Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Víte, jak si často mýt vlasy a kolik šamponu použít? Vyvarujte se těchto chyb

  • ...
    8. října 2023 | 06:00

    Aby vaše vlasy vypadaly co nejlépe, je potřeba dopřát jim kvalitní péči. Mějte však na paměti, že ani s ní se to nemá tak úplně přehánět. Pokud vaše vlasy ani po umytí nevypadají skvěle a jsou spíše zplihlé a bez života, nejspíš děláte jednu z těchto chyb!

    Vlasy jsou korunou krásy a každá z nás si je přeje mít co nejzdravější. Víte, jak často si je máte mýt a hlavně jak správně? Poradíme vám!

  • Jak často si vlasy mýt? Záleží na tom, jaký typ máte

    Na otázku, jak často si vlasy mýt, neexistuje univerzální odpověď. Stejně jako každá z nás má jiný typ pleti, rozlišujeme i několik typů vlasů. A podle toho se musíme řídit. Je obecně známo, že by se vlasy neměly mýt každý den, protože neustálé mytí okrádá vlas o jeho přirozené oleje, způsobuje tak suchost a lámavost. 

    Pokud vás však trápí řídké a mastné vlasy, každodenní mytí pro vás naopak může být záchranou. Suché a poškozené vlasy by se měly mýt alespoň dvakrát týdně. Jinak jsou na tom vlnité a kudrnaté vlasy, které potřebují zvláštní péči. Ty by se měly mýt jednou za čtyři až pět dní, a pokud jsou vaše vlasy silné, myjte je jednou týdně. Tímto malým průvodcem se můžete nechat inspirovat, a můžete tak vyzkoušet, co bude sedět právě vašim vlasům.

    VIDEO: Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže.

    Video se připravuje ...
    Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • S šamponem to nepřehánějte

    Máte pocit, že když použijete hodně šamponu, zbavíte se tak všech nečistot? Vyvedeme vás z omylu. K jejich umytí stačí opravdu troška, zhruba množství o velikosti lískového oříšku. Šampon jemně rozetřete v dlaních a následně jej aplikujte k pokožce hlavy, a to svrchu, kolem uší až k temeni. S mytím si hezky pohrajte. Vlasy nemusíte šamponovat dvakrát, příliš mnoho šamponu vlasy zatěžuje a nakonec by po uschnutí vypadaly akorát tak vysušeně.

  • Nezapomínejte na kondicionér

    Bez kondicionéru ani ránu! Pokud tedy žádný doma nemáte, co nejrychleji si nějaký pořiďte. Šampon totiž vlasy otevírá, a tak z něj mohou všechny nečistoty odejít, kondicionér vlas zase hezky uzavře. Proto jej vždy aplikujte po šamponování, nanášejte jej od střední délky až ke konečkům. Jemně vmasírujte a nechte působit alespoň půl minuty.

  • Oplachujte správně

    Při oplachování dbejte na to, abyste všechen šampon i kondicionér co nejdůkladněji vymyla. Přípravky musí z vlasů úplně zmizet. Dejte si proto opravdu záležet a vlasy vymývejte tak dlouho, dokud nebudou úplně čisté. 

  • Pozor na teplotu vody

    Důležitou roli při mytí vlasů hraje také teplota vody. Příliš horká voda má na svědomí poničené vlasy. Neškodí však jen jim, ale také pokožce hlavy a vlasovým kořínkům. Výsledkem takového mytí jsou vlasy matné, bez lesku a se sklonem k vyšší mastnosti. Voda by vždy měla být pokožce příjemná, tedy ani horká, ani příliš studená. 

    Velký výběr přípravků na vlasy za nejvýhodnější ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.