Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chcete pleť bez vrásek? Stačí vynechat tyto věci z vaší denní rutiny

  • 6 příčin vrásek, za které si můžete sami
    16. ledna 2023 | 06:00

    Ten, kdo chce vypadat mladší, si kupuje krémy proti vráskám či jiné produkty, které zpomalují stárnutí. Nic z toho ale nebude zabírat, pokud stále dokola budete dělat tyto věci. Chcete vědět, jak předčasnému stárnutí zabránit? Nedělejte těchto šest věcí!

  • 1. Pití z brčka

    Brčka doslova škodí našemu obličeji. Vědci ukázali, jak používání brček podporuje tvorbu jemných linek a vrásek kolem rtů. Navíc opakované stahování stejných svalů může časem zhoršit produkci kolagenu, takže se můžete zdát starší, než doopravdy jste.

  • 2. Konzumace sladkého pečiva

    Podle odborníků mají dorty a další sladké pečivo často vysoký obsah přidaných cukrů a tuků, což přispívá k přibírání na váze a špatnému zdraví ústní dutiny. Mimo jiné je cukr prozánětlivý. Tyto atributy mohou urychlit stárnutí, pravděpodobně budete vypadat unaveně, otekle a vrásčitě.

    Video se připravuje ...
    Historie čokolády: Od obyčejných tabulek po luxusní zboží • VIDEO: Videohub

  • 3. Málo spánku

    Pokud spíte denně méně než sedm hodin, zkrátíte si život, a ještě budete vypadat starší. Málo spánku totiž škodí tělu, a to zejména srdci a mozku. Věděla jste také, že lidský růstový hormon se tvoří během spánku? Pro zdravé svaly a správnou regeneraci těla zkrátka potřebujete kvalitní a dlouhý spánek, jinak na svém obličeji brzy zaznamenáte nejednu nepěknou vrásku.

  • 4. Absence slunečních brýlí

    I když se vám nemusí zdát, že je venku přímo jasno, měla byste vždy nosit sluneční brýle. Ochrana zraku před sluncem napomáhá jeho zachování. Určitě ale také znáte ten nepříjemný pocit, když vám slunce pálí přímo do obličeje a vy se neustále mračíte. Tím bohužel urychlujete tvorbu vrásek kolem očí a na čele. Dlouhodobý pobyt na slunci může také způsobit pigmentační nepravidelnosti zejména kolem očí.  

    Video se připravuje ...
    Kolagen na pleť - který vybrat a jak funguje? • VIDEO: Videohub

  • 5. Extrémní výkyvy váhy

    Chvíli jíte, a potom zase vůbec? Takhle si neudržíte vysněnou váhu ani mladistvý vzhled. Pravidelné výkyvy váhy snižují hladinu energie, zhoršují soustředění a vyvolávají deprese. Ani vaše kůže není schopná reagovat na neustálé snižování a zvyšování hmotnosti, proto se vám dříve či později začnou tvořit vrásky a budete pozorovat povadlou kůži v oblasti, která vám hubne nejvíce. Ideální úbytek na váze je maximálně dvě kila týdně. 

  • 6. Málo pohybu

    Nedostatek fyzické aktivity je bohužel jedním z nejrychlejších způsobů stárnutí těla. Projděte se, jděte do posilovny nebo cvičte jógu alespoň třikrát týdně. Vašemu tělu to maximálně prospěje a vy se budete cítit odpočatá, mladší a více v kondici. 

    Přípravky pro krásnou a mladistvou pleť nakupujte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  krása, stárnutí, zvyky, vrásky, trendy
Diskuse ke článku
.