Co s vejci natvrdo: Tradiční vajíčková pomazánka jako od babičky

720p 480p 360p 240p
VIDEO: Adam Balažovič
3. dubna 2018 | 08:00

Co s vejci natvrdo, které si koledníci na Velikonoce přinesou? Připravte z nich klasickou vajíčkovou pomazánku! Recept vám prozradíme ve videu.

Klasická vajíčková pomazánka z vajec natvrdo je stálicí českých snídaní, svačin i studených večeří. Samozřejmě má spoustu obměn, ale té tradiční, s máslem majonézou a kapkou hořčice, se žádná jiná nevyrovná.

Suroviny:

  • 4 ks vejce natvrdo
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1 lžička hořčice plnotučná
  • 1 malá cibule
  • sůl, pepř

Postup:

Vařená vejce oloupeme, přes mřížku natlačíme do misky nebo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Všechny suroviny důkladně promícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem a se zeleninou.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile