Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vady na kráse: Celebrity, které se za ně nestydí!

11. října 2023 | 05:00

Nikdo není dokonalý. Tělesné zvláštnosti se leckdy mohou obrátit v naše přednosti, které nás odlišují od ostatních a díky nimž se stáváme specifičtí a výjimeční.

Ani mezi celebritami se dokonalost dávno nenosí. Umělec uspěje díky talentu, ale stává se nezapomenutelným i díky svým zvláštnostem, jako jsou vrozené vady. A někdy si za své defekty mohou celebrity samy, což je zrovna příklad Victorie Beckham. Které z celebrit přeměnily svůj handicap v přednost, a naopak?

Joaquin Phoenix

Komu se nevryl do paměti americký herec Joaquin Phoenix po brilantním výkonu v trháku Joker, kde ztvárnil hlavní roli psychopatického a politováníhodného Arthura Flecka? Bezpochyby se stal oblíbencem mnoha diváků. Joaquin je velmi charizmatický muž, k čemuž mu dopomáhá i charakteristická jizva vedoucí od horního rtu k nosu. Nejedná se však o úraz z dětství či jizvu z divokého mejdanu doprovázeného rvačkou, ale o vrozenou vadu – rozštěp patra. V jeho herecké kariéře mu však jizva nikdy nebyla překážkou, spíše naopak. Stal se i díky ní výjimečným.

Winnie Harlow

Půvabná kanadská modelka Chantalle Brown-Young, kterou všichni znají pod jménem Winnie Harlow, přeměnila svůj handicap v přednost. Cesta k tomuto přesvědčení nebyla však vůbec snadná. Kvůli vitiligu, neinfekční kožní nemoci, která jí byla diagnostikována ve čtyřech letech, se stala ve škole obětí šikany. Teď je ale všechno jinak a z Winnie je natolik silná žena, že podporuje i jiné ženy s kožními vadami a učí je mít se rády takové, jaké jsou. Díky svým velkým bílým, místy narůžovělým flekům se stala vyhledávanou a skvěle placenou modelkou těch nejluxusnějších módních značek, jako jsou Victoria’s Secret, Diesel, Desigual, Coach aj.

Victoria Beckham

U Victorie Beckham se nejedná o vrozenou vadu, nýbrž o vadu způsobenou vlastním přičiněním. Před několika lety obletěl svět snímek jejího zničeného palce. Podpatková královna si totiž nevhodnou obuví zdeformovala nohy natolik, že její palec nehezky vybočuje a klenba je zborcená. I přes zdravotní omezení se podpatků nevzdala, ačkoliv už je střídá i s plochou obuví.

Karolína Kurková

Česká topmodelka, která se stala jako jedna z mála Češek andílkem věhlasné značky spodního prádla Victoria’s Secret, je pro mnohé ztělesněním dokonalosti. Ne všechny modelky jsou ale dokonalé a i Karolínu postihla tělesná vada. Vzhledem k prodělané pupeční kýle nemá pupík a místo něj má jen podlouhlou prohlubeň. Tento fakt však Karolíně na kráse nijak neubírá.

Na nedávný rozhovor s Karolínou Kurkovou se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: David Turek, Elmer Carvalho

Megan Fox

Americká modelka a herečka, která se bezpochyby proslavila v akčním filmu Transformers, je snem mnoha mužů. Ale i na Megan lze spatřit jednu anomálii. Trpí abnormálně krátkými a zavalitými prsty, to nejvíce postihuje její palec pravé ruky. Brachydaktylie je ale jedinou malou vadou na její bezchybné kráse.

Kateřina Kasanová

Mladá modelka, vítězka Miss Face 2017 je svým vzhledem přirovnávána k modelce Lindě Vojtové. Má však jednu zvláštnost. Jedno její oko je modré, druhé je zbarveno dohněda. Jedná se o vrozenou vadu heterochromii, kterou kráska však vnímá spíše jako kosmetickou vadu a současně svou přednost, kterou se odlišuje od ostatních. Různobarevnost duhovek se objevuje i na dalších celebritách, jako jsou Demi Moore, Kate Bosworth, Kadri Vahersalu či Jane Seymour.

Kate Hudson

Odstáté uši mohou leckdy ženám ubrat na sebevědomí, pak je schovávají pod vlasy. To však není případ americké filmové hvězdy Kate Hudson, ta naopak nosí vyčesané vlasy. I tak jí svět leží u nohou – i bez prvoplánové krásy.

Harry Styles

Pohledný anglický zpěvák, skladatel a herec, bývalý člen skupiny One Direction má více bradavek než dvě. Má celkem čtyři. Jeho hruď a břicho ale zdobí několik tetování, takže si jich lze stěží všimnout. Tři bradavky má i zpěvačka Lily Allen, která se nebála v minulosti ukázat třetí bradavku v holandské televizi.

Simona Babčáková

„Podle nosa poznáš kosa,“ tvrdí dávné pořekadlo. V představách o ženské kráse není velký nos. Tím se ale naopak krásně vyjímá česká herečka Simona Babčáková, která díky němu dostala mnoho zásadních rolí. Mezi nosatými celebritami dále jsou například Anna Polívková, Sarah Jessica Parker, Ivana Chýlková, Sandra Pogodová, Bolek Polívka, Gérard Depardieu či Barbra Streisand.

Jennifer Garner

Sandálky odhalují mnohé deformace nohou. S vybočeným malíčkem má potíž herečka Jennifer Garner. Malíček jí překrývá vedlejší prst. Nožní deformace ale postihuje i frontmana skupiny Aerosmith Stevena Tylera, ten má velmi vybočené prsty. Zřejmě mu tato vada nevadí, když na ni upozorňuje nalakovanými nehty.

Tilda Swinton

Androgynní typ člověka je takový, který se vyznačuje projevy chování, vlastnostmi či rysy osobnosti jak mužskými, tak ženskými. Za takový typ lze považovat i skotskou herečku Tildu Swinton, která si ale svým specifickým vzhledem podmanila mnoho diváků.

Na vady celebrit se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová