Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Test tělových mlék a másel: Která se lehce vstřebávají a pokožku hydratují?

11. dubna 2023 | 06:00

Toužíte po sametově hebké pokožce bez suchých svědivých míst? Pořiďte si do výbavy kvalitní tělové mléko nebo máslo, to pokožku dokonale vyživí a hydratuje. Otestovaly jsme jich pro vás několik – které od nás získalo jedničku?

Pokožku byste měla hydratovat v každém ročním období. Během léta se kůže vlivem slunečních paprsků vysušuje, v zimních měsících slouží tělová mléka a krémy jako ochrana proti vnějším negativním vlivům. Díky těmto prostředkům pak získává pokožka potřebné živiny a je krásně hydratovaná. 

Tělová mléka byste měla používat po každém sprchování či po koupeli. Některé sprchové gely a mýdla pokožku vysušují, a tak byste pokožce měla dodat potřebnou hydrataci. Vyzkoušely jsme pro vás několik tělových mlék i másel. Které produkty nás oslovily nejvíce?

VIDEO: Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

Video se připravuje ...
Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

Tělové mléko s olivovým olejem, Ziaja, 129 Kč (400 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách.

Produkty této polské značky jsou skvělé proto, že jsou cenově přístupné všem a mnoho z nich mi přijde opravdu dobrých. Nejvíc miluji peelingy, ale tohle tělové máslo není vůbec špatné, naopak. Nejen, že obsahuje devadesát procent přírodních složek, ale také moc příjemně voní po olivách a citrusech. Olivový olej je zázrak nejen v kuchyni, ale v kosmetice ho propaguje i JLo a podívejte se na ni jak vypadá! Jelikož je to máslo, má samozřejmě hutnější konzistenci, ale krásně se vstřebává a dobře se rozmazává. Kůže po použití pěkně prokoukne.

Známka jako ve škole: 1

Vyživující tělové mléko vzácné oleje, Indulona, 139 Kč (400 ml)

Koupíte v síti drogérií.

Na Indulonu nedám dopustit. Klasickou modrou používá celá naše rodina a i tato vyživující je fajn. Obsahuje arganový, makadamový a mandlový olej, krásně se vstřebává a pokožku dobře vyživí. Oceňuji  i praktické dávkování pumpičkou a samozřejmě dobrou cenu. Jediné, co mě u tohoto produktu úplně nenadchlo, je vůně, která mi nesedí. Za ni dávám mínus, i když je jasné, že vůně je víc než cokoli jiného otázkou osobního vkusu.

Známka jako ve škole: 1-

Tělové mléko pro suchou pokožku, Levandule, Nivea, 199 Kč (400 ml)

Koupíte v síti drogérií.

Poslední dobou mě trápí suchá a svědivá pokožka, a proto jsem se rozhodla vyzkoušet tělové mléko od značky Nivea, které slibuje, že se suchou pokožkou snadno zatočí. Musím říct, že mě mléko mile překvapilo. Je cenově dostupné, má velké balení, které vydrží dlouho a s mými problémy si opravdu hravě poradilo. Vůně je jemná, přípravek se skvěle roztírá a nezanechává pokožku mastnou. 

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko Perfect Body Milk, For Life & Madaga, 334 Kč (200 ml)

Koupíte na www.forlifemadaga.com

Důkladně promazat celé tělo je pro mě každodenní rutina. A tak už jsem pochopitelně vyzkoušela několik různých tělových mlék i olejů. Tohle tělové mléko je super a splňuje v podstatě všechna má důležitá kritéria. Voní, rychle se vstřebává, hydratuje! A to mi bohatě stačí. A navíc oceňuji, že má bezpečnostní pojistku, takže ho vozím i s sebou na cesty, protože nehrozí, že se mi vylije do tašky.

Známka jako ve škole: 1

Tělový krém s kozím máslem a bylinkami La Chèvre, 400 Kč

Koupíte na www.kosmetikacapri.cz

Hned na úvod mě ohromila vůně tohoto tělového krému, která se na pokožce držela ještě několik dlouhých minut. Přestože na mě krém zpočátku působil trochu hustě, krásně se roztíral a nezanechal na pokožce mastný pleť, což oceňuji nejvíc. Musela jsem na sebe pak neustále sahat, protože po jeho vsáknutí byla pokožka dokonale hladká a vyživená. Asi jsem našla svého nového oblíbence!

Známka jako ve škole: 1

Luxusní tělový balzám Onclé, 449 Kč (200 ml)

Koupíte na www.oncle.cz

Tato značka pro mě byla velkou novinkou a musím říct, že mě mile překvapila. Tělový balzám má jemnou konzistenci, díky které se skvěle roztírá a během chvilky se vsákne. Obsahuje samé dobroty pro pleť a musím říct, že pokožka byla po aplikace dokonale vyživená a hladká. Zařadila jsem tento balzám mezi oblíbené produkty, rozhodně doporučuji vyzkoušet. 

Známka jako ve škole: 1

Přírodní tělové mléko z mořských řas s Neroli a heřmánkem, Green Angel, 530 Kč

Koupíte na www.greenangel.cz

Tohle tělové mléko je prvním produktem, který jsem od této irské kosmetické značky vyzkoušela a mohu jedině doporučit. Obsahuje mořské řasy s esenciálními oleji z heřmánku, levandule a neroli, což je olej z květů pomerančovníku. Úplně nejvíce mě nadchla vůně mléka, i delší dobu po namazání pokožka krásně voní a navíc je příjemně hladká. Mléko se dobře roztírá, rychle se vsakuje a výborně hydratuje. Moje, spíše suchá, kůže dostala opravdu vše, co potřebuje.

Známka jako ve škole: 1

Zpevňující a vyhlazující krém na hýždě a boky Brazilian Bum Bum Cream, Sol de Janeiro, 1089 Kč (240 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Asi nejlepší tělové máslo, které jsem kdy vyzkoušela. Na první dobrou vás ihned zaujme nádherné balení, které se bude vyjímat v každé koupelně. Další velké plus je dokonalá vůně, která se na pokožce nějakou chvilku drží. Máslo má jemnou konzistenci, hezky se roztírá a hlavně vůbec nelepí. Pokožka byla příjemně hydratovaná a hebká na dotek. Cena je sice vyšší, ale produkt vám vydrží opravdu dlouho a investice za to stojí.

Známka jako ve škole: 1

Tělový krém Crepe Control Tightening, StriVectin, 1540 Kč (200 ml)

Koupíte na www.aurio.cz

Má oblíbená značka StriVectin podle mě dělá snad všechno dobře, nebo aspoň to, co jsem vyzkoušela, mě nikdy nezklamalo. Toto mléko, má docela hutnou konzistenci, je bez parfemace, zato je velmi účinným pomocníkem. Krásně kůži vyživuje a ještě ji i zpevňuje. Patentovaná technologie NIA-114 ™ se stará o posílení kožní bariéry a zachování vlhkosti v ní, což je ten důvod, proč je po dlouhodobém používání kůže znatelně jemnější. Pomáhá také rozjasňovat pokožku a sjednocovat, brání proti hyperpigmentaci.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová, Žaneta Podlahová
Video se připravuje ...