Úterý 15. října 2024
Svátek slaví Tereza, zítra Havel
Oblačno 12°C

Pamela Anderson bez make-upu: Bývalá playmate hrdě vystavuje vrásky a sklízí ovace

15. října 2024 | 06:00

Když se Pamela Anderson minulý rok v září ukázala na týdnu módy v Paříži zcela nenalíčená, byl to pro její fanoušky trochu šok. Kritickými komentáři, které zpočátku dostávala, se však bývalá playmate nenechala zastrašit a dál na společenských akcích ukazovala tvář bez líčidel. Jestliže v mládí holdovala plastikám a výraznému líčeni, tři roky před šedesátkou se přiklání k přirozenosti, a celý svět jí tleská. Proměnila se totiž ve skutečnou dámu, která odmítá být postavičkou z devadesátek.

Kdysi se líčila a oblékala tak, jak si všichni přáli. Pro Pamelu Anderson byla charakteristická velká silikonová ňadra, která hrdě vystavovala v seriálu Pobřežní hlídka, dále k ní patřilo opálení, blond kadeře, výrazné líčení a tenké obočí. Poslední zmíněné její tvář zdobí stále, přehnaný make-up je už ale dávno minulostí. Dnes totiž dává přednost svým potřebám a přáním a už dávno přišla na to, že jí záleží hlavně na tom, aby se líbila sama sobě. 

VIDEO: Trailer k dokumentu Pamela, A Love Story.

Video se připravuje ...
Trailer k novému dokumentu z dílny Netflixu Pamela, a love story • VIDEO: Netflix

Krásná i bez make-upu

Začátkem tohoto měsíce zazářila Pamela hned na několika společenských akcích. Na 72. ročníku Filmového festivalu v San Sebastiánu představila film The Last Showgirl, ve kterém hraje hlavní roli stárnoucí tanečnice, která hledá další směr a smysl života. Na představení dorazila v květovaných šatech s dlouhým rukávem, uhlazenými blond vlasy a diamantovými náušnicemi. 

Pamela Anderson na 72. ročníku Filmového festivalu v San Sebastiánu
Autor: profimedia.cz

O pár dní později se Pamela objevila na 20. filmovém festivalu ve švýcarském Curychu. Zde získala významné ocenění „Golden Eye Award“, které přijala s úsměvem na tváři. Pro tuto příležitost oblékla růžové saténové šaty áčkového střihu doplněné o výrazný šátek stejné barvy.

Pamela Anderson na 20. filmovém festivalu v Curychu.
Autor: profimedia.cz

Přirozenosti zůstala Pamela věrná také na udílení cen Glamour Women ot the Year v New Yorku. Pro tuto příležitost oblékla splývavé dlouhé šaty zelenkavé barvy. Součástí róby z dílny Oscar de la Renta byla také vlečka a dekolt vyšívaný krystaly a perlami, které tak doplnily její něžný a křehký look.

Pamela Anderson na udílení cen Glamour Women ot the Year v New Yorku
Autor: profimedia.cz

Stará Pamela je pryč

Dáma, která si kdysi tolik zakládala na umělém vzhledu, dnes hrdě ukazuje vrásky, a dokazuje tak, že umí stárnout s grácií. Pro magazín Elle šestapadesátiletá Pamela Anderson nedávno prozradila, že se přestala líčit po smrti své dlouholeté přítelkyně – maskérky Alexis Vogel, která v roce 2019 podlehla rakovině prsu. „Byla nejlepší. A já od té doby prostě cítila, že bez Alexis je pro mě lepší make-up vůbec nenosit,“ uvedla Pamela.

Přestože zpočátku byli její fanoušci v šoku a někteří ji nemohli bez make-upu poznat, nakonec za tento odvážný krok sklízí Pamela ovace. I bez líčení totiž vypadá velmi šik a sebevědomě a kromě trendy outfitů, ve kterých vyniká její fit postava, ji zdobí také bezchybná pleť a široký úsměv. A to je často mnohem víc než vrstva líčidel.

 

Autor: Aneta Valešová