Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Test krémů proti vráskám: Na výbornou obstály i ty levnější z drogerie!

12. září 2023 | 06:00

Proces stárnutí sice zastavit nedokážeme, ale můžeme ho díky správné péči alespoň trochu zpomalit. Pomocníkem vám bude kvalitní krém proti vráskám. Který je podle nás nejlepší? Otestovaly jsme pro vás jak produkty z drogerie, tak dražší výrobky. Jak to dopadlo?

Není žádnou novinkou, že se o pleť musíte starat každý den. Základem jsou důkladné čištění, ale také výživa v podobě kvalitního pleťového krému. A tentokrát jsme se zaměřily na krémy proti vráskám. Otestovaly jsme jich pro vás několik, a to různých značek a cenových kategorií. Které obstály na výbornou?

VIDEO: Jak předcházet vráskám? Blogerka Petra LovelyHair a jejích 5 tajných tipů...

Video se připravuje ...
Jak předcházet vráskám? Blogerka Petra LovelyHair a jejích 5 tajných tipů • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Intenzivní omlazující denní krém Dermacol, 199 Kč (50 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Konzistence krému je celkem hutná, a tak jsem měla trochu strach, zda na pleti nezanechá příliš mastný efekt. Překvapivě se však krásně roztírá a rychle vstřebává. Poslouží tedy také jako základ pod make-up. Vůně mě sice moc nenadchla, ale oceňuji, že je jemná a nevtíravá. Pleť je po rozetření krému příjemně vyhlazená a vláčná. Již existující vrásky sice po něm nezmizí, ale po kratším používání jsem si všimla, že má pleť jako by „omládla“. Je zářivější, pevnější a vypnutější. Takže hodnotím velmi pozitivně. I vzhledem k ceně, která mě velmi mile překvapila. 

Známka jako ve škole: 1

Vyplňující hydratační krém Hyaluron Specialist, L’Oréal Paris, 209 Kč (50 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Tento hydratační krém mě nadchl především svou nádhernou vůní! Nemůžu se jí nabažit a nejradši bych se krémem namazala úplně celá. Konzistence rovněž vyhovuje mé smíšené pleti, krém není příliš mastný, pěkně se vsákne a je možné bezprostředně po jeho použití nanést make-up, což je velká výhoda! Pozorovala jsem, že pleť byla vypnutější a jakoby čerstvější, takže doufám, že další vrásky nebudou mít díky tomuto krému šanci.

Známka jako ve škole: 1

Krém Collagen Active, For Life & Madaga, 719 Kč (50 ml)

Koupíte na www.forlifemadaga.com/sk/

Tento krém má několik účinných složek, mezi nimi, jak název napovídá, je právě kolagen, a to celých devadesát šest procent. Společně s kyselinou hyaluronovou a vitaminem E působí na kolagenová vlákna a proces jejich syntézy, čímž se samozřejmě udržuje mladistvý vzhled. Je to středně hutný krém, lehce se vstřebává a zanechává pleť sametově jemnou. Přijde mi, že všechny krémy této značky mají tak nějak stejnou vůni.

Známka jako ve škole: 1

Zpevňující denní krém proti vráskám Q10 Power, Nivea, 259 Kč (50 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Tento krém používám už několik let a jsem s ním velmi spokojená. Je lehký, hydratační, ihned se vstřebá, je tak vhodný také pod make-up, a pokožka je během chvilky vypnutá, vyživená a hebká na dotek. Po delším užívání jsem si všimla, že mi ubylo také pár drobných vrásek. Za ty peníze si ho opravdu nemůžu vynachválit.

Známka jako ve škole: 1*

Vyplňující denní krém Hyaluronic Gold, Bioten, 229 Kč (50 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Ve své kategorii je to v podstatě velmi příjemný denní krém, který vám neutrhne kapsu a obsahuje pětaosmdesát procent přírodních ingrediencí. Má jemnou vůni, dobře se vstřebává, nenechává lesklý film nebo mastnotu. Obsahuje také mikroperličky s kyselinou hyaluronovou, které by měly vyplňovat drobné vrásky. Pleť je po absorbování krému pěkně vláčná.

Známka jako ve škole: 1

Zpevňující a liftingový denní krém Saffee, 615 Kč (50 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Krém má docela hutnou texturu, ale nezanechává pleť mastnou. Krém obsahuje peptid, který podporuje v pleti tvorbu elastenu, a tím samozřejmě pomáhá udržovat ji krásnou a mladistvou. Bohatou texturu dodávají krému mangové a bavlníkové máslo a extrakt z datlí sjednocuje tón a bojuje proti kruhům pod očima. Krém je moc příjemný a pleť je po něm krásně sametová.

Známka jako ve škole: 1

Premium hydratační krém Essenté, 1080 Kč (50 ml)

Koupíte na www.essente.cz

Krém s velmi jemnou vůní není příliš hutný, ale má velmi bohatou texturu, která se chvilku vstřebává, ale na pleti nezanechává mastnotu. Je vhodný i pro velmi citlivou pleť a pokožku vyživí jak v létě, tak v zimních měsících. Obsahuje CBD, které pomáhá pleti zmírňovat kožní problémy. Bambucké máslo, mandlový olej nebo mořské řasy, to vše tento přípravek obsahuje a to vše zaručuje skvělý výsledek. Pleť nádherně ožije a získá svěží vzhled hned po použití.

Známka jako ve škole: 1

Noční regenerační krém s živým kolagenem Inventia, 1450 Kč (50 ml)

Koupíte na www.nezestarni.cz

Z kosmetiky s kolagenem jsem nadšená. Noční krém, který kromě kolagenu obsahuje olej z brutnáku lékařského, výtažek z plodů tropické rostliny noni, extrakt z meduňky a další látky, jsem používala dohromady s celou sadou od stejné značky a pleť jsem měla opravdu  pěkně vyživenou a hydratovanou. Konzistenci má tak akorát, je ani moc lehký, ani moc hutný, krásně se vstřebává a jemně voní. V balení jsem našla i špachtli na nanášení, což je další plus.

Známka jako ve škole: 1*

Noční omlazující krém Advanced Retinol, StriVectin, 2470 Kč (50 ml)

Koupíte na www.aurio.cz

Úžasný pomocník, který udržuje pleť mladistvou. Krém má příjemnou texturu, lehce se roztírá a krásně se vstřebává do pokožky. Obsahuje retinol i retinal, což je jedna z nejsilnějších forem retinolu, ale také ingredience, které pomáhají pleti s retinolem pracovat bez dlouhého procesu navykání a rudnutí. Stačí nanést opravdu malé množství a pořádně rozetřít a během noci se budou dít zázraky. Opravdu je skvělý a velmi příjemný.

Známka jako ve škole: 1

 

Velký výběr pleťové kosmetiky za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...