Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pleťové oleje, které dokážou zázraky! Do kterých se vyplatí investovat?

  • ...
    25. listopadu 2022 | 06:00

    Lákají vás pleťové oleje, ale bojíte se, že vaše pleť bude příliš mastná? Pak nevíte, jak je správně používat. Jakmile se to naučíte, tak zjistíte, jaké zázraky s vaší pletí dokážou. Několik jsme jich pro vás otestovaly. Jaký produkt by ve vaší kosmetické výbavě neměl chybět?

    Pleťové oleje obsahují řadu cenných látek, které jsou pro naši pleť opravdu prospěšné. Vždy vybírejte takový, který má čistě přírodní složení. Pokud máte mastnou pleť a bojíte se, že po použití oleje bude ještě mastnější, věřte, že tomu tak není. Mnohé oleje patří mezi takzvané nekomedogenní kosmetické produkty, které póry právě vůbec neucpávají, a jsou tak vhodné i pro mastnou pleť.

    Mnoho pleťových olejů prospívá zralé pleti. Té totiž dodávají potřebné živiny, pleť zjemní, navrátí jí pružnost a posílí ji. Celkově jsou tyto produkty bohaté na vitaminy a minerály, obsahují mnoho aktivních látek. Pravidelným používáním bude vaše pleť hydratovaná, hebká, vyživená a chráněná před nepříznivými vlivy.

    Pleťové oleje vždy nanášejte na vlhkou pleť. Díky vodě se tak vytvoří emulze, která je pokožce přirozená a chrání kožní film. Olej můžete kápnout také do svého oblíbeného krému, vytvoříte si tak výživnou péči na noc či masku. S olejem to nijak nepřehánějte, k jeho aplikaci vám postačí dvě tři kapky. Které pleťové oleje od nás získaly jedničku? 

  • Růžový pleťový olej Green Idea, 368 Kč (100 ml), koupíte na www.topvet.cz

    Jakmile se teplota začne pohybovat okolo nuly, pokožka na obličeji si o pleťový olej vysloveně řekne a nejinak to mám i letos. Tento růžový, zastudena lisovaný mi naprosto vyhovuje. Používám ho na den i noc, krásně se vstřebává a pleť mám po něm dostatečně vyživenou i hydratovanou. A navíc úžasně voní!

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

    Zázračné aktivní uhlí: Vybělí zuby, zabrání pocení a zbaví vás akné.

    Video se připravuje ...
    Zázračné aktivní uhlí: Vybělí zuby, zabrání pocení a zbaví vás akné • VIDEO: Facebook

  • SOS sérum pro suchou pleť Sothys, 1755 Kč (30 ml), koupíte ve vybraných salonech

    Suchá pleť mě během roku obvykle netrápí, v zimě je to s ní ale o něco horší. Nebojím se proto sáhnout po pleťovém oleji, který dá suchá místa zase rychle do pořádku. SOS sérum od značky Sothys je pro mě naprostý must have. Používám ho ráno, kdy na něj nanesu ještě krém, a večer, kdy použiju pouze toto sérum. Stačí pár kapek, které do pleti vmasíruji. Během okamžiku se sérum vsákne, nezůstane žádný mastný film. Už po chvilce je pleť na dotek krásně hebká. A ta vůně! Ráno je má pleť jako znovuzrozená a po suchých místech není ani památky. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Antioxidační pleťový olej na den a noc Black Rice, Haruharu Wonder, 837 Kč (30 ml), koupíte na www.notino.cz

    V rámci Black Friday pořídíte nyní ještě výhodněji:

    Tato značka byla pro mě naprostou novinkou. Pleťový olej Black Rice se může používat ráno i večer, já jsem ho ale volila pouze na noc. Na vyčištěnou pleť stačí nanést pár kapek a lehce je vmasírovat. Já jsem k masáži použila kámen gua sha, abych účinek ještě zintenzivněla. Ráno byla pleť hezky vyživená a prozářená. Oceňuji, že olej lze použít také na tělo.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Výživný olej na obličej For Life&Madaga, 460 Kč (30 ml), koupíte na www.forlifemadaga.com

    Pleťové oleje miluju a naprosto si získaly mou pozornost. Pozor ale na jejich správné užívání, mohou totiž udělat na vaší pokožce i pěkný nepořádek, pokud nedodržujete základní pravidla. Přírodní olej Nature Bioactive je bez vůně, nebude vás tak dráždit vůně. Ty jsou někdy u olejů nepříjemné. Já ho používám hlavně na noc, kdy se po horké sprše hezky unavím a olejem si následně masíruju obličej. K úplnému relaxu a uvolnění vám pomůžou i gua sha nebo roll-on, kterým si hezky prokrvíte pokožku. Má pleť je po ranním probuzení hezky hydratovaná a vypnutá, je vidět, že jí olejíček svědčí. Je to hlavně díky antioxidačním účinkům, které na volné kyslíkové radikály působí, a tak předcházejí tvorbě vrásek. Produkt mimo jiné obsahuje vitamin E, který působí proti stárnutí a hezky hydratuje pokožku. U balení se mi líbí, že má olejíček pumpičku, nemusíte se tedy strachovat, že si kapek dáte až příliš. Olej určitě doporučuji.

    Známka jako ve škole: 1

  • Bioaktivní omlazující olej Nobilis Tilia, 534 Kč (15 ml), koupíte na https://eshop.nobilis.cz

    Velmi lehký a delikátní olej. Pleťových olejů jsem testovala několik a tento byl opravdu výjimečný. Sice výrobce doporučuje použití spíš na noc, ale já bych se ho nebála používat ráno. Je totiž opravdu lehounký, rychle se vstřebává a zanechá pokožku úplně sametovou. Jeho složení je přírodní bez zbytečných přidaných látek. Je vhodný pro zralejší pleť, protože má anti-age hloubkové hydratační účinky, zlepšuje elasticitu pleti a dodává jí potřebné nutrienty. Je vhodný pro suchou, normální až smíšenou pleť.

    Známka jako ve škole: 1

  • Vitaminový elixír – suchý pleťový olej Bakuchiol a CBD, Cannor, 795 Kč (20 ml), koupíte na www.cannor.cz

    Pokud chcete mít krásně vyživenou a hladkou pleť, ale z pleťových olejů máte strach kvůli mastnému filmu, trefou do černého bude tento suchý olej, který se do pokožky ihned vstřebá. Je doslovným koktejlem vitaminů a živin z čisté přírody. Je ideální nejen pro hydrataci, ale především pro sjednocení barevného tónu pokožky a její vyhlazení. Moje pleť je po něm neuvěřitelně prozářená, hladká jako dětská prdelka a občasné pupínky se daleko rychleji hojí.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

  • Obnovující noční olej Nuxe Bio, 850 Kč (30 ml), koupíte v síti lékáren

    Od Nuxe miluji jejich tradiční tělový olej, takže jsem tušila, že i organická pleťová řada bude sázka na jistotu – a taky že ano! Olej aplikuji na vyčištěnou pleť ráno a večer a už po zhruba týdnu se mi začaly ztrácet šupinky, na které v chladném počasí trpím. Navíc je pleť vypnutější a rozhodně svěžejší. Za mě 10 z 10.

    Známka jako ve škole: 1

    Obnovující noční olej Nuxe Bio, nyní v rámci Black Friday za 729 Kč!

     

  • Rozjasňující pleťový olej Bright Star, Omorfia, 1200 Kč (30 ml), koupíte na www.omorfia.cz

    Pleťový olej byl pro mě novinkou. Byla jsem zvyklá používat klasické pleťové krémy, a tak jsem se těšila, co s mou pletí dokáže právě tento olej. Už po prvním použití jsem byla nadšená. Krásně jemně voní, do pleti se během chvilky vsákne a pleť není vůbec mastná, ale naopak dokonale vyživená a hydratovaná. Olej je opravdu lehký, snese ho každý typ pleti a unavené pleti dodá zase trochu šťávy. Obsahuje vitaminy A, E a C, moringový olej a bio olej ze šípku. Své pleti tak opravdu dodáváte jen to nejlepší. Cena je vyšší, ale produkt vám vydrží opravdu dlouho, protože k aplikaci stačí jen pár kapek. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Rozjasňující sérum s retinolem a vitaminem C StriVectin Super-C, 1790 Kč (30 ml), koupíte na www.aurio.cz

    Bože, jak já miluju tuhle krásnou lahvičku a její obsah. Olej, který se nanáší na pleť každé ráno a každý večer, nabíráte kapátkem a opravdu stačí troška. Je to jak vzácný lektvar. Miluji pleťové oleje, čím jsem starší, tím je mám raději a mám ráda to, jak po aplikaci olejíčku pleť reaguje. Je krásně sametová. Rozjasňující olej také úžasně voní a kombinuje v sobě několik složek nepostradatelných pro pleť, jež zaznamenává projevy stárnutí. Kombinuje rozjasňující vitamin C, vyhlazující retinol a obsahuje technologii NIA-114™, která zesiluje účinky ostatních složek, a tím napomáhá k viditelnějšímu omlazení pokožky. Já už se bez něj neobejdu!

    Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...