Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jak se zbavit vrásek a kruhů pod očima: Babské rady i osvědčené tipy

  • ...
    24. září 2023 | 06:00

    Existují dvě možnosti. Buď budete každé ráno se zoufalstvím koukat na své vějířky kolem očí, nebo je začnete mít ráda. Do velké míry jsou totiž výsledkem smíchu, a to je přece dobrá věc! Můžete se ale pokusit je minimalizovat, a to nejen u plastického chirurga.

    Trápí vás kruhy pod očima? Víme, jak s nimi zatočit! A víte, co je nejlepší? Nemusíte spoléhat na pomoc lékaře. Tyhle rady jsou jednoduché, a ještě k tomu skoro zadarmo! Které to jsou?

  • Spěte na zádech

    To, jak v noci zaboříte hlavu do polštáře, může mít vliv i na vrásky. Méně se budou tvořit, když budete spát na zádech. Když budete spát na boku, bude to horší, protože kůže na obličeji se bude různě mačkat. Že se nedokážete vzdát této polohy na spaní? Nezoufejte, ještě vás čeká dalších devět tipů, jak na vrásky kolem očí vyzrát.

    VIDEO: Influencerka Petra LovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

    Video se připravuje ...
    Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Nemžourejte

    Pokud špatně vidíte na dálku nebo na blízko, měla byste si co nejdříve pořídit brýle. Přes den se totiž nevyhnete mžourání, a tím si jen přiděláváte vrásky.

  • Dejte si sóju

    Sója pomáhá vypínat pleť a zpomalovat její stárnutí. Postará se o to, že jemné vrásky budou méně viditelné. Potvrdily to některé studie a výtažky ze sóji můžete najít i v pleťových krémech.

  • Mléko a med

    Přišel čas na babské rady! V mléku obsažená kyselina mléčná má na pleť účinky vyčištění. Med pomáhá pleti vstřebávat hydrataci a v pleti ji také udržet. Mléko a med jsou dohromady tedy nepostradatelnou dvojkou v péči o pleť. Zkuste si jednou týdně pleť vyčistit mlékem smíchaným s medem. Výsledkem by měla být čistá, hydratovaná a pružná pleť.

  • Přírodní oleje

    Než vyrazíte do obchodu pro další drahý oční krém, porozhlédněte se nejdříve u sebe v kuchyni. Přírodní oleje, jako jsou olivový, arganový, kokosový nebo třeba růžový, můžete použít místo očního krému.

  • Sníh z bílků


    Sníh z bílků můžete využít i na pleť. Vyšlehaný bílek naneste přímo na vrásky a nechte působit pět minut, poté ho smyjte. Tato maska by měla pleť vypnout a působit na vrásky jako lifting. Vyzkoušíte?

  • Avokádová maska

    Avokádo je nabité prospěšnými látkami a není divu, že prospěje i pleti, má na ni totiž anti-aging účinky. Smíchejte půlku rozmačkaného avokáda se lžící medu a naneste směs na pleť. Užijte si 15 minut relaxace a poté smyjte.

  • Dopřejte si masáž

    Stejně znovuzrozeně, jako se cítíte po masáži zad, se bude cítit i kůže okolo vašich očí, když jí dopřejete trochu péče. Prsteníčkem jemně poklepávejte na kůži okolo očí i pod nimi. Pomůže to pleť prokrvit a odplavovat toxiny, které jsou hlavní příčinou unavené pleti a kruhů pod očima.

  • Jezte ryby

    Ryby by se měly stát nepostradatelnou součástí vašeho jídelníčku. Mimo jiné totiž prospějí i vaší pleti. Nejlepší se zdá být losos, který obsahuje spoustu proteinů, což jsou stavební jednotky pro pleť, nehty i vlasy. Obsahuje také spoustu omega-3 mastných kyselin, které pomáhají pleť napnout.

  • Hydratujte

    Zlatá rada na závěr: hydratujte. V množství nejrůznějších krémů, které podle etiket umějí doslova zázraky, zapomínáme, že nejlepší je pro pleť "obyčejná" hydratace. Když je pleť dostatečně hydratovaná, je pružnější, a vrásky jsou tak méně viditelné.

  • Vybírejte správné produkty

    Na trhu existuje nepřeberné množství kosmetických produktů, které vám mohou s kruhy pod očima pomoct. Vybírejte přípravky, které obsahují vitamin C, retinol, kyselinu hyaluronovou a zesvětlující látky. Taková kosmetika posiluje, hydratuje a regeneruje. 

    Náš tip: Rozjasňující péče proti tmavým kruhům pod očima Eucerin AntiPigment, 855 Kč (15 ml), koupíte v síti lékáren

     

    Velký výběr přípravků pro mladě vypadající pleť najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     



Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.