Velikonoční beránek: Nejlepší recept na vláčné těsto

29. prosince 2017 | 14:50

Co by to bylo za Velikonoce bez velikonočního beránka, který je tradičním symbolem těchto svátků. Díky našemu receptu se vám povede tak moc, že se celá rodina bude olizovat ještě dlouho po Velikonocích. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Tento beránek vám navíc nezabere mnoho času ani námahy! Co na něj všechno potřebujete? 

Suroviny:

200 g moučkového cukru
2 ks vejce
5 ks žloutků
citronová šťáva
vanilkový cukr
300 g hrubé mouky
5 ks bílků

Na vymazání formy

30 g másla
30 g hrubé mouky

Postup:

Cukr společně s celými vejci, žloutky a vanilkovým cukrem třeme do pěny zhruba třicet minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka směs promícháme. 

Formu na beránka si vymažeme m máslem a vysypeme moukou. Těsto do ní rozetřeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme do růžova asi pětačtyřicet minut. Upečeného beránka opatrně vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Na Zelený čtvrtek můžete vyrazit také na zelené pivo. Kde se čepuje se dočtete ZDE >>>

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile