krátké vlasy, zkuste to teď. Nemusíte se bát, stále budete vypadat velmi žensky.

    Čím jsou ženy starší, tím větší mají tendenci si své vlasy zkracovat. A má to svůj důvod – krátké vlasy mají omlazující efekt. Navíc jsou velmi praktické a působí hravě i elegantně. Které krátké účesy se hodí ke zralým ženám? Inspirujte se!

  • Pixie střih

    Jamie Lee Curtis
    Autor: profimedia.cz

    Chlapecký pixie střih se bude hodit pro všechny ženy, které mají jemné a řidší vlasy. Je nenáročný na údržbu, k úpravě stačí použít trochu vosku nebo gelu a prsty prohrábnout. Působí velmi hravě, moderně a šik. Horní část můžete nechat delší a střih tak zkombinovat s patkou, ofinou nebo delší část sčesat dozadu. Skvěle však vypadá také rebelský rozcuch, který vám hned ubere několik let. 

    VIDEO: Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?

    Video se připravuje ...
    Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Kratší mikádo

    Jane Fonda
    Autor: profimedia.cz

    Pokud se necítíte na úplně krátké vlasy, kompromisem může být kratší mikádo. Velkou výhodou je, že tento střih přináší mnoho variant, a tak si s ním můžete různě hrát. Mikádo vypadá skvěle na rovných, ale i vlnitých vlasech, může být sestříhané postupně, zarovnané v jedné délce a velmi trendy je také takzvaná podkova, kdy jsou vlasy vepředu delší a vzadu trochu kratší. Tento střih je velmi oblíbený, protože působí vzdušně, je nadčasový a velmi elegantní.

  • Hravé kudrny

    Halle Berry
    Autor: profimedia.cz

    Pokud máte přirozeně vlnité nebo kudrnaté vlasy, máte velkou výhodu. Nejsou tak náročné na údržbu a hlavně se nemusí příliš upravovat. Často postačí je prsty poupravit a je hotovo. Kratší kudrnatý sestřih navíc přidává na objemu, vypadá šmrncovně a ubere vám pár let. 

  • Mikádo s ofinou

    Anna Wintour
    Autor: profimedia.cz

    Ofina je skvělý způsob, jak osvěžit vzhled. Lze s ní zkombinovat jakýkoli střih i účes, a navíc dokáže krásně zakrýt vrásky na čele. Může být rovná, sestříhaná, ale skvěle bude vypadat také patka. Kombinace ofiny s mikádem navíc působí velmi elegantně a trendy.

  • Shag

    Reba McEntire
    Autor: profimedia.cz

    Shag je populární a všestranný střih, který je známý svým vrstvením a texturou. Tento účes byl oblíbený v 70. letech a i dnes patří mezi oblíbené střihy, protože působí moderně a dodává mladistvý vzhled. Obvykle se tento střih vyznačuje krátkými vrstvami kolem hlavy s delší ofinou. Působí svěže a není náročný na údržbu.

    Nejen díky trendy účesu můžete mít krásné vlasy. Velký výběr produktů za nejvýhodnější ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.