Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jednoduchý velikonoční beránek: Dva recepty na vláčné těsto

5. února 2024 | 14:50

Co by to bylo za Velikonoce bez velikonočního beránka, který je tradičním symbolem těchto svátků. Díky našim receptům se vám povede tak moc, že se celá rodina bude olizovat ještě dlouho po Velikonocích. Nevěříte? Vyzkoušejte!

1. Rychlý beránek: klasický recept

Tento beránek vám nezabere mnoho času ani námahy! Co na něj všechno potřebujete? 

Suroviny:

200 g moučkového cukru
2 ks vejce
5 ks žloutků
citronová šťáva
vanilkový cukr
300 g hrubé mouky
5 ks bílků

Na vymazání formy

30 g másla
30 g hrubé mouky

Postup:

Cukr společně s celými vejci, žloutky a vanilkovým cukrem třeme do pěny zhruba třicet minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka směs promícháme. 

Formu na beránka si vymažeme m máslem a vysypeme moukou. Těsto do ní rozetřeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme do růžova asi pětačtyřicet minut. Upečeného beránka opatrně vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.

2. Hrnkový beránek podle foodblogerky

Vyzkoušejte ještě další recept: hrníčkového beránka, který je také rychlý a navíc při něm nemusíte nic vážit. Celým postupem vás ve videu provede foodblogerka Mona Jaoua.

Video se připravuje ...
Hrníčkový beránek: video recept bez vážení

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Na Zelený čtvrtek můžete vyrazit také na zelené pivo. Kde se čepuje se dočtete ZDE >>>

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!