Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

TikTok diktuje nový trend v péči o pleť: Pomůže suché i citlivé pleti

16. září 2023 | 06:00

Pýchou všech korejských žen je krásná, zdravá a hladká pleť. Na péči o ni si dávají opravdu záležet, a pokud se jejich bezkonkurenční pokožce chcete přiblížit, rozhodně by vás neměl minout nejnovější trend milky skin. Víme, jak na něj!

 

 

K-Beauty neboli korejská kosmetická péče se vyznačuje bezchybnou pletí. Je známo, že korejské ženy si dávají na své skincare opravdu záležet a péči berou jako takový malý rituál. Ve spojitosti s K-Beauty jsme mohli zaznamenat trendy jako glass skin, cream skin a nově válcuje sociální síť TikTok pojem milky skin. Jedná se o takovou péči, díky které bude vaše pleť jemná, hladká a bez nedokonalostí. Přesně taková, jakou se mohou pochlubit všechny korejské ženy.

VIDEO: Influencerka Petra LovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

Video se připravuje ...
Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Nenechte se zmást názvem. Rozhodně na pleť nebudete nanášet mléko. Produkty, které se v této skincare používají, jsou mléku podobné pouze texturou, občas barvou a konzistencí. Jedná se o lehké pleťové krémy a séra, které pokožku hydratují a zklidňují. Tyto přípravky jsou navíc často nabité antioxidanty a vitaminy, díky kterým bude vaše pokožka v mnohem lepší kondici, zářivá a jemná na dotek. Nový milky trend je vhodný pro jakýkoliv typ pleti, vyhovovat bude ale hlavně suché a citlivé pleti, protože pomáhá obnovit přirozenou kožní bariéru.

Jak na milky skin?

Korejská péče o pleť se skládá z 10 přesně poskládaných kroků, což může být občas časově náročné. Dobrou zprávou je, že k dosažení milky skin můžete tyto kroky zkrouhnout na půlku. Trikem tohoto trendu je, že hydratační produkty se aplikují již na začátku. Začnete tedy hydratačním čisticím gelem, krémem nebo balzámem. Hledejte takový, který pleť nevysušuje, ale naopak pleť krásně očistí a připraví na další péči. Druhým krokem je aplikace hydratační esence. Jedná se o lehký přípravek, který obnovuje rovnováhu pokožky, hydratuje ji a neutralizuje bakterie. Následuje pleťové sérum, které pleti dodá potřebné živiny a hydrataci. Po séru na pleť naneste lehký hydratační krém a nakonec nesmíte zapomenout na SPF. Jedná se o velmi důležitý krok ve vaší péči o pleť a neměla byste na něj zapomínat. Uchráníte tak pleť od škodlivého slunečního záření a nečistot. Nakonec stačí nanést BB krém, zvýraznit obočí, řasy a rty a máte hotovo.

Velký výběr produktů pro krásnou a zdravou pleť najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová